You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İsrail'e ters açıdan bir bakış (empati)

İsrail'e ters açıdan bir bakış (empati)

General
RE: İsrail'e ters açıdan bir bakış (empati)
Benim sorduğum soru arada kaynamış neyse cevabı aşikar olan bir soruydu zaten Filistin'i kaderine teslim edelim İsrailse istediğini yapsın -ki zaten şu gemi olayına kadar kılımız kıpırdamıyordu İsrail'den korkacağız pusacağız gıkımızı çıkartmaycağız tam böyle olacağız Filistinliler niye mücadele ediyorki amaçları ne acaba sadece -toprak- kavgası mı?Ne kadar da egoist bu Filistinliler topraklarını İsraillilerle paylaşsalar nolur onların boyunduruğu altına girseler nolur sanki dünyamı yıkılır bizde kaşınıyoruz Türkiye olarak İsraillilerle anlaşsak onların dediklerini yapsak fena mı olur rahat ederiz bu gemi de nerden çıktı kim bunlar militanmı ölenlerse pisi pisine gittiler hatta daha ileri gidelim hak ettiler İsraille siz nasıl aşık atarsınız siz kimsiniz yardım gemisiymiş İsrailden izin almadan Filistinli toprak düşmanlarına nasıl olurda yardım götürürsünüz sürünsünler beter olsunlar değil mi Türkiye durduk yere ağrımayan başımızı ağrıttı İsraile karşı çıkmakta neymiş bu gemidekiler nasılda tahmin edemezler yani böyle bişey olacağını, uluslararası sularda insanların öldürülebileceğini ne düşüncesiz yardım vakfı!! son olarak şu sloganı atmadığımız kaldı -HEPİMİZ İSRAİLLİYİZ-
yazık diyorum başka da bişey demiyorum bu mantaliteyle gidersek!! vicdan merhamet cesaret üçlüsü ver Rabbim bizlere en çok isteyenlere daha çok ver Rabbim Ey Yahudi kendini yaktın bizi değil..

dipnot:Başlığı açan ve yorum yapan diğer arkadaşlar HAKAN ALBAYRAK'IN YENİŞAFAKTAKİ KÖŞE YAZISINI LÜTFEN OKUSUNLAR üşenmesinlergülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-06-2010, Saat:10:47 AM, Düzenleyen: Emekli Üye.
kimya-yı saadet
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
yazıyıda okudum.. güzeldi.
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Eleştirilerim geneldir tek bir ferdi hedef almadan yaptım yorumu katılmıyorum kimse şehit olacağım fikriyle binmedi o gemiye hatta bu tarz bir operasyonla karşılaşacaklarını dahi tahmin etmediler etmiş olsalardı 1,5 aylık bebek ve 80-90 yaşındakileri ve kadınları o gemiye almazlardı eleştirirken ve yorum yaparken detaylı bilgiler elde edip o şekilde yorum yapılsın İsrailin yaptıkları sadece bu gemiyle sınırlı değil bakın bu yardım vakfı sadece filistinliler için oluşturulmuş bir yardım vakfı değil haitideki depremde dahi ilk koşan bu vakıftır -ki haiti biliyorsunuz hristiyan bir ülke militan gözüyle pravakatör gözüyle bakıyorsunuz dışarıdaki herhangi bir insandan farkınız kalmıyor bosnaya çeçenistana afrikaya nerde yardma muhtaç devlet varsa ihh orada kendi karasularında değildi o gemi uluslararası karasularındaydı etiyopyalı korsanlar bu denli birşey yapsalar o ülkeye savaş açılır iyi okuyun ben empati yapamam helede kendimi İsrail gibi kanla beslenen kana susamış hayvandan daha aşağı bir devlet yerine koyamam yönetim çok zalim halkını dahi pusturmuş bu olay dönüm noktasıdır duymayanlar duydu İsrailin nasıl zalim olduğunu nasıl sivil halka acımasızca zarar verdiğini dünya duydu duysunlar artık bize dokundukları iyi oldu İsrailden korkmuyoruz bosna çeçen afganistan vs vs direnişe devam biz müslümanız boyun eğmeyiz slogan var oldu ama sinirliyim çok izin almalıdır diyenlere bu tarz İsraili haklı görmeye korkularından sesi çıkmayanlara deli oluyorum Hakan Albayrak'ın yazısını okuyun sadece..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-06-2010, Saat:11:24 AM, Düzenleyen: Emekli Üye.
Profesör
"kimse şehit olacağım fikriyle binmedi o gemiye hatta bu tarz bir operasyonla karşılaşacaklarını dahi tahmin etmediler etmiş olsalardı 1,5 aylık bebek ve 80-90 yaşındakileri ve kadınları o gemiye almazlardı" su cumlen ıle;

"kendimi İsrail gibi kanla beslenen kana susamış hayvandan daha aşağı bir devlet yerine koyamam" bu cumle arasında bana gore celıskı var
:
ısraılın nasıl bı devlet oldugunu sen ben bılırken,ıhh nasıl olurda bu durumu gozardı ederek boyle bır ıse kalkısır?ısraıl yılardır fılıstıne kan kustururken hamas ve el fetıh e terorıst deyıp savasırken;o yardım gemısınının yada paketlerının "kendıme aıt" dedıgı topraklardan gecırılmesıne ızın verıp bu ınsanlara ulasmasına ızın verecegı nasıl dusunulebılır?
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Peki sen ben elimizi taşın altına koymayalım ve kaderine terk edelim çelişki bende değil çelişki İsrailin yaptığını makul görenlerde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
sayın simay hanım; Öncelikle eleştirilerinizi sahiplenmediğimi baştan belirteyim. bahsettiğiniz yazıyı okuma fırsatı buldum.

Alıntı: Bir an için Gazze'nin İsrail toprağı olduğunu farz edelim (haşa)
Haşa:
Tanımı/Anlamı
1-Bir durum veya davranışın kesinlikle kabul edilmediğini anlatan bir söz.
2-Dine aykırı görülen bir ihtimalden söz edilirken kullanılan bir söz.

Alıntı:Hukuktan bahsediyorlar; o bölgede gerçekten hakları olduğunu farz etsek bile (haşa)

Alıntı:"İyi ama siz de direnmişsiniz" diyorlar. Ne yapacaktık? Korsanları çiçeklerle mi karşılayacaktık? Gemiye canlı kalkan olduk, elimizdeki imkânlarla sembolik bir direniş sergiledik.

Bildiğim kadarıyla kafa göz patlatmak, karşıdaki insanı "korunmaya muhtaç hale düşürmek, pek de sembolik olmasa gerektir. En azından, biz öyle bile kabul etsek (haşa demiyorum dikkat edin) , biz öyle bile kabul etsek, karşınızdaki kişi öyle kabul etmiyorsa, sembolik olmadığı manası çıkar. ya da sembolikse (haşa sözcüğünü kullanmıyorum gene) , kötü bir sembol olduğu anlaşılmaktadır. Ama o sembol islamı temsil etmez. benziyor ama, değil.

Bakın yanlış anlamayın, uygulamada biz "haşa" sözcüğünü olur olmaz dünyevi basit meselelere kullanmıyoruz. Bilmiyorum, ben mi yanılıyorum, dikkat ettiğim kadarıyla, ancak Allah'ın sıfatlarına, şanna uygun olmayan bir söz, ya d resulüne yakışık olmayan bir söz duyduğumuzda "onlar Allah hakkında -haşa- şöyle söylediler" diyoruz.

Bu şuurla hareket ettiğimiz zaman, dini sembollerin de uygun ve yerinde kullanılması gerekir diye düşünüyorum. Ortada evet , bir insanlık dramı vardır, ancak, Allah'a , Kur'an'a, ya da Resulüne karşı işlenmiş bir suç
değildir bu. Dolayısıyla burda kendi inandığı değerleri "putlaştırma" eğilimi görmekle üzüntülerim derinleşmektedir...

Hem bu kardeşlerimiz için üzülüyorum, hem bunları o duruma düşürenlere üzülüyorum, ve bilinçli müslümanların nasıl olup da böyle bir hukuksuzluğu yaptıklarını görüp üzülüyorum. Müslüman, şuurlu davranmak zorundadır. ! taki, Allaha, resulüne, kitabına doğrudan hakaret yoksa. Varmı öyle bir durum?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Birleşmiş Milletler'in 1860 sayılı kararına göre Gazze ablukası illegaldir ve kaldırılması gerekir..."
dıyor hakan albayrak...pekı nerde 1860 sayılı kanun yıllardır?bu kanun varda nerde bırlesmıs uyesı ulkeler?nıye yıllardır bu vahsete bı dur demıyorllar?
"ısraıl ın tek kanunu var;KURALLAR CIGNENMEK ICINDIR."

bende dıyorum kı sımay;madem boyle kanun var ve ıhh boyle bır işe kalkısacak,gıdecek basbakana yada bırlesmıs mılletlere "ben boyle bırsey yapmak ıstıyorum ızın verın." dıyecek..
hal boyle olunca da ısraıl mavı marmaraya degıl bırlesmıs mılletlere saldırmıs olacak...
ıhh nın yaptıgı tek yalnıs bu bana gore...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.