sayın simay hanım; Öncelikle eleştirilerinizi sahiplenmediğimi baştan belirteyim. bahsettiğiniz yazıyı okuma fırsatı buldum.
Alıntı: Bir an için Gazze'nin İsrail toprağı olduğunu farz edelim (haşa)
Haşa:
Tanımı/Anlamı
1-Bir durum veya davranışın kesinlikle kabul edilmediğini anlatan bir söz.
2-Dine aykırı görülen bir ihtimalden söz edilirken kullanılan bir söz.
Alıntı:Hukuktan bahsediyorlar; o bölgede gerçekten hakları olduğunu farz etsek bile (haşa)
Alıntı:"İyi ama siz de direnmişsiniz" diyorlar. Ne yapacaktık? Korsanları çiçeklerle mi karşılayacaktık? Gemiye canlı kalkan olduk, elimizdeki imkânlarla sembolik bir direniş sergiledik.
Bildiğim kadarıyla kafa göz patlatmak, karşıdaki insanı "korunmaya muhtaç hale düşürmek, pek de sembolik olmasa gerektir. En azından, biz öyle bile kabul etsek (haşa demiyorum dikkat edin) , biz öyle bile kabul etsek, karşınızdaki kişi öyle kabul etmiyorsa, sembolik olmadığı manası çıkar. ya da sembolikse (haşa sözcüğünü kullanmıyorum gene) , kötü bir sembol olduğu anlaşılmaktadır. Ama o sembol islamı temsil etmez. benziyor ama, değil.
Bakın yanlış anlamayın, uygulamada biz
"haşa" sözcüğünü olur olmaz dünyevi basit meselelere kullanmıyoruz. Bilmiyorum, ben mi yanılıyorum, dikkat ettiğim kadarıyla, ancak Allah'ın sıfatlarına, şanna uygun olmayan bir söz, ya d resulüne yakışık olmayan bir söz duyduğumuzda "onlar Allah hakkında -haşa- şöyle söylediler" diyoruz.
Bu şuurla hareket ettiğimiz zaman, dini sembollerin de uygun ve yerinde kullanılması gerekir diye düşünüyorum. Ortada evet , bir insanlık dramı vardır, ancak, Allah'a , Kur'an'a, ya da Resulüne karşı işlenmiş bir suç
değildir bu. Dolayısıyla burda kendi inandığı değerleri "putlaştırma" eğilimi görmekle üzüntülerim derinleşmektedir...
Hem bu kardeşlerimiz için üzülüyorum, hem bunları o duruma düşürenlere üzülüyorum, ve bilinçli müslümanların nasıl olup da böyle bir hukuksuzluğu yaptıklarını görüp üzülüyorum. Müslüman, şuurlu davranmak zorundadır. ! taki, Allaha, resulüne, kitabına doğrudan hakaret yoksa. Varmı öyle bir durum?