Geçen yıl İsrail ile koltuk krizi çıktığında, o zaman bulunduğum forumda -neden büyük elçilerimizin yabancı dil bilmediğ, öğrenmediği- hususunda sert ifadeler içeren yazılar yazmış olmam, forumdan uzaklaştırılmamla sonuçlandı. Buna rağmen, doğruları söylemekten çekinmiyorum. Doğru neredeyse onu savunmak gerekir. Ancak şu hususu mutlaka göz önüne almamız gerekir: Allah, kafirlere mü'minlerin aleyhinde kesinlikle yol vermez (4/141)
Bunun bilinci içinde olmamız gerekir. Bir de, kafirlerin dost ve veli edinilmemesi gerektiği de açıktır. Dolayısıyla, hakikatı savunurken bu hususlara da riayet etmemiz icap eder.
Geçen gün , en son yazıştığım ve idarecileri arasında "ateistlerin" bulunduğu "süpermeydan" isimli forumda, israil lehine sayılabilecek bir yazı yazdım. ve işin ilginç tarafı, bir müslüman olarak İsrail'in lehine sayılabilecek ifadeler kullanmış olmama rağmen, ateist olduklarını ima eden idareciler tarafından yasaklandım. Bu enteresan değilmi. size de anlatayım, siz de müslüman gözlüğüyle bakın.
Ben şunu söyledim:
İsrail'in müdahelesi, uluslar arası hukuğa göre belki yanlıştır, ben hukukçu değilim , bazı Amerikalılar hukuğa uygun olduğunu söylyorlar, ama bence değil. Müdaheleyi hukuğa uygun görmüyorum ancak, tevrata uygundur. Daha doğrusu, Tevrata ters değildir.
Çünkü, Yahudilerin kendi güvenliğini tehlikede gördüğü zaman karşısındaki kişiye farklı hileler yapması, tevratta buna ait örnekler var ve biz bunları okuyup görebiliriz. Tevrat değişti değişmedi tartışmasına girmeye de gerek görmüyorum; değiştiğini kabul edersek dahi, elindeki kitaba göre davranacağı için, bunu göz önüne almak gerekirdi. Nihayetinde, gemiler yola çıkmadan önce İsrail'den izin alınması gerekirdi. İşin olur şekli budur. Ben böyle görüyorum, yanlış olabilir. doğrusunu gören arkadaşım varsa lütfen bunu belirtiniz. Ancak, herhangi bir halkın milliyetçiliğini yapmayalım.
Ben o forumda bu yazıyı yazdığımda, ertesi gün yasaklandım. Eğer burda da bu şekilde tahammülsüz bir idare varsa, yol yakınken bunu test etmekte fayda var. Ancak gördüğünüz gibi ben sadece fikirlerimi belirtiyorum, ve karşı görüşe de saygılıyım. Yanlış şeyler de yazmadım.
Yazdıklarımın ve fikirlerimin doğru olduğu, Sayın Gülen'in son açıklaması ile teyit niteliği taşımaktadır. Ben de bu konuda Gülen'le tamamen aynı düşüncedeyim. Okuduğum forumlarda insanlar Gülen'in Amerika'da kaldığı için Amerika lehine düşündüğünü söylüyorlar. İnanın bu beni çok üzüyor. Ben bu ülkede yaşıyorum, neden ben Amerika lehine yontayım, orda din kardeşim dururken. Peki düşünmüyorlar mı, sayın gülen isterse kendisine kucak açabilecek 72 millet var. Neden baskı altında hissedeceği bir ülkede bulunsun? Demekki, herhangi bir baskı yok, hür iradesiyle gerçekleri konuşuyor.
İHH politize olmuştur ifadesi doğrudur. Siz ne derseniz deyin, bir gün bir yerde nasılsa hesap gününde karşılaşacağız. Şunu unutmayın, biz sizi gerçekler konusunda uyarıyoruz başka da bir yaptığımız yoktur, ama sizler duygusal davranıyorsunuz. Böyle yapmayın, hukuğa riayet edelim.
Ben bir müslüman Türk olarak düşündüğüm zaman şöyle hissediyorum:
"Gidelim İsraili bombalayalım, savaşalım ve Gazze'yi kurtaralım. Aynen böyle." Peki diyorum o zaman, Yahudi olmazsa dünya daha mı iyi olacak, daha mı kötü olacak.
Bakın bu bölgede İsrail Türkiye'nin müttefiğidir. Araplara ya da İranlılara güven olmaz demiyorum, ama diyorum ki, traih bu milletlerin Türke ihanetini yazar. Gelin önce kendimizi düşünelim. Eğer Türk idaresinden memnun olan, bize gıpta eden varsa gelsin Türkiye'de yaşasın, ama gidip de başkalarının hatırına politika üretmeyelim.
Şimdilik bu kadar. Aklımdakilerin çeğreğini yazdım ama bu bile tartışmaya neden olabilir diye vicdan azabı çekmeye başladım şimdiden. Siz de bu azabı körüklemezsiniz inşallah.