You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hayrdır ? Sizin amacınız ne?

Hayrdır ? Sizin amacınız ne?

Kıdemli Üye
RE: Hayrdır ? Sizin amacınız ne?
Ben hadisler yada islam tarihi vs. yok edilsin kaldırılsın demiyorum , hadisleri söyleyen kişi direk yazdırmadığı için yani hz muhamed yazdırmadığı için hadisler hz muhamed in sözleri değildir diyorum , başkasının yazdığı şeyler tarihi kaynak ve rivayet olur sadece , eğerki hz muhammed yazdırsaydı onun ayağının tozuna kurban olduğum gibi o hadislerede gerçek ve hak derdim , ama değildir elenen bişeye , insanların topladığı bir şeye ve tüm dünyada farklı olan bişeye ben hz muhamed sözü demem utanırım bundan .

Böyle bişeyi hz muhamed bile emretmemiştir hadiSlerimi toplayın eleyin dememiştir , her mezhebte başka olsun dememiştir , bunu Allah bile dememiştir , hıı tarihi kaynak ve rivayet olarak gene baş tacıdır benima macım hadisleri yok etmek değil olduğu seviyeye yerleştirmektir yani tarihi rivayet kaynağı olarak özgür düşünce olarak araştırılır güzel örnekler alınır ama asla islam dini olamaz hadisler çünkü islam dini sadece ve sadece kurandır değişmez Allahın sözleridir .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Sad , zaten müslümanlarının birleşememesinin tek sebebi bu , her mezheb her müslüman gurup kendi sahih hadisine inanıyor , pakistana git orda başka türlü inanıyor hadislere, türkiyeye gel burda başka, iranda hele hadis kitabına kadar değişik , hatta 4 hak denen mezheb bile sahihleri farklı farklı , arabistana git arapları över , türkiyeye gel türkleri över hadisler bu yüzden müslümanalar birlik içinde olamıyor , ama tüm dünyada aynı olan kuran ı kerim i islam dini kabul etsek ve diğer şeyleri hadiseri mezhebleri vs. özgür akla bıraksak ,araştırma kaynağı saysak , tarihi kaynak sayıp , islamın temeline bulaştırmasak bunlar olmaz inşallah , yoksa müslümanlar asla birleşemez benden demesi , kimse başkasının ne mezhebini kabul ederne ırkını ne hadisini , ama kuran ı kerim tüm dünyada tektir tek birleştiricimiz odur .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Aynen bide mezhep konusu var. Allah Kur'an'da fırkalara bölünmeyin diyor, biz ne yapıyoruz? Mezhep kavgalarına varacak kadar ilerletiyoruz bu konuyu.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Cennet ve cehennem ne için acaba?
İnsanları baskı altına almaya,yasaklamaya,copla camiye götürmeye,kadınları zorla kapatıp açmaya hiç bir İnsanın yönetimin hakkı yoktur...
İnsanlar özgürce yaşasınlar ki..cehennemide cennetide bileğinin hakkı ile kazansın...
Bu dünya sınav dünyası ise ,sınavda dışarıdan müdahale olması,sınav kurallarına aykırıdır...
Evet yasaklar ,tabular,emirler vardır ben bunu herkesin kendi öz nefsinew uygulaması gerektiğine inanıyorum...bir başkasının nefsine zulmetmesine değil...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
1959 kardeş haklısın Allah özgürlük veriyor kuranda insanlara , insanların saçına sakalına hiç bişeyine karışmıyor , sadece büyük günahları yasaklıyor ve bazı cezalar veriyor sadece dünyada birisini öldürmek vs. gibi olan suçlara büyük cezalar veriyor , en büyük özgürlük kurandadır kardeş .Allah alemlerin hükümdarıdır ve yasasını insanlara göndermiştir Yüce Allah insanalrın ne diline , ırkına karışıyor nede saçına sakalına vs. hatta büyük günahları işleme küçük günahları bağışlarım bile diyor fakat bu bazı hocalar insanları küçücük günahlardan cehennemlik gibi gösteriyor islamdan soğutuyor gençleri, ne avrupada ne amerikada en byük özgürlük kurandadır , Allah katındadır .Ama aşırı dinciler ve mezhebleri din sayanlar , uydurma hadisçiler bu özgürlüğü kendi elleriyle söndürmek istiyorlar ama Alllah büyük .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-12-2012, Saat:11:58 PM, Düzenleyen: e2828.
General
" kendi sahih hadisine "

sahih hadisin ne olduğunu devletlerden, halklardan öğrenemezsin; öncelikle burada hatalı bir yönden yaklaşıyorsun konuya. evet hadis uyduranlar olmuştur toplumunu(kavmini) övmek için, fakat bunları da hadis alimleri Allaha hamdolsun ki çok güzel şekilde ayıklamışlar yüzbinleri bulan hadis sanılan rivayeti sahihler ile sınırlamışlardır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Alıntı:..."Şeddad, İbni Abbas’a “Hz. Peygamber bir şey bıraktı mı?” diye sordu. O da “Sadece Kuran’ın iki kapağı arasında olanları bıraktı.” cevabını verdi.

Buhari,"

yazında geçiyor bu. bunu kim naklediyor? sahabe. kim kitabına almış? hadis alimleri. işinize geleni kabul ettiğinize bir delil değil midir bu?

bu soruma da bir cevap gelmiş değil, yineliyorum görmeniz için.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Yahu o kadar bos konuşuyorsun ki bak hep telden gldiğimde burada oluyorsun cvp yazamıyorum uzun dier konuyada vrdiğini cvpı g0rdm kimi kandırıyosun sen o cvpla cevir kazı yanmasın yapmıssın 103. Ayeti öylemi acıklıyosun ) nyse baglantım iyi degıl kardesim yazamıycam ama komedi acıklamalar yapma senin ilmin sıfır ayrıca kopyala yapıstır yapan kim merak ettim bikere ilmi cvp ver yahu bak allaha hesabını veremezsin tövbe et şu durumdan cık inş yarın uzun konusuruz.
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.