You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

NAMAZ KILMAYANIN İSLAMDAKİ HÜKMÜ ! ( Kuran ve Sahih Hadislerle )

NAMAZ KILMAYANIN İSLAMDAKİ HÜKMÜ ! ( Kuran ve Sahih Hadislerle )

Forumcu
RE: NAMAZ KILMAYANIN İSLAMDAKİ HÜKMÜ ! ( Kuran ve Sahih Hadislerle )
yok kimsenin görüşünü sormuyorum. zahiri abi dediğim kişiden de deliller var mı onu soruyorum yoksa kimsenin görüşü kimseye delil olmaz gülücük tashihimi yaptığın için teşekkür ederim güli cennet gülücük

yalnız benim kafama takılan imam ahmed kafir diyor öldürülür diyor bu tutarlı, ebu hanife kafir değildir öldürülmez diyor bu da tutarlı fakat şafiinin kafir değildir dediği halde öldürülür demesi pek tutarlı gelmedi. bir şafii hayranı olarak çıkmazda kaldım gülücük)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-08-2014, Saat:01:16 PM, Düzenleyen: eşşafii.
Uzman
Biz ise Ebu Hanifenin görüşündeyiz.Öldürülmez ve de KAFİR OLMAZ.

Ebu Hanifeye göre nasihat edilip tevbeye davet edilir , tevbe etmesse , Hapsedilir ve dövülür
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-08-2014, Saat:01:19 PM, Düzenleyen: Ahmed1.
Uzman
فَذَهَبَ مَالِكٌ وَالشَّافِعِيُّ رَحِمَهُمَا اللَّهُ وَالْجَمَاهِيرُ مِنَ السَّلَفِ وَالْخَلَفُ إِلَى أَنَّهُ لَا يَكْفُرُ بَلْ يَفْسُقُ وَيُسْتَتَابُ فَإِنْ تَابَ وَإِلَّا قَتَلْنَاهُ حَدًّا كَالزَّانِي الْمُحْصَنِ

İmam Malik , İmam Şafi bu kişinin kafir olmadığını söylemişlerdir.

Bilakis günah işlediğini söylemişlerdir.

Bu kişi önce hapsedilir.(Sonra nasihat edilir) ve Tövbeye davet edilir.Eğer Tövbe ederse ne ala

Tövbe etmezse öldürülür.Tıpkı Evli kişinin Zina yapması gibidir.

----

Açıkçası ben Hanefiyim.Ve İmam Ebu Hanifenin Mezhebine uyuyorum

Ebu Hanifeye göre bu kişi öldürülmez.Sadece hapsedilir.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.