Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
NAMAZ KILMAYANIN İSLAMDAKİ HÜKMÜ ! ( Kuran ve Sahih Hadislerle )
NAMAZ KILMAYANIN İSLAMDAKİ HÜKMÜ ! ( Kuran ve Sahih Hadislerle )
Cumhur(Selef ve Halef Alimlerinin büyük çoğunluğu,Ebu Hanife,Şafi,Malik) namaz kılmayanın kafir olmayacağına hükmetmişlerdir.
Deliller
-3 Şey dışında müslümanın kanı helal olmaz hadisi (Bu hadiste namazın terki yok)
-Şüphesiz Allah kendisine şirk koşulmasını affetmez.Bunun dışındakileri dilediği kimseler için bağışlar. Ayetinde Namazın terki yok
-Kim La İlahe İllallah derse cennete girer,Allah onu ateşe haram kılar gibi hadislerde buna delildir.
[Nevevi Şerhu Ala Muslim]
Namaz kılmayan şirk'e düşmüş olamaz mı ? (:
Ayrıca, paylaşımı okumadığın her halinden bellidir.
Her akıllı teslim olmuş insan dialoglardan anlayacağını fazlası ile anlamıştır.
Hadislere rağmen iman etmeyip te-vil edenler, binbir dereden su getirenler, sizlere yazıklar olsun...
Allahualem.
Fakat farz olduğuna inanırsa ve terkederse
1-İmam Ebu Hanifeye göre Kafir olmaz
2-İmam Şafiye göre Kafir olmaz
3-İmam Malike göre Kafir olmaz
4-İmam Ahmed b. Hanbele göre olur
eşşafi sende düzelme var..kimseye sorma bence fıkıh kitaplarına bak araştır. müctehit imamların görüşleri açıkca ortada ama iyikide bazı konularda ihtilaf etmişler diyorum yoksa halimiz pürü perişandı..düşünsenize imam şafi r.a namazı tembellik ile dahi olsa terkinde küfürdür diyor.. bu hususta Müctehit imam,imam azamın görüşünü benimsiyorum şahsen... namazı reddetmedikten sonra bazı sebebler ile namazı terk büyük günahtır diyor oda..sahabe hayatına en yakın imamlardan olması sebebiyle tercihimi imamı azamım ictihatlarından yana belirliyorum..Allah bizi affetsin..not . bu gün bu konuya imam şafiinin büyük şafi ilmihaline baktım , tembbellik nedeni ile bile olsa terketmek küfürdür diyor.. ve delilleriniide getiriyor..mesela, malı nedeniytle terkeden karun ile dirilir vs gibi hadisleri delil getiriyor..
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi