RE: Mesajlarım ve iletilerim
Florya, Bir İstanbul Kuşu
Flurya, hafif tombul ve iri bir kuştur Osmanlı kafes kuşlarındandır.
Florya İstanbula has bir kuştur eski bir payitaht kuşudur. Florya semti ismini bu güzel kuştan almıştır.
Florya kuşlarının Kalın gagası vardır yeşilden sarıya çalan bir renge sahiptir
Florya kuşlarının Erkekleri gösterişli ve canlı renklere sahiptir. Dişi ise kırçıl ve mat olur
Florya kuşlarının yeşili pek sevilmezler. İlkbahar ve yazın servi tepelerinde çekirdek çatlatır yada Fruuuu diye öter
Floryanın Yemlenmesi, çiftleşmesi bakımı saka kuşu ile benzerdir.kanarya ile florya çiftleştirilebilir.
Floryacılar sakacılardan daha fanatik olur ve kuşlarına tutku ile bağlıdırlar.
Floryanın saka ve kanarya gibi şakımalı ötüşü yoktur. Cızırtıya benzer ötüşü kullanırlar.
Floryacılarda sakacılar gibi kuş kafesini bir bez ile sarar ve kuşun dış ortamdan etkilenmemesini sağlarlar.
Arap Bülbülü Hudeybiye kuşu
Arap Bülbülünün Adı çok duyulmuştur. Ama pek bilinmeyen bu kuş Arap coğrafyasına ait bir kuştur.
Arap Bülbülünü ilk kez Mekkede Hudeybiye Huneyn vadisinde çalımsı ağaçcıkların arasında gördüm harikulade bir şakıması vardır
Arap Bülbülü simsiyah kuşlardır Gagaları küçük ve sivri, olur sığırcık boyunda kuşlardır
Peygamber Efendimiz (SAS) yaptığı yolculuk ve istirahatlerde, arap bülbülü ile karşılaşmış olabilir. Çünkü çok eski bir kuştur ve arap adasında yetişir
Arap Bülbülleri Arap coğrafyasında yetişir. Sıcak iklimleri severler sevimli canlılardır
Arap Bülbülleri ülkemizde güneyinde Antakya Adana Mersin civarında yetişirler.
Türkiye’mizin güneyi Suriye, Irak, Ürdün, Arabistan Yemen Arap Bülbüllerinin ana vatanıdır
Antakyada dükkan önlerinde Arap Bülbülü beslenir Kalın tok sesi ile sabah ve akşam öten bir kuştur
Arap Bülbülleri Adana Hatay arasında sevilerek beslenen bir kafes kuşudur.
Arap Bülbülü etçildir kenevir, aspur ayçiçeğiyle günlerce beslenirler
Arap Bülbülleri bülbülleri kafeste beslenemezler sadece solucan, böcek vb. ile beslenebilirler.
Arap Bülbülünün bakımı kolaydır. Etcil beslenme yanında meyveler, sebzeler ve hububat ile bakılabilir.
Arap Bülbüllerinin gagası etcil yemler için uygun olup İnce ve sivridir gagası Ağaçlardaki kurt ve böceği toplamak için yaratılmıştır
Arap Bülbüllerine her türlü Meyve verebilirsiniz ancak. meyve ve sebze kafeste koku yapar. Bu nedenle katı ürün vermelisiniz.
Arap Bülbülleri son derece hareketli, sevimli ve sempatik canlılardır
Arap Bülbülleri kuşlardan en rahat evcilleştirileni ve insana en yakın olanıdır
Arap Bülbülleri ile ilgilenenler insancıl olduğunu bilirler bu kuşlar alıştığı kişiye candan tavırlar sergiler.
Saka Kuşu; Kırmızı Yüzlü Bir Tutku
Tüm kuşlarda olduğu gibi sakalarda da sadece erkek sakalar nameli öterler
Saka Kuşunun çiftleşme mevsiminde ötüşleri artar.
Yâ Rabbî! Yâ Rahmân! Yâ Rahim! Yâ Allah!.. Yâ Rabbe’l Âlemîn! Yâ Erhame’r Râhimîn! Doğu Türkistan’a duâ için ellerimizi Sana açtık Duâlarımızı kabul buyur Allah’ım
Yâ Azîz! Yâ Hafîz! Yâ Kavî! Yâ Cebbâr! Yâ Vâhid’ el-Kahhâr Türkistan’lı mazlum kardeşlerimiz adına Senin güzel isimlerine sığınıyoruz Bizleri geri çevirme Allah’ım
Yâ Kâdir! Yâ Muktedir! Yâ Mu’în! Yâ Metîn! Yâ Müste’ân Doğu Türkistanlı mücahidler Sen’den yardım diliyor
Yardımını esirgeme Allah’ım…
Ey Müntakîm / Ey intikam alan!
Ey İntikam sahibi Azîz Allah’ım
Mazlumların intikamını zâlimlerden al
bizleri intikamına vesîle kıl Allah’ım!
Ey Hayrü’n-Nâsirîn Yardım edenlerin en hayırlısı olan Allah’ım Yüreklerimiz Türkistan’da yüreklerimiz kan ağlıyor
Ümmet kan ağlıyor! Doğu Türkistan kan ağlıyor kardeşlerimiz için yalvarıyoruz onları yalnız bırakma Allah’ım!
Bize katından koruyucu ve yardımcılar gönder Allah’ım!
Kâbe’ni yıkmaya gelen Ebreheyi yerle bir eden Ebâbil kuşlarını, kâtil Çin ordusunun üzerine de gönder Allah’ım!
Bedr’in arslanlarına, Çanakkale kahramanlarına yardıma gönderdiğin melekler ordusunu Türkistan arslanlarına yardıma gönder Allah’ım!
Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi Çin elinde rüsvây eyleme Allah’ım!
Türkistandaki vahşî Çin baskısını kaldır Allah’ım
Ey Hayrü’l-Mâkirîn; Planı ve tuzağı en üstün ve en hayırlı olan Allahım
Çinli kâtillerin, mü’minlere kurdukları tuzağı başlarına geçir
Zâlimlerin hazırladıkları sinsi tuzakları kendi başlarına geçir Allah’ım!
Doğu Türkistanlılar adına yalvarıyoruz
Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır; ayaklarımızı sabit kıl! Ve kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et
Doğu Türkistanlı mücâhidlere yardım et; onları kâtil ve zâlim Çin’e karşı gâlip eyle Allah’ım!
Ümmet adına itiraf ediyoruz Türkistanı unuttuk hatalıyız, kusurluyuz.
Bizi sorguya çekme! Biz bu hesâbı veremeyiz Allah’ım!
Ümmet Türkistanı unuttu ve ihmâl etti hatalı ve kusurluyuz bu hesâbı veremeyiz Allah’ım sen Bize onları unutturma; dâvâ bilinci ve şuuru ver
Allah’ım Türkistanlı Müslümanlar adına yalvarıyoruz: Bize, ağır yük yükleme!
Bize gücümüzün yetmeyeceği yükü yükleme!
Bizi bağışla, bize mağfiret et, rahmet et Sen’sin bizim Mevlâ’mız!
Kâfirler topluluğuna karşı yardım et bize Allah’ım.”
Yâ Rabbî! Doğu Türkistanlı kardeşlerimi felâketten, katliamdan, kötülükten muhafaza eyle!
Yâ Rabbî şanlı şehidlerimizi vaad ettiğin Adn Cennetlerine koy!
Yaralılara âcil şifâ Gazilere şecaat ve sabır ver Allah’ım!
Türkistanlı kardeşlerimize direnme gücü ver! Direnişlerini dâim kıl!
Bizleri de onlara destek eyle Allah’ım!
Yâ Rabbî! Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi zâlimler topluluğunun
eline ve insafına terk etme!
Yâ Rabbî! Doğu Türkistanlı kardeşlerimize Sen imdâd eyle! İmdâdına da bizleri vesîle eyle Allah’ım
Yâ Rabbî! Sana Ashab-ı Kehf’in duâsıyla sesleniyoruz: Ey Rabbimiz! Bize rahmet ver bize, kurtuluş yolu göster
muzafferiyet ihsân eyle Yâ Rabbî!
“Muhakkak ki Allah, iman edenleri müdâfaa eder” buyuruyorsun
Türkistan adına yakarıyoruz:
Rabbimiz Allah’tır yurtlarımızdan sürüldük katliama uğradı Doğu Türkistanı ve mü’minleri müdafaa et;
Ümmeti müdâfaaya vesile kıl Allah’ım!
Allah, kendi dinine yardım edenlere mutlaka yardım eder. Allah Kavî ve Azîz’dir.”
Ey Allah’ım! Kavî ve Azîz ismine sığınıyoruz: Din’in için savaşanlara yardımını esirgeme!
Yâ Rabbî! Lût Aleyhisselâm Sana şöyle yalvarmıştı: Ey Rabb’im! Ortalığı fesâda veren topluluğa karşı bana yardım et
“Rabbim! Beni ve âilemi, onların iğrençliklerinden kurtar.”
Tarih boyu Türkistanlı kardeşlerimize belâ olan; 30 bin camii 55 bin İslâm âlimi Ve 35 milyon Müslüman Türk’ü gaddarca katleden zâlim ve hâin
Kızıl Çine karşı Türkistanlı mü’minlere yardım et Allah’ım.
Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi zâlimlerin elinden Sen kurtar Allah’ım!
Yâ Rabbî! Zâlim Firavuna karşı direnen Musâ As ın diliyle Sana sesleniyoruz:
“Ey Rabb’imiz! Üzerimize sabır yağdır
canımızı Müslüman olarak al
Ey Rabbimiz
Bizi zâlimler topluluğunun işkence ve
katliâmı'ndan kurtar kâfirleri sil-süpür yerin dibine geçir Allah’ım!
Zalimlerin kararmış,ve taş kesilmiş kalplerine, korku sal Allah’ım!”
Zalim ve kafirler Korkularıyla gebersin Allah’ım!
Allah’ım! Sana, Nuh As ın diliyle yalvarıyoruz ve bu bedduâyı
hep tekrarlıyoruz: Rabb’im, yeryüzünde bir tek kâfir bile bırakma
Zalimler Sen kullarını yoldan çıkarır ahlâksız ve kâfir nesiller doğurur
Sen, onların nesillerini kurut yâ Rabbî!
Ebû Leheb’in ellerini kuruttuğun gibi Katil Çinlilerin vahşî ellerini ve
kurut, soylarını da kurut Allah’ım!
Ey Rabb’imiz İman edenleri bağışla, zâlimlerin ise sadece helâkini arttır
Ey Şedîdü’l-Azâb Azâbı en şiddetli olan
Gönder azâbını, zâlim ve Katil Çinlilere
Ey Şedîdü’l-İkâb / Cezâsı en şiddetli olan Gönder ikâb ve cezânı vahşîler sürüsünün üzerine
Ey Şedîdü’l-Mihâl Tuzağı en şiddetli olan Düşür tuzağına cânî ve katil Çin ordusunu!
Ey Serîü’l-Hisâb Hesabı çabuk gören
Çabucak gör hesabını Rabb’imiz İslâm Ümmetinin ve mazlum Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin duâlarını kabul buyur.
Ya Rabbi Sen işiten ve bilensin.
Ve Rabbi’l-Âlemînsin Kur’an-ı Kerim duâlar sure ve âyetler hürmetine
DOĞU TÜRKİSTAN’A yardım et
Ya Rabbi doğu türkistanın Altın ovaları ve gümüş dağlarındaki yiğitlere güç ver
Ya Rabbi Türkistandaki kardeşlerime Zümrüt misali şirin bağlar göster
Ya Rabbi Türkistanda hayat yok Gelin odaları mezar iller harap olmuş dereler masum kanıyla dolmuş Sen onlara tüfek değil bülbül nağmesi dinlet
Ya Rabbi Türkistan eskiden şendi, gülşendi sen tekrar ovaları dağı Her gönülü şen ve Rahmet et zulümü yok et
Ya Rabbi Türkistanın Sırma saçlı kızları masum yavruları Esaret altında ezildi
garip kumruların Yuvası dağıldı
Toprağı mahvolup gitti sen Yıkılan hanelerin , sönen her ocağın ateşini yak
Ya Rabbi Türkistanım Mahzun her gönül ateş gibi yanar Issız yuvalar viran yurtlarımızda bebeklerin yaraları kanar
Sen minareleri Çökertme minareleri göçertme Cemaatsiz bırakma camilerii
Türkistanım için yorgundur gönüller
Gözyaşlari sel oldu sineler feryat ile inler Bitsin zulüm ve felâket sen zafer ver ölülerimize rahmet et Tükensin acı dayansın yürek Allah’ım yardım et!
Bunu ilk beğenen sen ol.