You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mesajlarım ve iletilerim

Mesajlarım ve iletilerim

General
RE: Mesajlarım ve iletilerim
bir gece Hz ömer Kâbe’ye gittiğinde Peygamber’in namaz kıldığını görüp yaklaşır HZ Resûl Hâkka sûresini okumaktadır ve HZ ÖMER müslüman olmaya karar verir

Hz Ömer “Allah’a, resulüne ve Allahdan gelene iman ettim deyince HZ Resûlullah, “Ey Ömer! Allah sana hidayet nasip etti buyurmuştur

Hz. Ömer’in müslüman olunca HZ Resûl “Yâ rabbi! İslâmiyet’i Ömere teyit et diye dua etmiştir

Hz. Ömer müslüman olunca Ebû Cehile İslâm’ı kabul ettiğini bildirip müslümanlığı tüm Kureyşe ilân etmiştir

Hz Ömer in İslâmiyet’e girmesiyle müslümanlar ilk kez Kâbe’de toplu namaz kılmışlardır

Müslümanların Medine’yi hicretinde Hz Ömer akraba ve arkadaşlarından oluşan yirmi kişiyle Mekke’den Kubâ’ya gidip kadınlardan biat almıştır

HZ Resûl Ömer Ebû Bekir ve Muâzı ra ı kardeş ilân etmiştir

HZ Resûl ün yanından hiç ayrılmayan Hz. Ömer bütün savaşlarda, Hudeybiye ile Vedâ haccında bulunmuştur

Hz. Peygamber, Hudeybiyeye önce HZ Ömer’i göndermiş ancak Kureyş ona düşman olunca sonradan Hz Osman gönderilmişdir

HZ Ömer Hudeybiye Antlaşması’nı içine sindirememiş “feth-i mübîn” olarak nitelendirmemişdir ancak
Medine’ye antlaşmanın sonuçlarını görünce pişmanlık duymuştur

HZ Resûlullah, Hayber’in fethinden sonra Hevâzinliler’e karşı gönderdiği otuz kişilik müfrezenin başına Hz. Ömer’i kumandan tayin etmiştir

HZ MUHAMMED SAV BUYURUYOR

“Kim iyi bir işe aracılık ederse o işten nasibi olur...” (4 Nisa 85)

Allahın kanununa uygun işte aracılık edersen o işle nimetlenenlerden den olursun (4 Nisa 85)

sıkıntı içindekine yardım ediniz, sevap kazanırsınız.

Allah peygamberinin duası ve şefaatiyle ne dilerse onu yerine getirir

Yardımlaşmayı iyi ve yararlı davranışla insanların arasını düzeltmeyi öngören toplantılar dışında gizli toplanmalarda hayır yoktur.” (4 Nisa 114)

“Karşılıklı anlaşma en iyi yoldur....”
(4 Nisa 128)

Allahtan korkunuz aranızı düzeltin kardeşlik bağlarını canlı tutun
(8 Enfal 1)

Bütün mü’minler kardeştir. ne zaman ara açılırsa kardeşlerinizle aranızı düzeltin...” (49 Hucurat 10)

güneşin her çıkış gününde bir sadaka gerekir.

İki kişi arasında adâletle ara bulmak sadakadır.

Bir kimsenin bineğine binmesine yardımcı olmak veya yükünün yüklenmesine yardımcı olmak sadakadır.

Güzel söz söylemek sadakadır.

Namaza giderken attığın her adım sadakadır.

rahatsız eden şeyleri yoldan alıp atmakta bir sadakadır.”

İnsanların arasını bulmak için hayırlı haber götüren veya hayırlı söz söyleyen yalancı sayılmaz.”

HZ SAV yalanlardan sadece üçüne izin verdi Savaşta düşmanı aldatmak
İki kişinin arasını bulmak aile düzenini korumak için söylenen yalan

Çanakkale! bambaşka bir destandır

Osmanlı dünyaya Dünyaya altı yüz sene boyunca adalet dağıtmıştır

1. Dünya savaşında cihan devleti osmanlı zaafa düşüp Hastalanmıştır osmanlıdan saklanacak yer arayanlar, meydanlara koşmuştur

1. Dünya savaşında osmanlıyı
bitirip dünyayı paylaşmak isteyenler
Çanakkalede osmanlının üzerine üşüşmüştür

Çanakkale bir yokluk savaşıydı. Düşman kapımıza dayanmıştı
MEHMETÇİK ya ölecek, ya öldürecekti

Çanakkalede Mehmetçik Yetiş, Ya Muhammed kitabın gidiyor deyip din ve vatan uğruna nice şehit vermişti

HZ SAV in gönlü razı değildi ümmetten ayrılmaya o yüce Nebi Ravzada Medinede değilim, Çanakkale’de hiç
razı olmadı evlâtları yalnız bırakmaya

HZ SAV Çok zor durumda olanları ve asker evlâtlarını hiç bir zaman yalnız bırakmamış gönlüm razı olmamış her daim inananlara yardım edmiştir

Ne mutlu sana Ey Osmanlı! Ne mutlu senin ahlâkî seciyeni anlayarak sana gerçek torun olabilenlere.

Ne mutlu HZ SAV in sevdiklerine ve onu sevenlere, yine ne mutlu Yüce Nebinin düşkün olduklarına düşkün olabilenlere.

YA ALLAH  ER-RAHMAN  ER-RAHİM   EL-MELİK EL-KUDDÜS ES-SELAM 
EL-MÜMİN EL-MÜHEYMİN EL-AZİZ 

EL-CEBBAR EL-MÜTEKEBBİR 
EL-HALIK EL-BARİ EL-MUSAVVİR 
EL-GAFFAR EL-KAHHAR EL-VEHHAB 

ER-REZZAK EL-FETTAH EL-ALİM 
EL-KABID EL-BASIT EL-HAFID 
ER-RAFİ EL-MUİZ EL-MÜZİLL ES-SEMİ 

EL-BASİR EL-HAKEM EL-ADL EL-LATİF EL-HABİR EL-HALİM EL-AZİM 
EL-GAFUR EŞ-ŞEKUR EL-ALİYY 

EL-KEBİR EL-HAFIZ EL-MUKİT 
EL-HASİB EL-CELİL EL-KERİM 
ER-RAKİB EL-MÜCİB EL-VASİ 

EL-HAKİM EL-VEDUD EL-MECİD 
EL-BAİS EŞ-ŞEHİD EL-HAKK EL VEKİL  EL-KAVİYY EL-METİN EL-VELİYY 

EL-HAMİD EL-MUHSİ 
EL-MÜBDİ EL-MUİD  EL-MUHYİ 
EL-MÜMİT EL-HAYY EL-KAYYUM 

EL-VACİD EL-MACİD EL-VAHİD  ES-SAMED EL-KADİR EL-MUKTEDİR 
EL-MUKADDİM EL-MUAHHİR 

EL EVVEL EL-AHİR EZ-ZAHİR 
EL-BATIN EL-VALİ EL-MÜTEALİ 
EL-BERR ET-TEVVAB EL-MÜNTEKİM 

EL-AFÜVV ER-RAUF EL-MUKSİT 
EL CAMİ EL GANİY EL-MUĞNİ
EL-MANİ ED-DARR EN-NAFİ EN-NUR 

EL-HADİ EL-BEDİ EL-BAKİ EL-VARİS 
ER-REŞİD ES-SABUR Tüm şehitlerimize ve ölmüşlerimize bir fatiha okuyalım

Bismillahirrahmânirrahîm.
Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn amin

Rahmân ve Rahîm olan Allahtır Hamd âlemlerin Rabbi Rahmân ve Rahim olan din gününün maliki Allah'ındır

Rahmân ve Rahîm olan Allahım
Ancak sana ederiz kulluğu ve ibadeti senden dileriz yardım ve inayeti.
Hidayet eyle bizi doğru yola

âlemlerin Rabbi bizi nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna ilet gazaba uğramış ve sapmışların yoluna değil.

HZ Ömer Hattâb Hulefâ-yi Râşidîn’in ikincisidir

HZ Ömer Fil Vak‘ası’ndan on üç yıl sonra,Ficâr savaşından dört yıl önce Mekke’de doğmuştur

HZ Ömer in Babası Câhiliyede Kureyş sefâretine bakan Kâ‘b kabilesinden Lüey’dir Hz. Peygamber nesebindendir
Annesi Mahzûm kabilesinden Hantemedir

HZ Ömer Müslüman olmadan önce deve güderdi içki ve kadına düşkündü iyi ata binip silâh kullanırdı pehlivan yapılıydı

HZ Ömer Hattab ra Şiire meraklıydı güzel konuşur, okuma yazma bilir ticaret yapar Irak ve Mısır’a giderdi

İslamiyete girmeden önce HZ Ömer
putperestti İslâmiyet’e düşmanlık edip müslümanlara işkence yaptı 616 da müslüman oldu ve

HZ Ömer islam ordularıyla birlikte müşriklere karşı savaşmıştır

Hz Hamza’nın İslâm’ı kabulünden sonra
HZ Ömer Peygamber’imizi öldürmek için üzere yola çıkmış, evde kardeşi Fâtıma ile kocasınıTâhâ sûresini okurken bulmuştur

İslamiyetten önce HZ Ömer kardeşine
Kuraan okumamasını kız kardeşi ve eniştesini dövmüş, kardeşi Kur’anı göstererek müslüman olduklarını söylemiştir

Kardeşinin Kuraan okuduğunu gören HZ ÖMERİN Kalbi yumuşamış Hz Resûlullaha biat edip müslüman olmuştur 
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
HZ MUHAMMED SAV BUYURUYOR

namaz kılarken El çırpmak kadınlara mahsustur.

Namazda bir durumla karşılaşan kimse Subhanallah desin.

HZ MUHAMMED Ey Ebubekir, niçin namazı kıldırmadın diye sordu. Hz. Ebubekir Ebu Kuhafe’nin oğluna Rasulullah ın önüne geçip namaz kıldırmak yakışmazdı, diye cevap verdi

Rabbinin hoşnutluğunu umarak sabah ve akşam ona yalvarıp yakaranlarla birlikte sende sabret.(18 Kehf 28)

Size cennetlikleri bildireyim mi? Alçak gönülülük nedeniyle hem kendisi zayıf ve hemde halkça hor görülüp hiçe sayılan her zayıf kişidir

Allaha yemin etseler Allah onların yemin ve isteklerini yerine getirir.

Size cehennemlikleri haber vereyim mi? Katı yürekli, kaba yürüyen kibirli kimselerdir.”

HZ Rasulullah bir adamı sordu O İleri gelen hatırlı kişidir, nikah isteği kabul edilir, aracılık yapsa sözü dinlenir, HZ Rasulullah başka birini sordu. O fakir müslümanlardandır kız verilmez ricası kabul edilmez sözü dinlenmez dediler Hz Rasulullah fakir olan dünya dolusu malı olan adamdan hayırlıdır. Buyurdu

Cehennem: Bende zorba ve kibirliler var, dedi. Cennet Bende yoksul ve zayıflar var dedi Allah o çekişmeyi şöyle halletti. “Ey cennet sen Rahmetim Ey cehennem, sen ise azabımsın ben dilediğime azab ve rahmet ederim sizin ikinizi de dolduracağım”

Kıyamet günü dünyada büyük tanınan iri yarı bir adam gelir ki onun Allah yanında sinek kadar değeri yoktur.

HZ ÖMER Süfyân’ın müslüman olmasında rol oynamış Kâbedeko resimleri imha etmiş Tebük seferinde malının yarısını bağışlamıştır

Hz. Peygamberimiz rahatsızlığında orduya Zeyd ra i kumandan tayin etmiş
HZ ÖMER Zeyd ra nın emrinde savaşır

Hastalandığında namaza çıkamayan efendimizin yerine namazı Hz. Ebû Bekir’in kıldırmıştır

efendimiz SAV hastalanınca Hz. Ebû Bekir’in namaz kıldırmasına Hz. Âişe, zayıf seslidir diyerek itiraz etmiş ve mamazı Hz. Ömer’in kıldırmasını istemiştir HZ Resûl buna engel olup namazı Hz Ebubekirin kıldırtmıştır

Hz. Peygamber SAV hastalığında söyleyeceklerinin kaydını istemiş sahâbîler Allah’ın kitabı ve sünnetin yeterli olduğunu söylemiş ancak Hz Resûl tartışmamalarını emretmiştir

HZ Resûl ün vefatı sahâbîlerde büyük bir üzüntü meydana getirmiştir

Hz. Peygamber SAV ın vefatı için
Hz. Ömer Resûlullah ölmemiştir Allah onu gönderip öldü diyenlerin el ve ayaklarını kestirecektir deyince Hz. Ebû Bekir efendimizin öldüğüne onu ikna etmiştir

Hz. Peygamber SAV in vefatıyla halifelik konusu görüşülmüş Hz. Ebû Bekir Ömer veya Ubeyde ra nın halife seçilmesini teklif etmiştir

halife seçilirken Hz Ömer Ubeyde ra ve Hz Ebubekir varken görev üstlenemen diyerek Hz Ebû Bekir’e biat etmiştir

ilk halife seçiminde Hz. Ömer Mescid-i Nebevî’de müslümanlara Kur’âana sarılıp Hz Ebû Bekir’e biat etmelerini istemiştir

Hz. Ebû Bekir’in hilâfetinde Ömer ra müşavirlik ve kadılık yapmıştır

HZ Ebû Bekir, sahte peygamberlerle savaşta zekât vermek istemeyenlerle “Lâ ilâhe illallah” diyerek savaşmıştır

Hz. Peygamber SAV in vefatından sonra Hz. Ebû Bekir’in namazı kabul edip ancak zekât vermeyenlerle savaşmanın şart olduğu söylemiştir

Hz Muhammed SAV in vefatından sonra Hz. Ömer Medine’ye saldıran âsileri dağıtıp sahte Peygamberlerin üzerine Hz Hâlid i göndermiştir

hâfız sahâbîler şehid düşünce HZ ÖMER Kur’an’ın toplanmasını Hz. Ebû Bekirden istemiştir

Hz Muhammed SAV döneminde Kuraan toplanmadığı için Hz Ebubekir bu işe sıcak bakmamış Hz Ömer onu ikna etmiştir

vahiy kâtiplerinin yazdığı dağınık âyet ve sûreler Zeyd ra nın başkanlığında bir araya getirilmişdir

HZ ÖMER Hz. Ebû Bekirin yerine vekâlet etmiş hac mevsiminde emîr-i hac olarak görevlendirilmiştir

Hz. Ebû Bekir namaza çıkamayınca imamlık görevini Hz Ömer’e bırakmıştır

Hz. Ebû Bekirin son günlerinde
ve halif tayini için Zeyd Osman ra ve sahâbîler istişare yapmıştır

Hz. Ebû Bekir son günlerinde Hz Osman ve Hz Ömerle birlikte Mescid-i Nebevî’ye gidip halka “halife seçtiğim kişiye razı olur musunuz Allah’a andolsun tüm gücümle Hz Ömeri uygun buldum; dinleyin ve uyun” demiştir

Hz. Ebû Bekir’in vefat ettiği gün 23 Ağustos 634 tür

Hz. Ebû Bekir den sonra Hz. Ömer Mescid-i Nebevî’de biat alarak halifeliğe geçmiştir
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Taha suresi

Ey Muhammed Kur'ân'ı sıkıntıya düşesin diye indirmedik. Allah'tan korkan için bir öğüt  indirdik.

Rahmân kudret ve hakimiyyetiyle Arş'a hakim oldu

gök ve yerdekiler, toprak altında olanlar O'nundur. 

Sen Allah'a dua ve zikirle sesini yükseltirsen O şüphesiz gizliyi de, gizlinin gizlisini de bilir. 

Allahtan başka ilâh yoktur. En güzel isimler O'nundur. 

Ey Musa! Ben Rabbinim. Hemen ayakkabılarını çıkar sen kutsal vadi olan Tuvâ'dasın seni seçtim vahy olunacak şeyleri dinle." 

Şüphesiz ben Allah'ım, benden başka  ilâh yoktur. bana kulluk et ve beni anmak için namaz kıl. 

kıyamet muhakkak gelecektir. Onun vaktini gizli tutuyorum ki, herkes yaptığının karşılığını görsün.

kıyamete inanmayıp, heva ve hevesine uyan kimse seni, iman etmekten alıkoymasın; sonra helak olursun. 

Ey Musa Firavun'a git, çünkü o azdı." 

Musa dedi ki: "Ey Rabbim göğsüme genişlik ver, İşimi kolaylaştır, Dilimden düğümü çöz Ki, sözümü anlasınlar

Musa dedi ki: "Ey Rabbim bana ailemden bir vezir ver. Kardeşim Harunla Onunla arkamı kuvvetlendir

Musa dedi ki: "Ey Rabbim seni çok tesbih edelim. Seni çok analım. Şüphe yok ki sen bizi görüp duruyorsun." 

Allah buyurdu: "Ey Musa! Dilediğin verildi." And olsun sana ihsan ettik gözetimimde yetiştirilmen için, üzerine sevgi bırakmıştım. Ey Musa

Allah buyurdu: "Ey Musa seni tekrar annene verdik gözü aydın olsun kederlenmesin.

Allah buyurdu: "Ey Musa sen, bir adam öldürdün de seni gamdan kurtardık. Seni musibetlerle imtihan ettik.

Allah buyurdu: ey Musa! peygamberlik yaşına geldin. Ben, seni kendime peygamber seçtim. 

ey Musa kardeşinle birlikte mucizelerimle Firavun'a gidin o azdı beni anmakta gevşeklik etmeyin. 

Allah buyurdu ki: "Korkmayın, zira ben sizinle beraberim, işitir ve görürüm." 

Firavun'a deyin ki: "Biz Rabbinin  elçileriyiz azab etme; sana Rabbinden mucize ile geldik.

Selam doğru yolda gidenleredir."

azab şüphesiz gerçeği inkâr edip ona sırt çevirenleredir." 

Firavun: "Ey Musa Rabbiniz kimdir dedi
Musa: Rabbimiz her şeye şekil veren, sonra da yolunu gösterendir." dedi. 

Firavun insanların durumu nedir?" dedi. Musa dedi ki Onların bilgisi Rabbimin katında kitapta yazılıdır. Rabbim yanlış yapmaz ve unutmaz."

Yeryüzünü size döşek yapan, oradan yollar açıp gökten su indiren O'dur." 

biz su ile türlü türlü bitkilerden çiftler çıkardık. yiyin ve hayvanlarınızı otlatın. 

Akıl sahibleri için nice ibretler vardır! 

Sizi topraktan yarattık, ölümünüzden sonra ona döndüreceğiz. sizi bir kere daha çıkaracağız. 

And olsun ki, Firavun'a mucizelerimizi gösterdik. o yalan sayıp kabulden çekindi. 

Firavun Musa'ya dedi ki Ey Musa! sihrinle bizi yerimizden çıkarmak için mi geldin biz de sihirle geleceğiz bir buluşma yeri tayin et

Musa dediki buluşma zamanı, süs  günü insanların toplanacağı kuşluk vaktidir o gün Firavun bütün hile vasıtalarıyla geldi. 

Musa dedi ki: Yazıklar olsun size! Allah'a yalan uydurmayın. Sonra bir azab ile kökünüzü keser.

Allah'a iftira eden hüsrana uğramıştır." 

Sihirbazlar tartıştılar ve Musa ve Harun'u gösterip sihirbazdır; büyülerle sizi yurdunuzdan çıkarmak ve dininizi yok etmek istiyorlar."  dediler

bütün tuzaklarınızı getirin, hep bir sıra halinde gelin. üstün gelen muhakkak zafer kazanmıştır.

Korkma, çünkü sen muhakkak üstünsün ve galib geleceksin

Büyücü her nerede olursa olsun başarıya ulaşamaz." 

sihirbazlar secdeye kapanıp Musa ile Harun'un Rabbine iman ettik dediler. 

Firavun: "And olsun ki, el ve ayaklarınızı çapraz keseceğim  sizi hurma dallarına asacağım. hangimizin azabının şiddetli olduğunu bileceksiniz" dedi. 

Korkma, çünkü sen muhakkak üstünsün galib geleceksin

Büyücü her nerede olursa olsun başarıya ulaşamaz." Sonunda bütün sihirbazlar secdeye kapandılar,

Musa ile Harun'un Rabbine iman ettik"

Firavun dediki Ben izin vermeden mi  iman ettiniz? O musa size sihiri öğretendir. And olsun el ve ayaklarınızı kesip sizi hurma dallarına asacağım hangimizin azabının şiddetli olduğunu bileceksiniz" dedi İmanlı sihirbazlar dedi ki mucizeler ve yaratana karşı, asla seni tercih edmeyiz. Ne hüküm vereceksen ver. Sen, ancak bu dünyaya hükmedebilirsin." 

biz hem günahlarımıza, ve sihre karşı, bizi bağışlasın diye, Rabbimize iman ettik. 

Allah sevabça daha hayırlı ve azabçada daha devamlıdır." 

Her kim Rabbine suçlu olarak varırsa, şüphesiz ki ona cehennem vardır. Orada ne ölür, ne de dirilir. 

Kim mümin olarak salih amellere varırsa, onlara en yüksek derece vardır. 

Adn cennetlerinde ırmaklar akar, onlar, orada ebedî olarak kalırlar. bu, küfür ve isyandan arınanlara mükafatdır. 

Musa'ya vahyettik Kullarımla geceleyin yürü Mısır'dan çık asânla denizde yol aç; firavundan korkma

Firavun ve ordularını  denizde korkunç bir boğulma sarıverdi 

Firavun kavmini yanlışa sürükledi ve doğruya götürmedi. 

Ey İsrailoğulları! Sizi düşmandan kurtardık Tûr dağında size söz verdik, üzerinize kudret helvası ve bıldırcın indirdik. Size verdiğimiz rızıkları yiyin taşkınlık etmeyin,

sonra üzerinize gazabım iner. Kime gazabım inerse, muhakkak mahvolur. 

ben, tevbe eden, iman edip salih amel işleyen, hak yolda sebat gösteren kimse için çok bağışlayıcıyım. 

Ey Musa! Seni kavminden ayırıp gelmeye sevkeden nedir?" dedik. Musa Onlar izimdeler sana acele geldim ki, hoşnud olasın" dedi. 

Musa öfkeli ve üzgün olarak Ey kavmim Rabbiniz size güzel bir vaad vermedi mi? Size süre mi uzun geldi, yoksa Rabbinizden gazab inmesini arzu ettiniz de mi, vaadinizden caydınız?" 

bir buzağı heykeli çıkardılar. Sâmirî ve adamları: "İşte sizin de, Musa'nın da ilâhı budur, ama o unuttu" dediler.

Onlar görmüyorlar mıydı ki, buzağı,  hiçbir söze karşılık veremiyor; onlara ne  zarar, ne bir yarar veremiyordu. 

And olsun Harun "Ey kavmim Siz  imtihana çekildiniz Rabbiniz Rahmâna uyun ve emrime itaat edin" demişti. 

Onlar demişlerdi ki Musa gelinceye kadar buzağıya tapmaya devam edeceğiz

Hz. Musa Ey Sâmirî yaptığın nedir dedi
Sâmirî: "Onların görmediğini gördüm: Cebrail'in izinden bir avuç toprağı mücevherata attım nefsim hoş gösterdi" dedi. Musa dedi ki Haydi git. Artık seninle temas yok bir vahşi gibi yalnız kalacaksın sana ceza vardır. ibadet eddiğin ilâhını yakıp kül edip denize savuracağız." 

Sizin ilâhınız, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan Allah'dır ilmi her şeyi kuşatmıştır. 

Ey Muhammed Sana geçmişi  anlatıyoruz. sana katımızdan bir zikir ve ibret alınacak bir kitab verdik. 

Kim ondan yüz çevirirse, şüphesiz o, kıyamet günü bir günah yüklenecektir Devamlı azabın altında kalacaklar. 

Kıyamet günü ne fena bir yüktür

Sûr'a üfürüleceği gün suçluları gözleri göğermiş olarak mahşerde toplarız

gizli gizli konuşurlar konuştuklarını biz çok iyi biliriz

Ey Muhammed  dağların kıyametteki durumunu sorarlar, de ki: "Rabbim onları ufalayıp savuracak." yerlerini dümdüz boş bir halde bırakacak." ne bir çukur, ne de bir tümsek göreceksin." 

O gün Rahmân'ın heybetinden sesler kısılmıştır. fısıltıdan başka  işitemezsin

O gün, Rahmân'ın izin verdiği ve hoşnud olduğu kimselerden başkasının şefaatı fayda vermez. 

Allah, onların gelecek ve geçmişlerini bilir. Onlar ise O'nu ilmen kavrayamaz

Bütün yüzler, diri ve bütün yarattıklarını gözetip duran Allah'a baş eğmiştir. 

zulüm yüklenen hüsrana uğramıştır. 

Her kim mümin olarak salih amel işlerse, o, ne bir haksızlıktan ne de çiğnenmekden korkar. 

biz Arapça bir Kur'ân indirdik. tehditleri açıkladık belki sakınırlar, onlara bir ibret ve uyanış verir. 

Hükmü gerçek hükümdar Allah yücedir
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Şeytan: Rabbim ban mühlet ver,» deyince. Allahü Teala da ecel günü yani birinci sürün üfürülmesine kadar mühlet verdi

Şeytan: Ya rabbi azgınlığıma yemin ederim insanlar için yer yüzünde ziynetler yapıp onları kandırarak hepsini yoldan çıkaracağım,

Allahü Teala buyurdu ki ihlas ve tevhid, bana kavuşturan dosdoğru bir yol, hak kanundur.

Allahü Teala şeytana buyurdu ki
kullarım üzerine musallat kudretin yoktur. Ancak sana uyan azgınları sürükleyebilirsin.

Şüphesiz Cehennem azgınların yeridir

Allahü Teala, insanın şerefli, itibarlı ve halifeliğe layık bir mahluk olduğunu göstermek üzere Hz. Ademi ilim ve kelam sıfatlarına mazhar kılmıştır

Melekler dediki Subhansın ya Rab Senin bildirdiğinden başka hiç bir ilmimiz yoktur, her şeyi bilen daima bilen alim, hakim, hakikat Sensin

Allahü Teala Hz. Adem'e eş olarak kendi kaburga kemiğinden Havva validemizi yarattı

Allahü Teala Ya Adem, sen ve zevcen Cennette rahat yaşayın Nimetlerimden bol bol yiyin buyurdu

Allahü Teala Ya Adem cennetimde
şu ağaca yaklaşmayın meyvesinden yemeye kalkışmayın haddi aşanlardan olursunuz, buyurdu.

Allahü Teala cennette yalnız bir meyveyi yasaklamıştı ve insana, iradesini kullanıp nefsine hakim olmayı öğretiyordu. 

Allahü Teala cennette Hz Ademe nimetler lütfeylemişti azgın şeytan
Bu nimetlere düşmandı insanı yoldan çıkarmak için Hz. Ademe Allahü Tealanın yasak ağacını gösterdi bunu yerseniz ölüm yüzü görmez cennette ebedi kalırsınız, dedi şeytan insanı yoldan çıkarmaya yemin eddi

Hz. Adem hiç kimsenin yalan yere Allaha yemin etmeyeceğini düşünerek yanıldı ve ağaca meyletti yasak meyveden yedi işte o an örtülü yerleri açıldı Cennetin incir yaprağından yamalar yamadılar.

Allahü Teala buyurdu Ben sizi ağaçtan nehyetmedim mi id Şeytan düşmandır demedim mi

Hz. Adem ile Havva Ey rabbimiz! Biz kendimize zulmettik sen bize rahmet ve mağfiret etmezsen zarar ve felaket içinde kalanlardan olacağız, diye tevbe ve niyazda bulundular. 

Allahü Teala, Hz. Adem, Havva ve Şeytan'a hitap etti:  Haydi, bazınız bazınıza düşman yer yüzüne inin. Size bir müddet i nasiplenmek ve geçinmek vardır. Orada yaşayıp ölecek ve yine ondan çıkarılacaksınız. 

Hz. Adem yüzünde Şeytanla mücadele eddi Rabbine tevbe ve istiğfarda bulundu. Allahü Teala'nın emirleri ile amel etti ve tevbeleri kabul olundu.

Allahü Teala esirgeyici ve bağışlayıcıdır

Hz. Adem beş şeyi ile bahtiyar olmuştur: Hatasını itiraf, pişmanlık, nefsini kötülemek, tevbeye devam ve rahmetten ümidi kesmemek.

iblis beş şey ile bedbaht olmuştur Günahını ikrar etmemek, pişmanlık duymamak, kendini kötülemeyip azgınlığını Allahü Teala'yı suçlamak ve rahmetten ümidini kesmek. 

Adem as vefat emri gelince; «Ya Rab, düşmanım iblis, bana sevinip şamata edecek,» dedi. Cevap verildi «Ya Adem, sen Cennete iade olunacaksın, o mel'un ise evvelkilerin ve sonrakilerin adedi kadar ölüm acısını tatacak.

Hz. Adem, Azraile şeytana ölümü nasıl tattıracaksın dedi şeytanın ölümü anlatılınca Hz Adem Ya Rabbi Kafi dedi

Allahü Teala, birinci sur a ufürülürken Azrail'e diyecek ki yedi Sema ve yedi Arz ın kuvveti ile İblis'e ölüm acısını tattır

Allahü Teala, birinci sur a ufürülürken Azrail'e diyecek ki: Sana bugün bütün gadap kisvelerini giydirdim. Şiddetli gadabımla in, o tard olunmuş İblis'e ölüm acısını tattır, 

Allahü Teala Azraile buyurdu İblise evvel ve ahirlerin acılarını illet ve hastalıklarını yüklet.

Allahü Teala Azraile buyurdu Cehennem kancalarından yetmiş bin kanca ile o mel'unun kokmuş canını çıkarın.

Allahü Teala kıyamet günü buyurdu
Malik'i çağırın Cehennem kapılarını açsın.

Kıyamet günü Azrail öyle bir suret ile inecek ki ona Sema ve Arz ahalisi baksa korku ve dehşetden ölürlerdi,

ya habis! sana ölümü tattıracağım, çok ömür sürdün.

Kıyamet günü Allahu teala şeytana
Nice nesilleri azdırdın, yoldan çıkardın. vakit geldi. diyecek ve Mel'un kaçacak

Şeytan kıyamet günü Doğuya kaçacak, Batıya kaçacak denizlere dalacak denizler kabul etmeyecek onu

Şeytan kıyamet günü yer yüzünden kaçacak ve ne sığınak ne de kurtulacak hiç bir yer bulamayacak,

Şeytan kıyamet günü Hz. Adem'in kabrinde duracak Adem as ın yer yüzüne indiği mevzide Arz, kor gibi olacak ve Zebaniler kancalarıyla didikleyecekler onu

Şeytan Doğudan Batıya Batıdan Doğuya topraklarda sürünecek,

Şeytanın sonu şudur kıyamette kor gibi oluur Zebaniler kancalarını takıp didiklerler onu can çekişip azapta kalır

Allahü Teala'nın dilediği zaman gelince şeytan can çekişip azap içinde kalır

Şeytan can çekişirken Hz. Adem ve Havva'ya Kalkınız düşmanınız ölümü nasıl tadıyor, bakınız» denecektir

Şeytanın ceza gününde o azab çok şiddetli olur ona bakanlar Ya Rab, nimetini tamamladın» diye dua ederler
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Şeytan: Rabbim ban mühlet ver,» deyince. Allahü Teala da ecel günü yani birinci sürün üfürülmesine kadar mühlet verdi

Şeytan: Ya rabbi azgınlığıma yemin ederim insanlar için yer yüzünde ziynetler yapıp onları kandırarak hepsini yoldan çıkaracağım,

Allahü Teala buyurdu ki ihlas ve tevhid, bana kavuşturan dosdoğru bir yol, hak kanundur.

Allahü Teala şeytana buyurdu ki
kullarım üzerine musallat kudretin yoktur. Ancak sana uyan azgınları sürükleyebilirsin.

Şüphesiz Cehennem azgınların yeridir

Allahü Teala, insanın şerefli, itibarlı ve halifeliğe layık bir mahluk olduğunu göstermek üzere Hz. Ademi ilim ve kelam sıfatlarına mazhar kılmıştır

Melekler dediki Subhansın ya Rab Senin bildirdiğinden başka hiç bir ilmimiz yoktur, her şeyi bilen daima bilen alim, hakim, hakikat Sensin

Allahü Teala Hz. Adem'e eş olarak kendi kaburga kemiğinden Havva validemizi yarattı

Allahü Teala Ya Adem, sen ve zevcen Cennette rahat yaşayın Nimetlerimden bol bol yiyin buyurdu

Allahü Teala Ya Adem cennetimde
şu ağaca yaklaşmayın meyvesinden yemeye kalkışmayın haddi aşanlardan olursunuz, buyurdu.

Allahü Teala cennette yalnız bir meyveyi yasaklamıştı ve insana, iradesini kullanıp nefsine hakim olmayı öğretiyordu. 

Allahü Teala cennette Hz Ademe nimetler lütfeylemişti azgın şeytan
Bu nimetlere düşmandı insanı yoldan çıkarmak için Hz. Ademe Allahü Tealanın yasak ağacını gösterdi bunu yerseniz ölüm yüzü görmez cennette ebedi kalırsınız, dedi şeytan insanı yoldan çıkarmaya yemin eddi

Hz. Adem hiç kimsenin yalan yere Allaha yemin etmeyeceğini düşünerek yanıldı ve ağaca meyletti yasak meyveden yedi işte o an örtülü yerleri açıldı Cennetin incir yaprağından yamalar yamadılar.

Allahü Teala buyurdu Ben sizi ağaçtan nehyetmedim mi id Şeytan düşmandır demedim mi

Hz. Adem ile Havva Ey rabbimiz! Biz kendimize zulmettik sen bize rahmet ve mağfiret etmezsen zarar ve felaket içinde kalanlardan olacağız, diye tevbe ve niyazda bulundular. 

Allahü Teala, Hz. Adem, Havva ve Şeytan'a hitap etti:  Haydi, bazınız bazınıza düşman yer yüzüne inin. Size bir müddet i nasiplenmek ve geçinmek vardır. Orada yaşayıp ölecek ve yine ondan çıkarılacaksınız. 

Hz. Adem yüzünde Şeytanla mücadele eddi Rabbine tevbe ve istiğfarda bulundu. Allahü Teala'nın emirleri ile amel etti ve tevbeleri kabul olundu.

Allahü Teala esirgeyici ve bağışlayıcıdır

Hz. Adem beş şeyi ile bahtiyar olmuştur: Hatasını itiraf, pişmanlık, nefsini kötülemek, tevbeye devam ve rahmetten ümidi kesmemek.

iblis beş şey ile bedbaht olmuştur Günahını ikrar etmemek, pişmanlık duymamak, kendini kötülemeyip azgınlığını Allahü Teala'yı suçlamak ve rahmetten ümidini kesmek. 

Adem as vefat emri gelince; «Ya Rab, düşmanım iblis, bana sevinip şamata edecek,» dedi. Cevap verildi «Ya Adem, sen Cennete iade olunacaksın, o mel'un ise evvelkilerin ve sonrakilerin adedi kadar ölüm acısını tatacak.

Hz. Adem, Azraile şeytana ölümü nasıl tattıracaksın dedi şeytanın ölümü anlatılınca Hz Adem Ya Rabbi Kafi dedi

Allahü Teala, birinci sur a ufürülürken Azrail'e diyecek ki yedi Sema ve yedi Arz ın kuvveti ile İblis'e ölüm acısını tattır

Allahü Teala, birinci sur a ufürülürken Azrail'e diyecek ki: Sana bugün bütün gadap kisvelerini giydirdim. Şiddetli gadabımla in, o tard olunmuş İblis'e ölüm acısını tattır, 

Allahü Teala Azraile buyurdu İblise evvel ve ahirlerin acılarını illet ve hastalıklarını yüklet.

Allahü Teala Azraile buyurdu Cehennem kancalarından yetmiş bin kanca ile o mel'unun kokmuş canını çıkarın.

Allahü Teala kıyamet günü buyurdu
Malik'i çağırın Cehennem kapılarını açsın.

Kıyamet günü Azrail öyle bir suret ile inecek ki ona Sema ve Arz ahalisi baksa korku ve dehşetden ölürlerdi,

ya habis! sana ölümü tattıracağım, çok ömür sürdün.

Kıyamet günü Allahu teala şeytana
Nice nesilleri azdırdın, yoldan çıkardın. vakit geldi. diyecek ve Mel'un kaçacak

Şeytan kıyamet günü Doğuya kaçacak, Batıya kaçacak denizlere dalacak denizler kabul etmeyecek onu

Şeytan kıyamet günü yer yüzünden kaçacak ve ne sığınak ne de kurtulacak hiç bir yer bulamayacak,

Şeytan kıyamet günü Hz. Adem'in kabrinde duracak Adem as ın yer yüzüne indiği mevzide Arz, kor gibi olacak ve Zebaniler kancalarıyla didikleyecekler onu

Şeytan Doğudan Batıya Batıdan Doğuya topraklarda sürünecek,

Şeytanın sonu şudur kıyamette kor gibi oluur Zebaniler kancalarını takıp didiklerler onu can çekişip azapta kalır

Allahü Teala'nın dilediği zaman gelince şeytan can çekişip azap içinde kalır

Şeytan can çekişirken Hz. Adem ve Havva'ya Kalkınız düşmanınız ölümü nasıl tadıyor, bakınız» denecektir

Şeytanın ceza gününde o azab çok şiddetli olur ona bakanlar Ya Rab, nimetini tamamladın» diye dua ederler
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.