You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Profesör
RE: Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
pöff yahu ben o kadar yazdım da tekrar mı yazmalıyım şimdi...o zaman gün içersinde bir kez daha yazayım herhalde site yavş diye gönderememişim...atlantis ile ad kavminin baglantısı hakkında yapılan bir araştırma vardı ondan bahsetmiştim...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bir şey daha var. Akşam yattıktan sonra aklıma geldi ama , dönüp de yazmaya üşendim. Aslında başka şeyler de vardı, yazamadım. neyse. aklıma şey geldi.
Şimdi burda şaşırtmacalı bir şeyler var. Ben şimdi bunun kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Surenin başlarındaki "kehf ve rakımı şaşılacak ayetlerimizden mi sanıyorsun" la başlayan mesele, bence bu mesele ondan daha şaşılacak olduğundan bence bu kastedilmiştir. Şaşılacak, ya da bence "şaşırtmacalı" desek daha doğru. Çünkü aslında kastedilen şeyle yazılan şeylerin farklı olduğu konusunda bir çok teori var. Öyle ki yukarıda alıntıladığım bazı hadislerdeki gibi resulullahın dahi şaşırmasına neden olabilecek bazı ayetler var. Akşam yatarken neden böyle ayetler vardır diye düşündüm.

Bu ayetler neden insanların şaşırmasına neden oluyor diye düşündüm. Sonrabaşka bir şey aklıma geldi. Ne geldi dimi. amma da uzattım. E.. ben şey yaptım o zaman, empati yaptım. Yani düşündüm ne amaç olabilir diye.
Güneşin batışı bir şaşırtmaca, doğuşu ayrı bir şaşırtmaca. Ben böyle bir şaşırtmaca yapmak istesem amacım ne olur diye düşündüm. Evet, sonuca gelelim sadede gelelim.
Bence bu iki ayet arasında insanlar için son derece önemli, ve fakat bu zamana kadar öğrenilmesi son derece sakıncalı olan bir şeyler "saklanıyor". saklı. saklanmış.
Yani şöyle; ben eğer bu ayetlerde çok önemli olan fakat insanların genelince öğrenilmesini istemediğim bir şey varsa, resulullahtan başlamak üzere tüm insanların şaşıracağı ayetleri başına ve sonuna koyarım. Böylece aradaki -esas saklamak istediğim ayetleri- herkesin yorumlama şansını ortadan kaldırırım. Nasıl mı.
Şimdi bu ayetleri görenler farklı yorumlara gittikleri ve tefsirler de ayetlerin aslında gerçek detayına giremiyor. Çünkü girdikleri zaman bilim ile okudukları şey birbirine zıt göründüğünden, ayeti açıklıyorlar ama hiç bir zaman bu aradaki ayetlere tam manasını veremiyorlar. Çünkü başında ve sonlarında farklı yönlere kanalize eden şaşırtmacalı ayetler var.

Açıkçası bence hem güneşin batışı hem de doğuşu hedef saptırmaya yönelik ayetlerdir ve kuranın sırlarındandır. Halbuki kuranda sır barınamaz. Yani kuranın sırları diyen arkadaşlar var ama, kuran sır tutması amacıyla değil insanlar okusun öğrensin diye nail oldu. O halde bu sırların bir kısmı şu an önümüzde durmaktadır. Biz onlara bakıyoruz onlar bize bakıyor ama daha çözemedik. Yakalayacam seni. gülücük

Rahat olun arkadaşlar. Burda bu işi çözecek bir ekip mevcut. Bunu biliyorum ben. Yapıcaz bu işi. Bizden kaçmaz ekibinden kaçmayacak gene. Bu çözümlemede sır olmayacak . İnsanların bir kısmını ya da genelini ilgilendirdiği için sır saklamak doğru olmaz. Ama hazırcılık da iyi değil. O yüzden elinizi taşın altına koyun. Bir şey bile yazsanız. bu dağılacak sevaptan istifade edersiniz. Başaramazsak sonu ölüm değil sonuçta. Amacımız bir eksiği doldurmak, insanları şaşırtan bir konuyu açıklığa kavuşturmak olduğu için niyet şartından zaten alacağımızı alırız. Bir tek cümle bile gelip yazsanız, bu bile kafidir. Dere akarken küpünüzü bununla doldurmaya bakın. Kimi dereler vardır su akar, kiminden sevap akar, kiminden birinci sınıf saf amel akar. Bilmem anlatabiliyor muyum.
Az siz de uğraşın. sayın okuyucu. Kimsen ve ne amaçla gelmişsen gel, elinde bi fırsat var sana şu kadar mesafede. al onu, hem bize de yardımın dokunur belki.
inşallah.
Allah burdaki arkadaşlara zihin açıklığı versin.
Asılın küreklere dostlar. :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-01-2011, Saat:04:10 PM, Düzenleyen: neferkaminanu.
Profesör

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Sanırım sonuçlardan birisine ulaşmış durumdayım. eğer bu iş böyleyse o zaman batıştan önceki ayetlerde sebep anlatılmış zaten.
83-) Ve yes’eluneke an Ziyl karneyn* kul seetlu aleyküm minhu zikra;
Sana Zül’karney (iki karn/boynuz sahibi)’den sual ediyorlar… De ki: Ondan size bir zikr (anma, öğüt, hatırlatma) okuyacağım.

Mesele eğer buysa, saklanılan şey şu zikir olması gerekir:

Bu kısım zikir olabileer. (87-88)

قَالَ أَمَّا مَن ظَلَمَ فَسَوْفَ نُعَذِّبُهُ ثُمَّ يُرَدُّ إِلَى رَبِّهِ فَيُعَذِّبُهُ عَذَاباً نُّكْراً
وَأَمَّا مَنْ آمَنَ وَعَمِلَ صَالِحاً فَلَهُ جَزَاء الْحُسْنَى وَسَنَقُولُ لَهُ مِنْ أَمْرِنَا يُسْراً

bu zikrin ne işe yaradığı zaten mealinde yazılı. eğer buysa bunun kime ne faydası olur bilmiyorum ama birine bir faydası olacağı kesin. tabi eğer çözümlerden birisi bu ise.

fakat bu çözümleme insanların geneli için bu ayetleri yeterince anlaşılır hale getirmiyor. çünkü yukarıda zikrettiğimiz gibi bu çalışma ile bu ayetleri herkesin anlayacağı bir şekilde aydınlatmamız gerekir. Yoksa bu zikrin ne olup ne işe yaradığını anlayan az bir kesim hariç bu ayetlerdeki sırlar yine varlığını koruyacaktır.

yoruldum ben. şimdilik bu kadar yeter.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
benimki atlantis ve mu kıtasının kuranda gecen AD VE SEMUD kavmi olduguna dair yapılan araştırma...sizin zülkarneynin atlantise varan bir peygamber oldugunu varsaymanız üzerine bende atlantisin ad kavmi olma ihtimali üzerine durdum...bu konuda yapılan araştrmadan bölümleri buraya yazayım...eğer ad kavmi atlantis ise ve zülkarneyn de o devirde yaşayan bir peygamber ise... güneşi batarken buldu kısmı atlantisin batması manasına gelebiliyor olabilir...bende aslında güneşin bizim bildiigimiz güneş manasına gelmedigini düşünüyorum ama varsayımlar değil kanıtlar lazım..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bahsettiğiniz konudan peace de bahsetti ama kaynaklı ve anlaşılır olmadığı için ben bir şey anlamadım. bir kez de sizden dinlersek belki bu defa bir şeyler yerine oturabilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Tamam. bahsettiğiniz şekilde araştıralım. Yanlız ben arada başka bir teori geliştirdim.
Diyorum ki eğer bu güneş meselesi burdaki genel kavaya göre bir kavmi işaret ediyorsa, o zaman bu kavmin bayrağı güneş olabilir mi acaba diye.
aslında 2 kavim olduğunu düşünelim. ilk vardığı
yani "batan güneş"
bayrağı da diyelim ki şöyle bir şey olur:
[Resim: bat1s.jpg]

bu diğeri de "üstüne hiç bir örtü olmayan ve üzerlerine güneş doğan insanların bayrağı". sanırım bu ikinci millet güneşe biraz maneviyat vehmetmiş. gülücük

[Resim: dogangunes.jpg]

Kısacası, doğan ve batan güneş ile tasfir edilen kavimleri bayrakları ile özdeşleştirdim. fena mı yaptım bilmiyorum. eğer bu birincisi atlantis ise alın size atlantis memleketinin bayrağı. ada kavmi derseniz ad kavminin bayrağı olsun. :D
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.