You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları

Profesör
RE: Kehf suresi Zulkarneyn Tartışmaları
zaten orda yada bşka bir konuda ( bir sürü şey okuduğum için karıştırıyo olabilirim ) gneşin batıdan doğması gibi hadisi şerifleri de. örnek göstermişler..aslında hz nuh...tan önce güneşin bugunkü batıdan yani o günkü dogudan dogdugundan söz ediliyor...yani hz nuh (as) dan sonra dünyanın eksen değiştrdiği insanların tekrar yaratıldıgı anlatılıyor...oda bir ayete bağlanmış...
ayet şu...

Sonra onların (Nûh kavminin) ardından, başka bir nesil yarattık. (Müminun / 26,27,28,29,30,31)...

yani konu benim açımdan biraz ilginc bi noktaya gidiyorgülücük bakalım hayırlısı olsun

ama bol bir vakit bulup şu ad kavmi hakkındaki konuyu buraya koyamadım sayfayı her açtgmda kapı çalıyo çıkıyorum misafirim geliyor.gülücük
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Eski toplumlar, dünyanın da güneş, ay ve yıldızlar gibi bir gök cismi olduğunu bilmezlerdi.
Yere göre güneşin hareket ettiğini sanır, doğuda bir yerden doğup batıda bir yerde battığını düşünürlerdi. Bazı filozoflar, asıl dönenin güneş değil dünya olduğunu keşfetmiş olsalar da, insanların çoğu bu bilgiden habersizdi. Kur’an’da anlatılan Zülkarneyn hikayesinde de güneşin dünyada bir çamur gözesine battığı yazılır.

Kehf-86. Nihayet güneşin battığı yere vardığı zaman, güneşi, kara bir balçıkta batıyor buldu. (…)

Ayetten; dünyayı göğün altında uçsuz bucaksız bir yer olarak gören ve göz yanılmasından dolayı güneşin dünyanın batısında bir çamur gözesine battığını sanan bir yanlış bilgiye sahip olunduğu anlaşılmaktadır. Bu ayet, İslam Alimleri tarafından güneşin sanki okyanusta batıyormuş gibi görünmesi olarak açıklanmaya çalışılır. Öyle olsa, ayette “sanki” sözcüğü olurdu ama yoktur ve bazı mealciler bu kelimeyi parantez içinde ayete ekler.

alıntı...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-01-2011, Saat:10:21 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
Forumcu
Peki bu alıntıyı nasıl yorumlamak gerekir? ortaya bir şey atıp kaçmayalım lütfen. kendi fikirlerimiz de olsun içinde.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
geç sen o işi.
sen kendin yorumla da ondan sonra ben de ona göre yorum yazıyım.
alıntı yapıp bırakmak varmı öyle.
yok öyle yağma
:D
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
foruma gır bak bakalım bır ayet hakkkında soyledır dıye yorum yapmısmıyımgülücük belkı bırıne sınırlenıp soylemısımdır bırseyler ama ısteyerek su soyledır demedım hıc.
ben mealle ıs yapmam,korkarım yalnıs bırsey soylemektengülücük

alıntı ıste,guzel mıgülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
anlamam ben.
orda vatandaşın birisi bir yorum yapmış. gelsin burda yapsın sorumuzu soralım falan filan.
muhatap yok karşıda. öyle şeyi de ben yapamıyorum kusura bakma.
saçma geliyor bana çünkü.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
alıntı ıse de alıntıyı yapan benım.sorunu bana sor ben cevaplarım zevklegülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.