You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kadir gecesi Kur'an inmiş midir ?

Kadir gecesi Kur'an inmiş midir ?

Üye
RE: Kadir gecesi Kur'an inmiş midir ?
Bundan sonrasını iyi takip edin.

Alıntı:Hicr Suresi
Bismillâhirrahmânirrahîm.

1. Elif-lâm-râ© tilke âyâtu-lkitâbi ve kur-ânin mubîn(in)

Hicr Suresi

1. Elif. Lam. Ra. Bunlar Kitab'ın ve apaçık bir Kur'an'ın ayetleridir.

Bizim mealcilerimiz nasıl meal yapıyorlarsa, nerede bir kitap görseler hemen en yakın Kutsal kitaba büküyorlar. Artık ayette geçtiği yer Kurana yakınsa Kuran diyorlar, incile yakınsa incil diyorlar, tevrata yakınsa tevrat diyorlar. Böyle böyle Kur'anın bütün bağlantılarını karman çorman ediyorlar.

Kadir gecesi için delil gösterdiğiniz ayetlerin orjinallerini de az sonra buraya koyacağım. Göreceksiniz ki hiçbir delilinizde Kuran yazmıyor.

Yukarıda alıntı yaptığım ayete bakarsanız eğer, Kuran'ın bir ayetinde. Dikkat ! TEK BİR AYETİN İÇİNDE ! hemde ard arda ! El-Kitab ve Kur'an anılmış. Bu ne demek oluyor peki ?
Bu şu demek oluyor !
Allah'ın kelimelerinin yerlerini değiştiremezsin, ekleyemezsin, anlamlarını kaydıramazsın, saklayamazsın.

Örnek :
Maide 13 Sözlerini bozmaları sebebiyle onları lanetledik ve kalplerini katılaştırdık. Onlar kelimelerin yerlerini değiştirirler

Maide 41 Ey Resul! Kalpleri iman etmediği halde ağızlarıyle "inandık" diyen kimselerden ve yahudilerden küfür içinde koşuşanlar(ın hali) seni üzmesin. Onlar durmadan yalana kulak verirler, ve sana gelmeyen (bazı) kimselere kulak verirler; kelimeleri yerlerinden kaydırıp değiştirirler. ...

Şimdiiiii !!!
Allah Kadr ve Duhan suresinde acaba El-kitabı mı ifade etmiş ? Yoksa Kur'an'ı mı ? Biriniz Kur'an'ı ettiğine delil getirin köprüden atacağım kendimi ! Elbette EL-KİTABI indirdiğini ifade etmiş. Başka ne ifade edebilirdi ki ?

Peki Bakara suresi 2. ayette müttakilere yol gösteren kitab için EL-KİTAB ifadesi varken, hangi sapık ( ayete dayanarak sapık diyorum ) bu kelimeyi değiştirip KURAN yol gösterir diyor ? Oysa ayet çokkkk net şekilde EL KİTAB yol gösterir demiş. Kimin haddine Allah'ın ayetini değiştirmek ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Bundan sonrasını iyi takip edin.

Alıntı:Hicr Suresi

1. Elif-lâm-râ© tilke âyâtu-lkitâbi ve kur-ânin mubîn(in)

Hicr Suresi

1. Elif. Lam. Ra. Bunlar Kitab'ın ve apaçık bir Kur'an'ın ayetleridir.

Bizim mealcilerimiz nasıl meal yapıyorlarsa, nerede bir kitap görseler hemen en yakın Kutsal kitaba büküyorlar. Artık ayette geçtiği yer Kurana yakınsa Kuran diyorlar, incile yakınsa incil diyorlar, tevrata yakınsa tevrat diyorlar. Böyle böyle Kur'anın bütün bağlantılarını karman çorman ediyorlar.

Kadir gecesi için delil gösterdiğiniz ayetlerin orjinallerini de az sonra buraya koyacağım. Göreceksiniz ki hiçbir delilinizde Kuran yazmıyor.

Yukarıda alıntı yaptığım ayete bakarsanız eğer, Kuran'ın bir ayetinde. Dikkat ! TEK BİR AYETİN İÇİNDE ! hemde ard arda ! El-Kitab ve Kur'an anılmış. Bu ne demek oluyor peki ?
Bu şu demek oluyor !
Allah'ın kelimelerinin yerlerini değiştiremezsin, ekleyemezsin, anlamlarını kaydıramazsın, saklayamazsın.

Örnek :
Maide 13 Sözlerini bozmaları sebebiyle onları lanetledik ve kalplerini katılaştırdık. Onlar kelimelerin yerlerini değiştirirler

Maide 41 Ey Resul! Kalpleri iman etmediği halde ağızlarıyle "inandık" diyen kimselerden ve yahudilerden küfür içinde koşuşanlar(ın hali) seni üzmesin. Onlar durmadan yalana kulak verirler, ve sana gelmeyen (bazı) kimselere kulak verirler; kelimeleri yerlerinden kaydırıp değiştirirler. ...

Şimdiiiii !!!
Allah Kadr ve Duhan suresinde acaba El-kitabı mı ifade etmiş ? Yoksa Kur'an'ı mı ? Biriniz Kur'an'ı ettiğine delil getirin köprüden atacağım kendimi ! Elbette EL-KİTABI indirdiğini ifade etmiş. Başka ne ifade edebilirdi ki ?

Peki Bakara suresi 2. ayette müttakilere yol gösteren kitab için EL-KİTAB ifadesi varken, hangi sapık ( ayete dayanarak sapık diyorum ) bu kelimeyi değiştirip KURAN yol gösterir diyor ? Oysa ayet çokkkk net şekilde EL KİTAB yol gösterir demiş. Kimin haddine Allah'ın ayetini değiştirmek ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Burun KADR suresinde nerede yazıyor KURAN ?

Alıntı:Kadr Suresi

1. İnnâ enzelnâhu fî leyleti-lkadr(i)
2. Vemâ edrâke mâ leyletu-lkadr(i)
3. Leyletu-lkadri ḣayrun min elfi şehr(in)
4. Tenezzelu-lmelâ-iketu ve-rrûhu fîhâ bi-iżni rabbihim min kulli emr(in)
5. Selâmun hiye hattâ matla’i-lfecr(i)

Buyrun Duhan suresinde ne yazıyor siz kendiniz görün.

Alıntı:Duhân Suresi

1. Hâ-Mîm
2. Velkitâbi-lmubîn(i)
3. İnnâ enzelnâhu fî leyletin mubârake(tin)© innâ kunnâ munżirîn(e)
4. Fîhâ yufraku kullu emrin hakîm(in)
5. Emran min ‘indinâ© innâ kunnâ mursilîn(e)
6. Rahmeten min rabbik(e)© innehu huve-ssemî’u-l’alîm(u)

İşte ispatı ! Ayette çok net şekilde EL-KİTAB indirildi diyor.

Ayrıca !
Kuran kendinden bahsederken asla ama asla HU demez. Yani 3.tekil şahıs eki kullanmaz.

Kuran kendisinden bahsederken daima HAZEL Kur'an der. Yani BU KURAN diye işaret eder. Onun uslübu böyledir. Kadr suresinde ise yine HU deniliyor. Yani Kuran kendi kendine ''O'' diyor güya !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Ya birak arkadasim ya.biri hatali ikisi hatalı butun meallermi hatalı be! Ayrica bizim soylediklerimizi inkar ediyorsun. Buyur Kuran ne zaman inmistir ve Kurandan delille bekliyorum.mirin kirin etme!
kuran ne zaman indi delilinle bekliyorum cevap veremezsen rica ediyorum bu arkadasa cevap vermeyin ve konu kilitlensin rica ediyorum!
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Sorularınıza yanıt verdim. Ama siz benimkilere yanıt vermediz daha.

Hicr 1.ayette bir delil getirdim. Bakın dedim; tek bir ayet içinde El-Kitab ve Kuran ayrı ayrı anılmış dedim. Demek ki bu ikisi birbirinden ayrı ve bağımsız iki kavram !

Soru : Aksini söyleyen ispat getirsin !

Şimdi delili güçlendirelim.

Alıntı:Yunus suresi 37. ayet
37. Vemâ kâne hâżâ-lkur-ânu en yufterâ min dûni(A)llâhi velâkin tasdîka-lleżî beyne yedeyhi vetefsîle-lkitâbi lâ raybe fîhi min rabbi-l’âlemîn(e)

37. Bu Kur'an Allah'tan başkası tarafından uydurulmuş bir şey değildir. Ancak kendinden öncekini doğrulayan ve o Kitab'ı açıklayandır. Onda şüphe yoktur, o alemlerin Rabbindendir.

Buyrun size ikinci delil.
Yine TEK BİR AYETİN İÇİNDE !
iki kavram ayrı ayrı geçiyor. Ama bununla kalmıyor.
Bu ikisinin arasında ki ilişkiyide açıklıyor.
Diyor ki; Bu Kuran, EL-KİTABI açıklayandır.
Yani ayrı iki kavram olduğu gibi ilişkili iki kavram bunlar aynı zamanda.

Ama El KİTAB kesin ve net olarak KURAN değil !

Haaa !
Şimdi gelelim ana soruya.
Kuran içinde bu kadar net ! ( benzerleri de var ! ) iki ayet içinde, iki ayrı kavram açıkça birbirinden başka ifade edilmiş ise.

Hangi vicdanla, ve hangi akılla birileri çıkıp bu ikisinin yerini değiştiriyor. Ve bu konudada ayet verdim size dikkat ! Kelimelerin yerlerini değiştirmek yasaktır.

Yani Duhan suresinde geçen EL-KİTAB kavramını siz neye göre KURAN diye beyan ediyorsunuz. Kime göre, hangi delile göre söyleyin.

Bakara suresinde ki EL_KİTAB muttakilere yol gösterir ayetini neye göre KURAN diye meal ediyorsunuz söyleyin ?

İşte size gayet net iki delil.
Buyrun şimdi siz bana delil getirin.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.