Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
İsrail'e ters açıdan bir bakış (empati)
İsrail'e ters açıdan bir bakış (empati)
ama ızın konusunda haklılık payı var.israil ızın verır mı vermez mı konusuna gırmıyorum.eger orda bır devlet var ve onun topraklarına yada karasularına gıreceksen o devletten ızın alınması gerekıyor...
bırlesmıs mılletler dıye bı orgut var.içinde sılah olmasa bıle ıhh kendı kafasına gore gemı tutup baska bır ulkenın topraklarına onun ıznı olmadan gırmeye tesebbus hakkına sahıp degıl.bırlesmıs mılletlerden ızın alınır,o orgut bır kac yetkılısını gemıye koyar,uluslararası konumdada yaptıgı ısı yasallastırarak ıstedıgı yardımı yapar...bu durumda ısraılı su andan daha fazla zor durumda bırakabılırlerdı...
sımaya su konuda katılmıyorum:orda ısraıl dıye yerlı bı devlet yoktu dogrudur ama orayı ısraıl devletı yapanda yıne ordakı araplardır.kudusun yahudıler ıcın kıymetını bılmeyen bır arap yoktur sanırım ve yahudı tayfasının nasıl bır mıllet oldugu Kur'an ıle de asıkardır.yahudılerın burdan toprak satın alarak nasıl bı hayalı gerceklestırmek ıstegını gormemek ıcın kor sagır dılsız ve olu olmak lazım.zamanında uc kurusa sattılar topraklarını bu ınsan bozmalrına sımdı acısını cekıyorlar ıste...
soyle bır durum daha var:gemıdekı ınsanlar neden ısraıl askerlıne sopayla vb seylerle saldırdı?
madem masum bır yardım gemısı otur oturdugun yerde kardesım.haklı cıkmak ıstıyorsan otur!
sen saldırırsan o adam karsılık verır..oldurmesı gerekmezdı ama karsındakı ınsan yahudı!
ısraıl ın yaptıgı sey basbakanın soyledıgı gıbı " en ıyı bıldıgı seydı"..
Güleni geçtim artık alışıla gelmiş yorumları ama sizin böyle düşünmeniz çok çok acı!!!
bu durumda bn feytullah gülenin o gemide vefat eden kardeşlerimize ŞEHİT deyip demediğini merak ediyorum...!!!
aslnda belki şöyldir....
israilin gazzeye gidecek yardımlara izin vermediği vermeyeceği belli. peki neden gülen israilden izin istenmeli diyor hala. yani "israilden izin isteyin oda vermesin". "gazzeliler açlık ve yoksulluk içinde olsun benim umurumda değil" mi demek istiyor?
gülenciler değil mi Allah için ölenlere terörist muamelesi yapan? iştişhad eylemlerini intihar saldırısı olarak gören. gazzede yaşayanlarda işte böyle inanan ve yaşayan insanlar. bu açıdan gülen için önemli olan gazzeli müslümanların durumu değil, diyolgçu arkadaşlarının rahatı olabilir.....
elhmdülillah
"orda ısraıl dıye yerlı bı devlet yoktu dogrudur ama orayı ısraıl devletı yapanda yıne ordakı araplardır.kudusun yahudıler ıcın kıymetını bılmeyen bır arap yoktur sanırım ve yahudı tayfasının nasıl bır mıllet oldugu Kur'an ıle de asıkardır.yahudılerın burdan toprak satın alarak nasıl bı hayalı gerceklestırmek ıstegını gormemek ıcın kor sagır dılsız ve olu olmak lazım.zamanında uc kurusa sattılar topraklarını bu ınsan bozmalrına sımdı acısını cekıyorlar ıste...
"
yazılan tam olarak bu...
soyle bır durum daha var:pkk senın ıcın ne ıse hamas ve el fetıh te ısraıl ıcın o..tek fark var;pkk terorıst,hamas kendı topraklarını savunan bır orgut..ama bu ısraıl ıcın bırsey ıfade etmıyor tabı.
o yardımların hamas ve el fetıh e gıtmeyecegıne kım garantı verebılır?
dunyadakı terorızm konusunda tek eksık:terorızm nedır?bır gruba terorıst demek ıcın hangı sartların olması gerekır?
bu sorulara dunya devletlerının cevabı ortak olmadıgı ıcın,hamas ve el fetıh ısraıl e gore terorıst!
böyle bir yazı geçiyor demedim zaten.. bunu demeye getiriliyor dedim.
İzin istemek başka hangi anlama geliyor?
israile biz korsan devlet diyorsak böyle bir devletten yasl izin nasıl alabiliriz...
elhmdülillah
Parantezi unutun. unutun bakın. burda diyanet "cümle alem" diyerek zayıf bir tabire kaymış. halbuki ben başka kaynaklara baktım "alemlere" diyor.
Elmalılı Hamdi Yazır : Ey İsrail oğulları!. sizlere in'am ettiğim ni'metimi ve sizi vaktile âlemdeki ümmetlerin üzerine geçirdiğimi hatırlayın
Ömer Nasuhi Bilmen : Ey İsrailoğulları! Size ihsan etmiş olduğum nîmetimi ve sizi âlemler üzerine tafdil kılmış olduğumu yâd ediniz.
Yaşar Nuri Öztürk : Ey İsrailoğulları! Size lütfettiğim nimetimi hatırlayın. Ben sizi âlemlerden daha üstün kılmıştım.
-----
Olay ortada. "Alem" ne demektir burda bunu bilmeyen yoktur. kainat değil dikkat edin. "alemdeki ümmetler". bu dünya dışına da çıkıyor bilmem farkında mısınız. :D
Bakın ben yahudileri savunmuyorum ama, neyle muhatap olduğunuzun farkında olun diye. Dediğimiz şu: "bunlarla uğraşırsanız Allah size yardım etmeyip onlara yardım ettiğinde, -şaşırmayın-"
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi