You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslamiyet Hakkında Bazı Temel Bilgiler

İslamiyet Hakkında Bazı Temel Bilgiler

Acemi Üye
RE: İslamiyet Hakkında Bazı Temel Bilgiler
La ilahe ilallah kelimesi hafife alınacak bir kelime değil ki haddimize değil hafife almak. Uzatmayacağım ama size şu hadisleri aktarıp çekileceğim.

(Kitap ehli olan bir kavme [İsevi veya Musevilere] görevle gidince, önce, La ilahe illallah Muhammedün Resulullah demeye davet et. Bunu kabul ederlerse, günde beş vakit namazın farz olduğunu bildir. Bunu da kabul ederlerse, Allah’ın Müslümanların zenginlerinden alınıp fakirlerine verilen zekâtı farz kıldığını söyle.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud]

(Allah'tan başka ilah olmadığına Allah'ın bir ve ortağı olmadığına ve Muhammed'in Onun kulu ve Resulü olduğuna, keza Cennet ve Cehennemin hak olduğuna şehadet ederse, Allahü teâlâ onu Cennetine koyar.) [Buhari, Müslim, Tirmizi]

(Size şu beş şeyi emrediyorum. Birincisi Allah’a imandır. Allah’a iman nedir biliyor musunuz? Allah’tan başka mabut olmadığına ve benim son Peygamber olduğuma şehadet etmektir.) [Buhari, Müslim, Tirmizi, Nesai, Ebu Davud, İbni Hibban, Taberani]

Ancak siz peygamberin risaletini hafife alıyorsunuz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-09-2022, Saat:11:28 AM, Düzenleyen: farsiyan.
Forumcu
camici
Sen önce Kur'ana iman et.Kur'anı inkar ediyorsun;

Bakara 2/79- Artık o kimselerin vay haline ki, kendi elleriyle kitap yazarlar da sonra biraz para almak için "Bu Allah katındandır." derler. Artık vay o elleriyle yazdıkları yüzünden onlara, vay o kazandıkları vebal yüzünden onlara!..

A-li imran 3/78- Kitap ehlinden öyle bir güruh da vardır ki, siz onu kitaptan sanasınız diye, dillerini kitaba doğru eğip bükerler. Halbuki o, kitaptan değildir. "Bu, Allah katındandır." derler; oysa o, Allah katından değildir. Allah'a karşı, kendileri bilip dururken, yalan söylerler.

Maide 5/44- İçinde hidayet ve nûr bulunan Tevrat'ı, elbette biz indirdik. Müslüman olan peygamberler, yahudiler hakkında hükmederler, kendilerini Tanrıya adamış zâhitler, âlimler de, Allah'ın kitabını korumakla görevlendirildiklerinden (onunla hüküm verirler) ve onun Allah'ın kitabı olduğuna şahitlik ederlerdi. İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.

Bakara 2/174- Allah'ın indirdiği kitaptan bir şeyi gizleyip de bununla biraz para alanlar gerçekten karınları dolusu ateşten başka birşey yemezler. Kıyamet günü Allah onlara ne söz söyler, ne de kendilerini temize çıkarır. Onlara sadece acı veren bir azab vardır.

Nisa 4/46- Yahudilerden bir kısmı, (Allah'ın kitabındaki) kelimeleri esas mânâsından kaydırıp; dillerini eğerek ve dine saldırarak, "Sözünü işittik, emirlerine isyan ettik, dinle, dinlemez olası ve râinâ (bizi gözet)" diyorlar. Halbuki onlar, "İşittik ve itaat ettik; dinle ve bize de bak" deselerdi bu, kendileri için daha hayırlı ve daha doğru olurdu. Fakat Allah, küfürleri yüzünden kendilerini lanetlemiştir. Artık onlar, pek azı müstesna, iman etmezler.

Bakara 2/75- Şimdi bunların, size hemen inanacaklarını ümit mi ediyorsunuz? Halbuki bunlardan bir grup vardı ki, Allah'ın kelâmını işitirlerdi de sonra ona akılları yattığı halde bile bile onu tahrif ederlerdi.

Hala daha bugün elimizdeki Tevrat ve İncilin değişmeden günümüze geldiğini, Allah-u Teala'nın bize iman edin dediği ve bizim de iman ettik dediğimiz kitapların bunlar olduğunu savunuyorsun.

Bugün Hristiyanlık dediğimiz din bile; Hz. İsa'nın değil Pavlosun dinidir.
Elimizdeki incillerin hiçbirinde Hz. İsa;
-Size domuz etini ve bütün yiyecekleri (leş-kan) helal kıldım dememiştir.
-Sizden orucu kaldırdım, artık sadece perhiz yapmanız yeterlidir dememiştir.
-Artık Allah için kurban kesmenize gerek yok, kesmeyin dememiştir.
-Artık Hz. İbrahimin sünnetine, sünnet olmaya gerek yok, olmayın dememiştir.
vs vs

Bütün bunlar 4 İncilde yoktur. Bunlar Pavlosun mektuplarında Hristiyanlığa sokulmuştur.
Zaten onlar İncil dendiğinde bizim anladığımızı değil, Tevrat-zebur-4 incil ve Resullerin işleri ve mektuplarından oluşan Kitab-ı Mukaddes adını verdikleri kitaba İncil derler, onu anlarlar.
Sen hangisini anlıyorsun?

Amerikanın kucağındaki de öyle söylüyordu;
Allah birdir demek yeterlidir diyordu,
Dinler arası diyalog, İbrahimi dinler diyordu,
Ülkemizi Haçlıların işgal etmesinden korkmayın diyordu. vs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşım..!

Benim yazdıklarımı okumuyorsun. ''Lailahe illallah'' diyen kişinin Müslümanlığını kabul edemiyorsun. Sen orada takılı kalmışsın.

Bak.! Heyecandan mı öfkeden mi bilinmez, kendi paylaşmış olduğun ayetlerin ne ifade ettiğinin de farkında değilsin.! 

1.. A-li imran 3/78- Kitap ehlinden öyle bir güruh da vardır ki..!  (Bu ne demek.? Hepsinin bir olmadığı, içlerinden bir kısım insanlar manasınadır)

2.. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir. (Amenna vesaddakna) Peki ya siz ne ile hükmediyorsunuz.? 

3.. Bakara 2/174- Allah'ın indirdiği kitaptan bir şeyi gizleyip de bununla biraz para alanlar (Bu ayette de bir genelleme var mı.? Gizleyenler ve para alanlar)

4.. Nisa 4/46- Yahudilerden bir kısmı, (Allah'ın kitabındaki) kelimeleri esas mânâsından kaydırıp; dillerini eğerek ve dine saldırarak (diye devam ederken, ayetin sonunda ne buyruluyor.?) Artık onlar, pek azı müstesna, iman etmezler. (Bu ayette de bir genelleme yok ve iman edenlerin azlığı bildiriliyor) 

5.. Bakara 2/75- Şimdi bunların, size hemen inanacaklarını ümit mi ediyorsunuz? Halbuki bunlardan bir grup vardı ki, Allah'ın kelâmını işitirlerdi de sonra ona akılları yattığı halde bile bile onu tahrif ederlerdi. (Bak bu ayet de belli bir kısmı ifade ediyor ve bunda da bir genelleme yok)

Şimdi senin anlamanı kolaylaştıracak ayetleri de ben sıralıyayım:

İman edenler, yani Yahudilerden, Hıristiyanlardan ve sabiilerden de Allah 'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp salih amel işleyenler içi Rableri katında mükafatlar vardır.
(Bakara 62)

Hepsi bir değildir. Ehli kitap içerisinde istikamet sahibi bir topluluk vardır ki, gece saatlerinde secde ederek ve kapanarak Allah 'ın ayetlerini okurlar. Onlar Allah 'a ve ahiret gününe inanırlar. İyiliği emreder, kötülükten menederler. Hayırlı işlere koşuşurlar. İşte bunlar, salih insanlardandırlar. Onların hayır cinsinden yaptıkları şeyler karşılıksız bırakılmayacaktır. Allah takva sahiplerini çok iyi bilir.
(Ali İmran 113.114.115)

Ehli kitaptan öyleleri var ki, Allah 'a, hem size indirilene, hem de kendilerine indirilene tam bir samimiyetle ve Allah 'a boyun eğerek iman ederler. Allah 'ın ayetlerini az bir paraya satmazlar. İşte onlar için Rableri katında ecirleri vardır. Şüphesiz Allah hesabı çabuk olandır. 
(Ali İmran 199)

İncil sahipleri, Allah 'ın onda indirdiği ile hükmetsinler. Kim Allah 'ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar fâsıklardır. 
(Maide 47)

İman edenler ile Yahudiler, sabiiler ve Hıristiyanlardan Allah 'a ve ahiret gününe inanıp iyi amel işleyenler üzerine asla korku yoktur, onlar üzülecek de değillerdir.
(Maide 69)

Musa 'nın kavminde hak ile doğru yolu bulan ve onunla adil davranan bir topluluk vardır.
(Araf 159)

Kitap ehli ile haksızlık edenleri dışında en güzel tarzda tartışın ve deyin ki, ''Bize indirilene de, size indirilene de inandık, Tanrımız ve Tanrınız birdir. Biz de O 'na teslim olanlarız.
(Ankebut 46)

Rabbimiz Allah 'tır deyip, sonra doğru olanlar, onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.

Bugün size temiz ve temiz ve iyi şeyler helal kılınmıştır. Kendilerine kitap verilenlerin yiyeceği size helaldir, sizin yiyeceğiniz de onlara helaldir. Mü 'min kadınlardan iffetli olanlar, daha önce kendilerine kitap verilen iffetli kadınlar da, namuslu olmak, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere, mihirlerini vermeniz şartı ile size helaldir. Kim inanmayı kabul etmezse, onun ameli boşa gitmiştir. O ahirette de ziyana uğrayanlardandır
(Maide 5)

Bu tür ayetleri görmemezlikten gelip de, bir kaç ayet 'i kerime ile, yine ayetlere karşı duruş sergilemeniz kabul edilebilir değil. Hem de ayetlerde genelleme olmamasına rağmen. 

Hz. Allah özellikle ayetlerin başında, Hepsi bir değildir.! Ehli kitaptan öyleleri var ki..! Gibi kısıtlamalarla belirtmiş.  

Ve bu kısıtlama olmasına rağmen, hala genelleme yapıyorsunuz. Allah ıslah etsin.  

Birileri kabul etmedi diye Hz. Allah kullarına ceza verecek değil, birileri de kabul etti diye mükafatlandıracak değil. Tek hüküm sahibi Hz. Allah olmasına rağmen, işi pek de Allah 'a bırakma gibi bir niyetiniz yok. 
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
camici
Sen önce Kur'ana iman et. Kur'anı inkar ediyorsun;

camici ,  Allah 'tan kork. Biz burada neden bahsediyoruz, sen nasıl bir ithamda bulunuyorsun.? Ama kendini ifade etmişsin. Baktın ve kendini gördün işin özü bu. Merdi kıpti şecaat arz ederken, sırkatini söylermiş..

Gaflet ile Hakkı buldum diyenler
Er yarın Hak divanında belli olur
Ahir tedarikin gördüm diyenler
Er yarın Hak divanında belli olur

Er yarın Hakkın divanında belli olacak amma, telafisi mümkün olmayacak. Ahiret yurdunda kafir de, münafık da, inandım diyen de, inandığını zanneden de hakikatle yüz yüze gelince ister, istemez anlayacak. Sen de onlardansın..! Anlayacaksın..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Kardeşim, diyorsun ki, Müslüman Allah tarafından Peygamberlere indirilen kitapların hepsine inanır. 

Sonrasında devam ediyorsun ve; [/font]Ancak bu kitaplardan, Allah’ın indirdiği gibi hiç bir harfi bile değişmeden günümüze kadar ulasan yegane ilahi kitap, sadece Kur’an-ı Kerim’dir. Diğerleri ise ya tamamen kaybolmuş veya insanlar tarafından değiştirilmiş; böylece asli şekillerini kaybetmişlerdir.

Devamında; Z
aten Kur’an-ı Kerim indirildikten sonra ilahi kitaplara ihtiyaç kalmamıştır. Artık onların hükmü sona ermiştir. diyorsunuz.

Şimdi size soruyorum: 

.. Müslüman, Allah tarafından indirilen bütün kitaplara iman etmek zorunda ise..!
.. Tahrif edildi, hükümsüz diye ifadelendirdiğin taktirde, imanından çıkarmış olmuyor musun.?
.. Siz, İncil 'i, Tevrat 'ı, Zebur 'u okuyup içindekilerin değişmiş olduğunun şahidi misiniz.?
.. Hz. Kuran, evvelki kitaplara ve peygamberlere iman edin buyurduktan sonra, imanın olmazsa olmazı kitaplara iman nasıl olacak.?
.. Siz, biz, hepimiz, dolayısı ile bütün insanlık, Hz. Kuran 'ın emrinden sorumlu değil miyiz.? 

.. Hz. Allah evvelki kitap ve peygamberlere iman edin buyurduktan sonra..!

Bizler Kuran 'da bildirildiği üzere, evvelki kitaplara iman etmiş sayılmıyor muyuz.? 
Bu iman bize yetmiyor mu da, diğer kitaplara, dil uzatma ihtiyacı duyuyoruz.?
Bizler Kuran 'dan sorumluyuz, İncil, Tevrat, Zebur 'dan değil.. Kuran iman edin buyuruyor. 

İman bir insanda, ya vardır, ya yoktur. İkisinin arası bir durum söz konusu olamaz. 

Falanın, filanın elindeki kitaplara değil, Kuran 'a bakmamız yeterli değil mi.? 

Bir de şunu iyice araştırmanızı tavsiye ederim; Türkiye 'de kaç tane Kuran meal ve tefsiri mevcut.? 

Bir adet Kuran meali, bir adet tefsiri olması gerekmez mi.?  Buyurun size başka bir bakış açısı..?
[/quote]
----------------------------------------------
Tevrat ve İncilin değiştiğini, tahrif edildiğini biz kendi kuruntularımızdan uydurmuyoruz. Bir kaç örneğini verdiğim ayetlerde görüldüğü gibi bizatihi Kur'an Yani Allah (CC) bize bildiriyor. Ama sen hala kendi kuruntularını iddia ediyorsun. Bu anlamda seni Kur'ana davet ediyorum.
Ama sen hala demagoji yapıyorsun. 3-5 doğru kelam edip, araya sapkın ve insanları saptıracak, şüpheye düşürecek 1 fikrini süplimental olarak sıkıştırıyorsun.

Niçin +4 incil var diye sorgulamıyorsun da;
Niçin birden fazla meal var diye sorguluyorsun.
Nasıl senin iyi niyetli olduğuna inanalım?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-09-2022, Saat:11:06 AM, Düzenleyen: camici.
Forumcu
Sen neden iddia ettiğin dört İncil ile alakalısın.? Önce sen cevap ver. 

Kuran ayetleri bana ne buyuruyor ise, sana da cevap olarak aynı ayetlerden bahsediyorum. Diyorum ki, Allah c.c Kuran 'da evvelki kitapları, kabul et, koru, iman et buyuruyorken, sen tahrifattan bahsediyorsun. Sen, ''vekütübihi, verusulihi'' ye nasıl iman ettin.?

Diyorsun ki, niçin dört İncil var diye sorgulamıyorsun da, niçin birden fazla meal var diye sorguluyorsun.? 

camici Allah akıl fikir versin. 

Ben Kuran ehliyim..! Tevrat veya İncil ehli değilim

Elbette ki tabii olduğum şeriatın kitabından sorumluyum ve onu sorgularım. Nasıl bir bakış açısına sahipsin, nasıl bir Kuran ehlisin sen önce kendini sorgula. 

Kuran diyorum, Allah 'ın emri diyorum, iman diyorum, amentü diyorum..! Daha nasıl izah edilir.? 

İyi niyetimden emin olmak mı.? 

Yaş kaç.?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-09-2022, Saat:10:07 PM, Düzenleyen: fure_06.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.