You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslamiyet Hakkında Bazı Temel Bilgiler

İslamiyet Hakkında Bazı Temel Bilgiler

Yönetici
RE: İslamiyet Hakkında Bazı Temel Bilgiler
@fure_06 aktardığınız bilgilerin kaynağını öğrenebilir miyim?
Eğer ayetse hangi ayet? Hadisse hangi hadis ve kaynağı nedir? Eğer alimlerimizden biriyse isim ve kaynak kitap?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Kuran'da Peygambere iman etmeden Müslüman olunabileceğine dair hangi ayet-ler var?

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Herhangi bir yorum yada eleştiri yapmıyorum senin itikadını öğrenmeye çalışıyorum.
Belki de biz yanlış anlıyoruzdur, bu yüzden anlamaya çalışıyorum.

1- Bir kimse herhangi bir peygamberin peygamberliğine inanmıyorum derse Müslüman olur mu?
2- Peygamberimize itaat etmeyen Müslüman olabilir mi?
3- Eğer peygamberimize itaat etmeyen Müslüman olabilirse sen neden onun ahkamına tabi olduğunu söylüyorsun.
4- Peygamberimizin ahkamı nedir?
5- Ahkaf Suresi 13. Ayette ibadet, ahiret, peygamberden ve diğer birçok şeyden bahsetmiyor ama başka ayetlerde bahsediyor. Bu ayette bahsetmiyor diye diğer ayetleri neden görmezden gelmeliyiz?

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
O halde Ebu Lehep, Ebu Hakem, Velid Bin Muğire, Ukbe Bin Ebi Muayt, Ubey Bin Halef ve diğerleri şu anda Allah'ın rahmetine kavuşmuş keyif içinde Cennete girecekleri günü bekliyorlar. Öyle ya hepsinin Allah inancı vardı.

@farsiyan doğru demiş, uzatmaya gerek yok.
Allah hepimize hidayet versin.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.