You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslamiyet Hakkında Bazı Temel Bilgiler

İslamiyet Hakkında Bazı Temel Bilgiler

Yönetici
RE: İslamiyet Hakkında Bazı Temel Bilgiler
Fure sanırım elinde büyük ihtimalle Yaşar Nuri Öztürk'ün meali var. Yada her kiminse bir meal var.
Herkesin ona tabi olmasını istiyorsun.

Ayrıca şef ne derse falan filan bir şeyler söylemişsin. Konuyu kişiselleştirmenin lüzumu yok. Dediğim dedik gibi bir derdimiz de yok. Hakikati göster sana doğru diyelim. Ama sen ne yapıyorsun elimde bir meal var bu meali yazan İslam'ı böyle anlamış herkes böyle anlamalı diyorsun.

Bir yerde-fikirde takılı kalmaman adına sadece tavsiyem, birkaç tane tefsir okumalısın. O zaman meallerin ne kadar ketum olduğunu belki anlayabilirsin. Eline kelime mealli bir Kuran ve Arapça sözlük alıp kendini çok daha fazla geliştirebilirsin.

Daha da bir şey yazmaya gerek yok. Selametle.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
- İslam 'dan başka din yok, tek din İslam.!

- İslam 'ın dışında din olarak bahsedilenler, din değil, din dışı farklı inanışlardır. 

- Her çocuk İslam fıtratı üzere dünyaya gelir, terbiyecisi ne ise onu öyle yetiştirir. 

- İslam, Müslüman olmak için kişinin, ''Lailahe illallah'' demesi yeterlidir. Kelime-i tevhid, İslam 'ın giriş anahtarıdır ve bu kişi Müslimdir.

- Allah 'ın varlığına inandıktan sonra, imanın şartları olan amentüye iman eden kişi, mü'min 'dir. Henüz ibadet etmiyor olsa dahi kişi, mü'min 'dir.

- Allah 'ın varlığını ve birliğini kabul eden, amentünün altı şartına da acabasız iman eden kişi, ibadet ve taatlarını yerine getiriyor ise, müttakiy 'dir, ehli imandır.!

- Kelime-i şehadet, İslam 'a giriş için bir mecburiyet değil, imanın zirvesidir. Allah 'ın emrettiği iman ve ibadetlerden sonraki şahitlik.

Günümüzde İslam, Müslüman anlayışını öyle bir hale getiriyorlar ki, kişi ben Müslüman olmak istiyorum dediği zaman, illa ki kelime'i şehadet getir denilerek, henüz inanç, iman nedir bilmeyen zavallıya..!

Allah 'ın varlığı ve birliğine, 
meleklerine, 
bütün kitaplarına, 
kitap verilen bütün peygamberlerine, 
ahiret hayatına, 
kader ve kazanın, hayrın ve şerrin ancak Allah 'tan olduğuna, öldükten sonra dirileceğine ve tabii ki işte zirve, şahitlik ederim ki Allah 'tan başka ilah yoktur ve yine şahitlik ederim ki, Muhammed (s.t.a.v) Allah 'ın kulu ve resulüdür..! 

Saymış olduğumuz bu iman, henüz kalbine yerleşmemiş bir kişiyi, imanın zirvesi olan şahitliğe zorlamak, akıl tutulmasından başka bir şey değil. 

Hz. Allah buyuruyor ki; ''Rabbimiz Allah 'tır'' deyip sonra doğru olanlar, onlara korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir.!  (Ahkâf 13)

Nerede İslam 'a girişte insanlara zorlanan şahitlik.? Nerede amentünün şartları.? Nerede İslam 'ın temel ibadet ve taatları.?

Müslüman ayrı ifade, Mü'min ayrı ifade, müttakiy, ehli iman farlı ifadeler. Fakat özellikle bizim toplumumuzda, bunların hepsi iç içe girmiş vaziyette. 

Hz. Resulullah buyuruyor ki; 

''Birbirinizi sevmedikçe mü'min olamazsınız. Mü'min olmadan da cennete giremezsiniz. ''EY ALLAH 'IN KULLARI KARDEŞ OLUNUZ''..!  

Ayrım yapmadan bütün  insanlığa yapılmış olan bu çağrıyı, maalesef ya kulak ardı yapıyor, ya da görmemezlikten geliyoruz. Sürekli hadis vurgusu yapan kişilerde dahi bu hastalık mevcut, görmüyorlar. Allah c.c, bakan gözleri uyarsın, işiten kulakları açsın ki, bu hakikat ortaya çıksın ve bütün dünya insanlarının kardeşliğinden bahsedilsin. 
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bir-az teffekür edecek olur isek, aslında bütün dünya insanları kardeştir. 

Hem de aynı ana ve babadan olma kardeş. Musevisi de, İsevisi de, Muhammedisi de kardeştir. 

Şeriatlar farklıdır. Onların şeriatında da, bizim şeriatımızda da olsa, aslına uygun yaşıyor ise, Allah 'ın varlığını kabul etmiş kişi Müslümandır. 

Kişi imanı ile cennete girer, ibadet ve taatları ile, Hz. Allah 'a olan sadakati ve samimiyeti ile makam elde eder.

Zorlaştırmayın, kolaylaştırın, ikrah ettirmeyin sevdirin.. 

Birileri cennete girdiğinde, birilerinin yerini daraltacak değil. 

Yalnız Hz. Allah 'ın hüküm sahibi olduğu bir konuda, haddi aşıp, ya birilerini cennetten ediyor, yahut birilerini cehenneme tıkıyoruz. Merhamet edelim ki, merhamet bulalım. Merhameti olmayanın imanından hayır gelmez, merhamet imandandır buyrulmuş. 

İslam, kolaylık dinidir, zorluk değil.. 
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
İslam Dini 'nin olmazsa olmazı amentüye iman, ibadetlerden önce kişide olması gereken haslettir. 

İman olmadan hiç bir ibadetin makbuliyeti yoktur. Yalnızca Allah 'ın varlığını ve birliğini kabul eder olmak, ibadet yapabilmek için yeterli değildir. İşte bu nedenledir ki, İslam Dini 'ne giriş için en başta kelime 'i şehadete gerek yoktur

''Lailahe illallah'' diyen kimse Müslüman 'dır.

Şahitlik, görmektir, hissetmektir, işitmektir. İlk kabulde ifade edilen şahitlik, nasıl bir şahitlik olabilir.? 

İnsan ancak, gördüğünün, işittiğinin, dokunduğunun, tattığının, hissettiğinin şahitliğini yapabilir. Hz. Allah 'ı beş duyu ile bilmek mümkün değildir. Bu biliş, ancak madde alemi için geçerlidir. 

Allah 'ın varlığını ve birliğini, dil ile ikrar, kalp ile tasdik, İslam olmak, Müslüman olmak için yeterlidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Mana alemindeki şahitlik, Allah 'ın fiili ve sûbuti sıfatlarını idrak ile başlar. Bu da tam manası ile Allah 'ı bilmeye yeterli sayılmaz. 

Hz. Allah, insanı, ben 'i adem olarak yaratmıştır ki, insan terbiyeye muhtaçtır. Kişi ademlikten kurtulup, insan sıfatını kazanmalıdır. Adem, yok demektir, hüsrandadır. Gerçek manada insan olmak ise, Allah 'ı bilmekle elde edilebilir. 

Madde alemindeki alınmış olan terbiye, ilim, tedrisat, Allah 'ı bilme ilminde kişiye satır ilmini, madde ilmini öğretse de, mana ilmine ulaştıramaz. Mana ilmi için sadır ilmi gereklidir.

''Ben gizli bir hazine idim, bilinmekliğimi murad ettim ve mahlukatı yarattım''..! (Hadisi kutsi)

''Ben cinleri ve insanları, yalnız beni tanıyıp kulluk etsinler diye yarattım''.! (Zariyat 56)

Allah 'ı bilmeden, yaratılışın sırrını anlamak, kulluğun idrakine varmak mümkün değildir. Kişi (kendini) nefsini bildiği zaman, Allah 'ı idrak etmeye başlar. Bu bilişe sahip olabilmek için madde ilminden kurtulmak gerekir. Allah 'ı bilme ilmi, metafizik terbiye ile mümkündür. Diğer ilimlerin hiç birisi de Allah 'ı bilmeye yeterli olmayıp, satırda kalır.

Sadır ilminin diğer adı, manevi ilim, ilm 'i ledün 'dür. 

Satır ilmi, Allah 'ı bilmek için yeterli değildir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hz. Allah Kuran 'da buyuruyor ki;

Gönderilen Peygamber, Rabbi tarafından kendisine indirilene iman etti, mü'minler de iman ettiler. Onlardan her biri, ''Allah 'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine iman ettiler''. Allah 'ın peygamberlerinden hiç birini ayırmayız, onları işittik, itaat ettik. Ey Rabbimiz, mağfiretini niyaz ederiz. Dönüş yalnızca sanadır dediler.  
(Bakara 285)

De ki; Allah 'a, bize indirilene, İbrahim 'e, İsmâil 'e, İshak 'a, Ya' kûb 'a ve esbata indirilene, Musa 'ya, İsa 'ya ve peygamberlere Rableri tarafından verilene inandık. Onlar arasında bir ayırım yapmayız, biz O 'na teslim olanlarız. (Ali İmran 84)

Kuran'ı Kerim, bu tür ayetlerle dolu dolu. Öncesinde dünya insanlarının kardeşliği bir anlaşılsa, her şey yerli yerine oturacak. 

Diyorlar ki, İncil değişti, Tevrat değişti..! Bu değişimin biz Muhammedi 'leri ilgilendiren bir yanı yok. Neden mi.? Falanın, filanın elindeki kitaplara değil, Kuran 'a baktığımız zaman, bunu net bir şekilde görüyoruz. Zaten amentünün altı şartından, olmazsa, olmaz değil mi.?. 

Biz Muhammedi 'ler Kuran ayetlerinden sorumluyuz. Ne Tevrat, ne Zebur ne de suhuflar ve İncil bizim iman etmemiz gereken kitaplar değil, Kuran 'ı Kerim 'in bizlere iman edin buyruğu olduğu için, evvelki kitaplara ve peygamberlere iman ediyoruz. Amenna ve saddakna..! 

Hz. Allah 'ın indindeki Zebur, Tevrat, İncil..! Falanın, filanın elindeki kitaba bakmaktan vaz geçelim, kendi elimizdeki kitap, Kuran'ı Kerim ne buyuruyor, ona bakalım. 

Yani değişmediğini her defasında vurguladığımız, ve asla kıyamete kadar değiştirilemeyeceğinin imanını taşıdığımız Kuran, bize iman edin dediği için evvelki kitap ve peygamberlere iman ediyoruz. Değişti, tahrif edildi gibi kelimelerin kullanılması, evvelki kitapların imanımızdan çıkartıldığı manasını taşır ki, Allah muhafaza imanda noksanlık etmiş oluruz.

Hem imanımızı dil ile ikrar, kalp ile tasdik ettik diyeceğiz, hem de tahrif edildi, değiştirildi..! İman ya vardır, ya da yok. İkisinin arası bir durumdan bahsedilemez. 

İhtimal, varsayım ve olasılık gibi durumlara, İslam 'da, hele ki imanda asla yer yoktur.  
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
fure_06 üç cümlenize takıldım. birincisi İslam'a giriş için kelimei şehadete gerek yoktur demişssiniz. 
La ilahe illallah diyen kimse müslümandır. demişssiniz
Bir de Kelimei şehadet islama giriş için mecburyet değildir demişssiniz.

İslam adına çok net konuşmuşsunuz Allaha sığının. En azından sadece rivayetleri aktarmanızı tavsiye ederim.

Birde şunu aktarayım sanal forumlarda özellikle islami içerikli forumlarda yaklaşık 15 yıldır gözlem yapıyorum. Ve hiçkimsenin karşı tarafı ikna ettiğini görmedim. Karşı tarafın cevabını okuyan her kimse "şimdi görürsün" hırsıyla klavyye sarılıyor.  Kimse ikna olacak değil bence.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.