Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir
Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir
tekvir - 21 - O, kendisine itaat edilen, orada emin olandır.
arşında sahibinin yanında diyor dikkat edersen ; orda emin olandır diyor , orda diyor dikkat et '' orda '' , nerde ? arşın sahibinin yanında değilmi ? demekki Allah ın yanı var , orda diyor dikkat edersen , orası neresi , ruhul kudüs arşın sahibinin yanında , işte isayıda kendisine yükseltti Allah , nasıl bişey bilemem fakat , ayette ne geçiyorsa iman ediyorum . ALlah isayı kensisine yükseltti , ruhul kudüste Allah ın yanında şeref sahibidir , orda ona itaat edilir . ALlah ın yanı nasıl bilemem o bilir fakat ayette ne geçiyorsa ben red etmem .
ayette orda itaat edilendir diyor , orda diyor , orası neresi ? Allah ın yanı . kendisine yükseltti diyor ayette , haşa ALlah ın kelimelerimi tükendi ? göğe yükseltti diyemezmiydi ? bence sorun sizde , ayete akıl erdiremediğiniz için red ediyorsunuz , ne malum sizin sapmadığınız ? ben delil veriyorum siz ayete ekleme yapıyorsunuz , sen yorum eklemesi yazıyorsun , ayeti red eden kim iyi düşünmek lazım . Allah ın bir yanı olmasa haşa biz nerdeyiz o zaman ? isa nerde , ruhul kudüs nerde ? Allah ın yanında itibarlı ona itata edilir .
senin dediğin tevil metoduyla kuran diye kitap kalmaz , hırsızın elini kes ayetini kudretini kesin anlamına çevirirler , 100 deynek vur ayetini mecaz derler , başka şeye çevirirler , kuranda bir tane ayet kalmaz tevil metoduyla ben sana söylim . herkes istediği gibi kuranı kendisine uydurur , ben ayette ne geçiyorsa iman ediyorum . hııı apaçık arapça mecaz varsa isbat etmeniz gerekiyor .
Allah ın yanı diyorsa kabul ederim fakat nasıl olduğunu ALlah bilir derim , arşa istiva diyorsa kabul ederim fakat nasıl olduğunu Allah bilir derim , tevil yapmam . tevilin sonu yok . sınırız ve ucu açık bişey tevil , isteyen her ayeti teville kendisine uydurur . yaptığı tevilin doğru olduğunu bilemez kimse , sapıtır .
orda itaat edilendir diyor ayette , '' orda '' nerde ora ? inde ilmiyse o zaman ilmindemi yaşıyor ruhul kudüs ? tevil ettikçe batıyorsunuz . orda diyor çünkü , orası neresi ? inde ilmiyse o zaman ruhul kudüs ordaysa , ilmindemi yaşıyor Allah ın ?
bu yüzden ben ayete inanırım ve Allah bilir der geçerim , ayeti tevil ettikçe daha çıkmaza giriyorsunuz , ilmi bir yerlerdemi o zaman Allah ın ? ora nere ?
inde kelimesi için ilmi dedin ; ayette orda dediğine göre ruhul kudüs için , ruhul kudüs ve ona itaat edenler ilmindemi o zaman , yani tevil ettikçe batışın sonu yok ?
ayette değerli bir elçinin sözüdür diyorsa , değerli bir elçinin sözüdür o zaman ; şöyle düşün ben bişey söyleyim benim sözüm olsun , fakat bu sözümü başka biriside söylesin , gene benim sözüm olur ama , o söyleyen kişininde sözü olur , çünkü oda söylemiştir , sözün ana kaynağı benim , sözü söyleyene ben izin vermişsem sözü söyleyende ana kaynaktan alır ve ve söyler , ayettede elçi kelimesi geçtiğine göre ; söz Allah ındır , fakat söyleyen elçidir , elçide hükümdarın sözünü iletir , kendisinden bişey katmaz , elçiyi gönderende Allahtır , söz aslen Allah ındır . ben elçinin sözü olduğunada iman ediyorum , fakat sözün sahibi allah tır , onu gönderende Allah tır , bu bişey değiştirmez .
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi