Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir
Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir
kuran Allah ın kelamıdır , elçinin sözüdür iman ediyorum , bu elçide ruhul kudüs olduğuna göre ; ruh rabbimin emrindendir diyor ayette ; ruhul kudüste Allah ın emrinden olduğuna ve elçi olduğuna göre benim için kuranın değerli bir elçinin sözü olmasında sorun yok , ayete ekleme hani nerde burda ? elçide Allah ın , elçinin sözleride Allah ın zaten . herşey Allah ın , kelam aslen Allah ın değilmi . elçiyi gönderende Allah .
kafir lafınıda bırak karnım tok bu laflara ; ben delillere bakarım , insanları sindirmek için kafir lafını gelişigüzel kullanmayı adet edinmişsiniz . varsa delilin sun , fakat bana yorumla ekleme getirme , tevilin sınırı yok , eklemenin sınırı yok .
bir gök kelimesi olsa tamam atıf yap fakat hani gök ? kurana kelime ekleyerek düşünürsen ben senden uzağım , kelime eklemeden tefekkür edeceksen buyur , tevil etmenin sınırı yok diyorum , işine gelmeyen ayeti tevil alışkanlık haline gelir diyorum anlamıyorsunki . herkes kelime ekler ozaman , kuran diye kitap kalmaz , bu yüzden gök kelimesini nerden getirdin isbat et . gök kelimesi yoksa , bana '' orda ''kelimesinin atfını ver . haşa Allah unuttumu gök kelimesini siz ekliyorsunuz ?
o zaman , '' orda '' kelimesinin ayetin gidişhatına göre atfını ver , bende bu düşüncemden vazgeçeyim , orda diyor bak dikkat et , nerde ? Allah indinde ( yanında ) değilmi ? Sen indeye ; Allah a göre dersen , o zaman sana sorarlar , göresindemi ? ALlah ın göresindemi itaat ediyorlar , orda kelimesi göresinemi atıf yapıyor derler , komik bir tablo ortaya çıkabilir , benle tevilsiz konuşacaksan buyur , bana ayeti ayetle tefsir edeceksende buyur , hadis getiriyorsan benim getirdiğim hadisidi red etmeyeceksinki hadis konusundada samimi olduğuna inanayım , yani kafadan ekleme yorumla geleceksen zaten boşa konuşmayalım .
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi