You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir

Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir

Cezalı Üye
RE: Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir
ayette Allah ın yanında diyor , ruhul kudüse gökte itaat ediliyor diyorsan o zaman Allah ın yanı dediğine göre ; Allah gökte demiş olursun .

kuran Allah ın kelamıdır , elçinin sözüdür iman ediyorum , bu elçide ruhul kudüs olduğuna göre ; ruh rabbimin emrindendir diyor ayette ; ruhul kudüste Allah ın emrinden olduğuna ve elçi olduğuna göre benim için kuranın değerli bir elçinin sözü olmasında sorun yok , ayete ekleme hani nerde burda ? elçide Allah ın , elçinin sözleride Allah ın zaten . herşey Allah ın , kelam aslen Allah ın değilmi . elçiyi gönderende Allah .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:02:50 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
eğer ayetin devamında orda itaat edilen demeseydi susardım ; orda diyor , nerde ? orası neresi ? yanı değilmi ? orası var ve orda ona itaat ediliyor , o zaman orda kelimesi neye atıf yapıyor bunu cevapla ? bende senin gibi düşünmüştüm ama , orda kelimesi işi değiştirdi , '' orda '' neye atıf yapıyor ? bir ora var ve orda itaat ediliyor demekki . burasıda inde ( yanı ) değilmi atıf yapılan ?

kafir lafınıda bırak karnım tok bu laflara ; ben delillere bakarım , insanları sindirmek için kafir lafını gelişigüzel kullanmayı adet edinmişsiniz . varsa delilin sun , fakat bana yorumla ekleme getirme , tevilin sınırı yok , eklemenin sınırı yok .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:02:58 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
ayetin neresinde gök kelimesi var gülücük bir gök kelimesi olsa tamam atıf yap fakat hani gök ? kurana kelime ekleyerek düşünürsen ben senden uzağım , kelime eklemeden tefekkür edeceksen buyur , tevil etmenin sınırı yok diyorum , işine gelmeyen ayeti tevil alışkanlık haline gelir diyorum anlamıyorsunki . herkes kelime ekler ozaman , kuran diye kitap kalmaz , bu yüzden gök kelimesini nerden getirdin isbat et . gök kelimesi yoksa , bana '' orda ''kelimesinin atfını ver . haşa Allah unuttumu gök kelimesini siz ekliyorsunuz ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:03:13 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
Allah gökte diye hadis var ozaman , bende işine gelince hadise inanmayan , işine gelince verenlerden uzağım desem ?

o zaman , '' orda '' kelimesinin ayetin gidişhatına göre atfını ver , bende bu düşüncemden vazgeçeyim , orda diyor bak dikkat et , nerde ? Allah indinde ( yanında ) değilmi ? Sen indeye ; Allah a göre dersen , o zaman sana sorarlar , göresindemi ? ALlah ın göresindemi itaat ediyorlar , orda kelimesi göresinemi atıf yapıyor derler , komik bir tablo ortaya çıkabilir , benle tevilsiz konuşacaksan buyur , bana ayeti ayetle tefsir edeceksende buyur , hadis getiriyorsan benim getirdiğim hadisidi red etmeyeceksinki hadis konusundada samimi olduğuna inanayım , yani kafadan ekleme yorumla geleceksen zaten boşa konuşmayalım .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:03:27 AM, Düzenleyen: sedatsedat.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.