You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir

Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir

Cezalı Üye
RE: Hz.İsa ,Ahir zamanda gelecektir
tekvir - 20 - arşın sahibinin yanında ( indinde , katında ) büyük şeref sahibidir

tekvir - 21 - O, kendisine itaat edilen, orada emin olandır.

arşında sahibinin yanında diyor dikkat edersen ; orda emin olandır diyor , orda diyor dikkat et '' orda '' , nerde ? arşın sahibinin yanında değilmi ? demekki Allah ın yanı var , orda diyor dikkat edersen , orası neresi , ruhul kudüs arşın sahibinin yanında , işte isayıda kendisine yükseltti Allah , nasıl bişey bilemem fakat , ayette ne geçiyorsa iman ediyorum . ALlah isayı kensisine yükseltti , ruhul kudüste Allah ın yanında şeref sahibidir , orda ona itaat edilir . ALlah ın yanı nasıl bilemem o bilir fakat ayette ne geçiyorsa ben red etmem .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:01:38 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
Allah diyor ben demiyorum , size göre Allah bişeyler diyor ama sanki hep haşa söylediğini demiyor gibi konuşuyorsunuz ;

ayette orda itaat edilendir diyor , orda diyor , orası neresi ? Allah ın yanı . kendisine yükseltti diyor ayette , haşa ALlah ın kelimelerimi tükendi ? göğe yükseltti diyemezmiydi ? bence sorun sizde , ayete akıl erdiremediğiniz için red ediyorsunuz , ne malum sizin sapmadığınız ? ben delil veriyorum siz ayete ekleme yapıyorsunuz , sen yorum eklemesi yazıyorsun , ayeti red eden kim iyi düşünmek lazım . Allah ın bir yanı olmasa haşa biz nerdeyiz o zaman ? isa nerde , ruhul kudüs nerde ? Allah ın yanında itibarlı ona itata edilir .

senin dediğin tevil metoduyla kuran diye kitap kalmaz , hırsızın elini kes ayetini kudretini kesin anlamına çevirirler , 100 deynek vur ayetini mecaz derler , başka şeye çevirirler , kuranda bir tane ayet kalmaz tevil metoduyla ben sana söylim . herkes istediği gibi kuranı kendisine uydurur , ben ayette ne geçiyorsa iman ediyorum . hııı apaçık arapça mecaz varsa isbat etmeniz gerekiyor .

Allah ın yanı diyorsa kabul ederim fakat nasıl olduğunu ALlah bilir derim , arşa istiva diyorsa kabul ederim fakat nasıl olduğunu Allah bilir derim , tevil yapmam . tevilin sonu yok . sınırız ve ucu açık bişey tevil , isteyen her ayeti teville kendisine uydurur . yaptığı tevilin doğru olduğunu bilemez kimse , sapıtır .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:01:53 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
Allah gökte diyen hadis var , hadislerle konuşacaksan sen zararlı çıkarsın .

orda itaat edilendir diyor ayette , '' orda '' nerde ora ? inde ilmiyse o zaman ilmindemi yaşıyor ruhul kudüs ? tevil ettikçe batıyorsunuz . orda diyor çünkü , orası neresi ? inde ilmiyse o zaman ruhul kudüs ordaysa , ilmindemi yaşıyor Allah ın ?

bu yüzden ben ayete inanırım ve Allah bilir der geçerim , ayeti tevil ettikçe daha çıkmaza giriyorsunuz , ilmi bir yerlerdemi o zaman Allah ın ? ora nere ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:01:57 AM, Düzenleyen: sedatsedat.
Cezalı Üye
kuranda yazana inanınca kafir olunuyor , kuranda yazana inanmayıp ekleme yaparak anlam kaydırınca müslüman olunuyorsa , ben senin inancından uzağım . aklınıza yatmayan ayete ekleme yapın diye hangi ayette diyor ? aklınıza yatmayan ayeti tevil edin diye hangi ayette diyor ? bana delil sun , hani Allah bilirdi tevilini ? neden tevil ediyorsunuz ozaman ?

inde kelimesi için ilmi dedin ; ayette orda dediğine göre ruhul kudüs için , ruhul kudüs ve ona itaat edenler ilmindemi o zaman , yani tevil ettikçe batışın sonu yok ?

ayette değerli bir elçinin sözüdür diyorsa , değerli bir elçinin sözüdür o zaman ; şöyle düşün ben bişey söyleyim benim sözüm olsun , fakat bu sözümü başka biriside söylesin , gene benim sözüm olur ama , o söyleyen kişininde sözü olur , çünkü oda söylemiştir , sözün ana kaynağı benim , sözü söyleyene ben izin vermişsem sözü söyleyende ana kaynaktan alır ve ve söyler , ayettede elçi kelimesi geçtiğine göre ; söz Allah ındır , fakat söyleyen elçidir , elçide hükümdarın sözünü iletir , kendisinden bişey katmaz , elçiyi gönderende Allahtır , söz aslen Allah ındır . ben elçinin sözü olduğunada iman ediyorum , fakat sözün sahibi allah tır , onu gönderende Allah tır , bu bişey değiştirmez .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-06-2014, Saat:02:31 AM, Düzenleyen: sedatsedat.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.