You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hayrdır ? Sizin amacınız ne?

Hayrdır ? Sizin amacınız ne?

General
RE: Hayrdır ? Sizin amacınız ne?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Günah boyutunu geçtim internete resim koymak zaten sakıncalı (ki ben koymam) kimin eline geçecek ve hangi amaçla kullanılacak?
Eğer bir kişi sana haramsa ki bu akraban da olabilir, bu kişiyle seviyeni koruyacaksın yani normalde koruyorsan kendini facebook ta da resmini göstermen saçma.
Genel halimize gelince kimsenin kimseden saklandığı korunduğu yok orası ayrı : )
Ayrıca bir resim koymanın haram olması, sakıncalı olması dinde her hangi bir zorluğa sebep açacağını sanmıyorum : )

Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Olabilir sen koymayabilirsin onada saygı dayarız , ama bütün resimlere haram demek Allah a karşı iftira olur , kişisel olarak sen yapmazsın o bizi bağlamaz . Bu olayın beni düşündüren tarafı senin o olayı yapmaman yada yapman değil , hatta öğütte verebilirsin ama din ve islam kılıfı altında bu işe komple haram demek yanlış .

Resim koymanın haram olması dinde zorluk çıkarmaz demişsin ama Allah a karşı iftira olur çünkü Allah ın böyle bir yasağı yok , bizim haram deme lüxümüzde yok , ama dersinki ahlaksız foto koyma ona lafımız olmaz çünkü Allah yasaklıyor ahlaksızlığı , eğerki fazladan haramlar türetirsek bu işin sonu gelmez , herkes herşeye haram der ve bir kılıf bulur .

Yakışıklı olmak resim yayınlanmaz anlamına gelmez çünkü ne yakışıklı hocalar var internette boy boy fooğrafları , videoları geziyor , çoğuda sizin sevdiğiniz hocalar , bu videodaki arkadaşta gayet yakışıklı bir genç yani , hem yakışıklı erkeğe bakılmaz diyor , foto koyamaz diyor ama boy boy nette videosu geziyor , bazı şeyleride abartmamak lazım , ama ahlaksızlık yapmanın her yerde ve nettede haram olduğunda hemfikiriz gerisi ise kişisel düşünceniz olur sadece , haram diyemeyiz herşeye .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-12-2012, Saat:12:13 AM, Düzenleyen: e2828.
General
konu yalnız fotoğraf değildir. internetin hayatımıza girişinde müslümanlar olarak bizler interneti ne kadar Allahın emrine uygun kullanmaktayız bunu düşünmemiz lazım.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
e2828 sanırım videoyu dikkatli izlememmişsin.dikkat çekicek insanın kendini karşı cinse beğendircek şekilde olan fotolardan bahsediyor videoda. böyle bişey tabiki caiz olmaz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Atmaca : ) ya bunu nasıl ayarlayacak insan , hiç kimse bunu ayarlayamazki , herkes farklı şeyleri dikkati çeker , en kapalı resimden bile hoşlanabilir insan ,hatta kapalı fotoğrafa bile yanlış diyor bu arkadaş , bir insanın bir insanı beğenmesi hem neden yanlış olsunki , milyarlarca insan var bir insanı beğenir yada beğenmez dünyanın kuralı bu , sokakta da aynı şeyler olur beğenen olur beğenmeyen olur , beğenmek yada beğenmemek haram olurmu hiç kardeşim bizi ilgilendiren şey ahlaksızlık kısmı olmalı gerisi teferruattır bu kadarda düşmeyelim bazı şeylerin üstüne , islamı yaşanmaz bir din gibi sunmayalım . İnsanlar birbirini beğenirde , severde , herşey isnanoğluna yasak değil ki , bu kadarda abartmayalım kendi düşüncemizi islam diye sunmayalım ama bak ahlaksızlık yapmak kısmında haklısınız o haramdır onda şüphe yok , gerisine ben karışmam Allah tan korkarım iftira atmaktan .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-12-2012, Saat:12:39 AM, Düzenleyen: e2828.
Profesör
e2828
kim demiş sokaktaki kadına bakmak yasak değildir diye...
Bir erkek mahremi olmayan hiç bir kadına bakamaz...
(Ey Resulüm, müminlere söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramlardan korusunlar! İmanı olan kadınlara da söyle, harama bakmasınlar ve avret yerlerini haramdan korusunlar!) [Nur 30]

Ancak bir kadın göze rastgele ilişse tekrar bakmamak şartıyla günah sayılmaz, çünkü bu irâdenin dışında olur. Peygamberimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, Hazret-i Ali -kerremallâhu vecheh-' e:

“-Ya Ali, bir kadın gözüne ilişti mi ikinci defa bakma, birincisi için sana vebal yoktur. Fakat ikincisinin vebâli vardır.” buyurmuştur. (Müslim)

Peygamber Efendimizin kızı Fâtıma -radıyallâhu anhâ- buyurdu ki:

“-Kadınlar için ne daha iyidir? (En hayırlısı nedir?)”

Peygamber Efendimiz de:

“-Hiçbir erkeğin onları görmemesi.” diye cevap verdi.( İmam-ı Gazali, a.g.e., sh: 197)
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
28 bak reyyan gayet güzel özetlemiş. şimdi biz foto koyarak buna vesile olmuş çanak tutmuş oluyoruz. islamın özünü iyi anımsarsak doğru bişey olmadığını anlarız bunun. erkekler için tabi bu biraz daha esnek olabilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Reyyan iş hadislere gelirse sen burda bile yazı yazamassın ben sana söylim , sokağa çıkamazsın , hatta sen insanım diye dünyada yaşayamassın benden sana söylemesi , o hadisleri yazdığın hadis kitaplarından o hadisler seçmece çünkü , ben aynı kitaptan öyle hadisler yazarım dilini oynatamassın , sesini çıkaramassın o yüzden hadislerle bir şeyi ispatlamaya çalışırsak , sorarlar sana aynı kitapta olan diğer hadislere neden inanmıyorsun diye , ravileride gayet iyi , biz temele bakalım teferruatı abartırsak sen hayatta kalmaktan nefret edersin benden söylemesi .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ben sahih olan her hadise inanırım....
artı saya ayet te yazdım...
ne meraklısın milletin karısına kızına bakmaya yaa
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.