tingbm Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ben deniz hiç kur'an ya da herhangi bir dini kitap okumamış,"herşeyin mantıklı bir açıklaması mutlaka vardır" ilkesiyle yürüyen ve inanmayan bir insanım(sizin değiminizle Dinsiz ya da dinden yoksun).
evet ilk önce belirteyim ki bu dediğin kesinlikle bana inandırıcı gelmiyo tesadüfen de olsa bu yaşına kadar (18 mişsin) mutlaka ucundan köşeinden bişey okumuşundur.. belki kuranı geçtim.. incili okumuşsundur.. olmadı budizmi ve başka dinleri araştırmışsındır..
ki tecrübeyle sabittir ne kadar ateist tanıyosam çoğu en azından köşedeki caminin imamından daha çok ilahiyat parçalıycabilecek kadar kuran bililer..
en iyi ilahiyatçılarda ateistlerden çıkar
çünkü bunlar şu ayet gereği
[002.170] Onlara: «Allah'ın indirdiğine uyun.» denildiğinde, «Hayır, atalarımızı neyin üzerinde bulduksa ona uyarız.» dediler. Ya ataları birşeye akıl erdirememiş ve doğruyu seçememiş idiyseler?
ATAizmi terkedip ATEist olmuşlardır.yani düşünen zeki adamlardır.
hatta bence şu Türkiyede gelmiş geçmiş en iyi ilahiyatçı Elmalılı Hamdi Yazır dan sonra 2. Turan Dursun dur. diyebilirim.
ancak Nietzsche hocanında dediği gibi <<Dünyanın gidişi böyledir. Artistin zekası vardır. Fakat zekanın vicdanı zayıftır. Onlar daima en çok inandırabileceği şeye inanırlar. Yarın başka, öbür gün başka bir şeye inanırlar.>>
gelelim senin ileri sürdüğün sava..
diyosun ki:
alkol yasağı,kumar yasağı, fuhuş yasağı v.b. hepsi toplumu düzene sokmak için zeki bi padişah tarafından <sizin göremediğiniz fakat benim gödüğüm bir tanrı var.. dediklerimi yapmazsanız size cız yapar>> diyerekten halka uygulattığı kurallardır..
hatta işi ilerletip diyebilirdin ki:
*zekaat ta sosyal devlet olmak için... :D
*hatta hac olayıda turizmi kalkındırmak için :D
*cihat ta devletin bekası için olmazsa olmazımız :D
*ensest ilişki yasağı yine devletin bekası için sakat çocuk doğmasın popülasyonumuz sağlam savaşçı bireylerden oluşsun diye
buraya kadar ŞİMDİLİK sana bi itirazım yok..çünkü hepsi bu dünyaya hitap ediyor gibi görünen şeyler
ama düşünmeni istediğim bikaç şey var...
peki bunlar bu dünyayı düzenleyen kurallar.. bide bu dünyayı düzenlemeyen hiç bi işimizede de yaramayan iş olsun diye anlatılmış bazı şeyler var.ne bunlar?
namaz: her gün
günde 5-6 kere yapılan
ve belirli vakitlerde yapılan
ve belirli temizlik şartlarında yapılan
ve nedense? belirli bi yöne doğru yapılan.
ve yine nedense? anlamsız garip hareketlerden oluşan
ve içinde belli kelimeleri KENDİ KENDİMİZE tekrarladığımız saçma sapan gereksiz bişey?
oruç: senede 1 ay
gündüzden geceye kadar
yemeyerek
içmeyerek
sevişmeyerek
yapmış olduğumuz durup dururken kendi kendimize yasakladığımız gereksiz bişey
abdest:
temizlik akla gelir ama uygulamada karşılığı temizlik değildir.. zira çölde su kıtlığında bir bardak suylada abdest alınır mı?alınabiliyorsa alınır.. ama bu su sizin nerenizi temizliycek? belki daha sonra kuma ayağınız değdiğimde kumun yapışmasına çamur olmasına dahi yol açabilir..
yada su yoksa niye teyemmüm? kum bizi temizliyomu? alakası yok!
peki o zaman temizlenmek için değilse niye gereksiz yere abdest alıyoz?
sağ elle yemek yemek, sol elle taharet etmek, sağ ayakla (tuvaletler hariç) tüm mekanlara girmek. bi işe başlarken besmeleyle başlamak v.b. sünnet denilen uygulamalar niyedir?laf olsun torba dolsun.işe mistik bi hava katalım diye mi?
zikir:
zaten yukadakileri yapsak cennetliğiz.. bide niye hergün belli kelimeler tekrar etmemizi VE O KELİMELER ÜZERİNDE DÜŞÜNMEMİZİ tavsiye ediyo?
Charles Darwin aşkına! yoksa bu padişah bizim beynimizi mi yıkamak niyetinde?
evet arkadaşlar bu padişah beynimizi yıkayıp paklamak temizlemek ak açık etmek istiyor.
ama asıl merak ettiğim konuyu açan arkadaş bu DÜNYEVİ OLMAYAN devletin hiçbi çıkarına yada zararına olmayan KURALLAR ın gerçektende niye konulduğunu düşünüyor? hala burdaysa ve bu sorumu cevaplarsa biraz daha açıklamak istiyorum bunların ne gibi bir işe yaradığını daha sonra...