You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yoruma açık Din yorumu

Yoruma açık Din yorumu

Acemi Üye
RE: Yoruma açık Din yorumu
bizimde anlamadığımız şey şu be kardeşim insan karşılaştığı meselelere akıl mantık izan vicdan vs.kendinde bulunan tüm melekeleri kullanarak tepki vermezmi?bizde bu günün inananları olarak baktıkki bir kitap var ortada bir şeyler anlatıyor insanlara: bazı şeyleri öğretiyor, bazı şeylerden kaçındırıyor, bazı şeylerinde yapılmasını istiyor.Her insanın varlıksal olarak sorduğu ve öğrenmeye çalıştığı konularda bilgiler veriyor.insanın boşuna var olmadığını var oluşunun bir amacının olduğunu ancak bu amaca uygun olarak yaşamakla doğru bir yaşantıya ulaşabileceğini onun dışındaki yaşantıların insana hem huzur vermediğini hem neticelerinin kötü olduğunu tarihsel hakikatlerle dayandırarak ayrıntılı olarak anlatıyor. Bu alanlara ilişkin insanlar tarafından verilmiş kimisi insana sınırsız bir hareket alanı tanıyarak ilahlaştıran(sınırsız özgür kılan)! kimi insanı hiçleştirerek değersizleştiren , hayvanlaştıran, kimi ise dahada aşağılık hale getiren (kullanılacak bir eşya mesabesinde gören) zanna dayalı bir sürü ideoloji, fikir ve teorileri rededip insanı yaratılıştaki şerefli özüne davet ediyor . iman ederek ve ona uygun yaşayarak şerefini koruması gerektiğini ancak böylelikle insan olma kimliğini ve şerefini koruyabileceğini öğretiyor. iman etmeden yapacaklarının bir anlamının olmadığını söylüyor.yine bu kitaptaki öğretilere benzer uygulamalarda bulunsanızda,( hatta aynıları olsabile) :Allah istitediği için değilde kendi gerekçelerinize bağlı olarak içki içmesenizde , yalan söylemesenizde hırsızlık yapmasanızda ,iyiliklerde bulunsanızda hiç bir anlamının ve değerinin olmadığını öğretiyor.şartlara (konjüktüre )göre oluşan bu ahlaki!? yapılanmanın aslında Allaha, gerçek inananlara ve insanlığa düşmanlık besleyen ve inanan insanları inançlarından vaz geçirerek kendileri gibi ulu önderlerinin peşine taktıkları bir kul ya nefislerini ilah edinip nefislerine (şehvetlerine )uyan ya hiç birşeyi umursamaz (varlık yoksunu,olup bitenlerden behaber) zanlarının kurbanları olmuş CAHİL yapma gayreti olduğunu öğretiyor.Bu aldatmaya uyanların sürükleneceği yerin de ALDATMAMA GAYRETİ SAHİPLERİNİN varacakları yer olduğunu öğretiyor.Kimdir bu kitabın sahibi.BAK KENDİNİ NASIL TANITIYOR O SAHİP : HÜV ALLAH:O ALLAH Kİ ONDAN BAŞKA İLAH YOKTUR .....O HER ŞEYİN SAHİBİDİR .....YERLERİ VE GÖKLERİ VE ONLARIN ARASINDA BULUNANLARI YARATAN ODUR.İNSANI YARATAN ONA ŞEKİL VEREN SURET VEREN DE ODUR YARATTIKLARINI SEVK VE İDARE EDEN ONLARIN İHTİYAÇLARINI GİDEREN . İNANANLARININ SADECE KENDİSİNE YÖNELİP GÜVENDİĞİ ,KENDİNE SIĞINANLARI KORUYAN ONLARI GÖZETEN,ONLARA KARŞI MERHAMETLE MUAMELEDE BULUNAN ,İNKARA YÖNELİP ALLAH İLE MÜCADELEYİ SEÇMİŞ VE BUNA BAĞLI OLARAK ALLAHA AİT ARZDA BOZGUNCULUĞA KARMAŞAYA KALKIŞMIŞ OLANLARA VE ONLARA YÖN VERİP KIŞKIRTAN ,DESTEKLEYEN ZALİM ,HAİN ,FASIK KAFİR MÜNAFIK MÜCRİM MÜFSİTLERE... KARŞI İSE GADAP DOLU ÜSTÜN GÜÇLÜ MÜTEAL..... BİR VARLIK( ALLAH DAN BAĞIŞLANMA DİLİYORUM ÇÜNKÜ ALLAHI TAM MANASI İLE TANITMA KUDRETİNE BİZ SAHİP DEĞİLİZ ANCAK O KENDİSİNİ NASIL ANLATIYOR VE TANITIYOR İSE O ÖYLEDİR)İŞTE BÖYLE TANITTI ALLAH KENDİSİNİ BİZE BU DÜNYADAKİ ÇIKARLARINI DÜŞÜN BİR DEDİ HEPSİ GELİP GEÇECEK SEN ÖLECEKSİN SENİ BEN YARATTIM BANA İTEAT ET BENİM İSTEKLERİME UY SENİN O TEMİZ ÖZÜNDE (FITRATINDADA SENİNLE YAPILMIŞ SÖZLEŞMEYİ HATIRLA )HADDİMİ ÖĞRETTİ SINIRIMI ÖĞRETTİ BURALARDA HAREKET EDEBİLİRSİN DEDİ ŞURALAR SENİN İÇİN TEHLİKELİ ORALARDAN O İŞLERDEN UZAK DUR VE SADECE BENİM RIZAMI GÖZET BUNLARI YAPARKEN VE SADECE BENDEN KORK BANA ABD OLBU KİTABI İNSANLIĞA ULAŞTIRAN VE BUNUNLA HAYATINI ŞEKİLLENDİRENİNDE KENDİ ELÇİSİ OLDUĞUNU ÖĞRETTİ.İŞİTTİK VE İTEAT ETTİK ALLAHA.BUNLARIN MÜKAFATININDA OLACAĞINI BİLİYORUZ ÇÜNKÜ BİZLER İNANIYORUZ VE ALLAHIN HİÇ BİR VADİNİN BOŞ OLMADIĞINI BİLİYORUZ.ALLAH VADİNİ GERÇEKLEŞTİRİR HER ZAMAN .SİZ BİLEMEZSİNİZ AMA İNANANLAR BUNUN ŞAHİTLEİDİRLER.BU YÜZDEN ALLAHIN AHİRET İLE İLGİLİ VAATLERİNİNDE HAK OLDUĞUNA BİZLER İNANIYORUZ VE O GÜN GELMEDEN BUNU SİZE İSPATLAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL DEDİĞİM GİBİ İNANANLAR BU VADİN HAK OLDUĞUNU BİZZAT KENDİ TECRÜBELERİYLE (ALLAHIN YARDIM VAATLERİNİN HAK ÇIKIŞINI GÖREREK)YADA TARİHİ HAKİKATLER ÇERÇEVESİNDE BİLİRLER VE İNANIRLAR.BU BİR İNANMA YADA İNANMAMA SORUNU.DİLEYEN İNANIR.SİZ GİBİLERİN KENDİNİZE DAHİ FAYDANIZ OLAMADIĞINI GÖRDÜK İNSANLIĞA İSE HİÇBİR FAYDANIZ OLAMAYACAĞINI ANLADIK .BU GİDİŞİN İYİ BİR GİDİŞ DEĞİL BE ARKADAŞ.ALLAH HİDAYET VERSİN.AYRICA ŞU BAŞLIKLA AMAÇLADIĞIN ŞEYDE GERÇEKLEŞMİYCEK ALLAHIN İZNİ İLE .ÇÜNKÜ MÜSLÜMANLAR HAKKI TANIRLAR.BATILIDA ÖYLE.AKLINIZIZIN (AKILSIZLIĞINIZIN )FARKEDİLEMEYECEĞİNİMİ SANDINIZ .
Değerlikimbilir, kullanıcısı Dec 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-12-2008, Saat:04:24 PM, Düzenleyen: kimbilir.
Babalar Önde Gider
Nede güzel edebiyat kesiyorsunuz... Sizin mesleğiniz bu konuşursunuz konuşursunuz bide süslersiniz cümleleri yok mantığın dili yok düşüncelerin bahçesi yok ögürlüğün kanatları vs vs vs ondan sona islamada atarsınız çamuru sona varmı dersiniz yumruunu sıkmıcak medeni insan.. bırak yumruk sıkmayı sizin gibilerin suratına kafaı gömüceksinki yerden kalıpta konuşamasıngülücük Nyese Allah akıl fikir versin
Babalar Önde Gider....
Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
inananları görelim haydi..konuşulması gereken yerde susmak ne diye gır gır şamataya gelince kimsenin çenesi kapanmıyor şimdi inandığınız şey için konuşun ki bu baslığı açan şahsiyet hangi taşa tosladığının farkına varsın..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
su hikayecik geldi aklıma

Genc bir delikanli senelerce yurt disinda okuduktan sonra vatanina
atiest olarak geri doner. Uc sorusuna hic kimse cevap veremediginden
dolayi cani gayet sIkintilidir. Ebeveyni ogullarina yardim etmek
niyetiyle buyuk ilim sahibi olan koyun hocasina gotururler. Hoca ve
delikanlinin arasinda gecen dialog soyle devam eder.
Delikanli: Kimsin sen? Sorularima cevap verebilecek misin?
Hoca: ALLAH'in bir kuluyum ve Onun izniyle sorularina cevap verebilecegim.
Delikanli: Emin misin? Proferserler bile cevap veremedi bana.
Hoca: ALLAH'in izniyle cevap vermeye calisirim
Delikanli: 3 sorum var
1. ALLAH yasiyor mu? oyle ise, seklini bana goster
2. Takdir (kader) nedir?
3. Eger seytan atesten yaratildiysa neden cehenneme yollaniyor,
cehennemde ates dolu degil mi? Ates atesi nasil yaksin. Tanri bunu
dusunemedi mi?
Bu arada, aniden bizim hocamiz delikanlinin basi uzerinde bir saksi kirar.
Delikanli cani yana yana sorar; Neden sinirlendin ki?
Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim uc soruna bir cevabim der.
Delikanli: Hic birsey anlamadim.
Hoca: Nasil hissetin kendini saksiyi basinda kirinca
Delikanli: Tabii ki, fena bir aci hissettim.
Hoca: Yani, acinin varligina inaniyor musun?
Delikanli: Evet
Hoca: Bana bu acinin seklini goster ozaman!
Delikanli: Gosteremem.
Hoca: Bu benim ilk cevabim. Herkes ALLAH'in varligini hisseder ama
ALLAH'i goremez.
Hoca: Dun gece ruyanda benim basinda saksi kirdigimi gordun mu?
Delikanli: Hayir.
Hoca: Bugun boyle birsey ile karsilasacagini hic dusundun mu? aklindan gecti mi?
Delikanli: Hayir
Hoca: Bu iste takdir dir (kader)
Hoca: Biz neyden yaratildik? topraktan yaratilmis degil miyiz ?
Delikanli: Evet boyle denir.
Hoca: E o zaman ? Saksida topraktan yapilmadi mi? ALLAH isterse
ateşten yaratilan seytani atesin icinde cezalandiramaz mi?

(alıntı)
Değerlisebep, kullanıcısı Dec 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
>295457<
sizin gibi insanlar anca gelir kendince mantıklı açıklamalar yaptıpını sanır.oysaki tamamen yaptığını açıklamalar MANTIKSIZ tek kelimeyle.zaten sizde mantık olsa böle saçmalamazsınız.
Kur'an'ı okumadın diyosunuz ama alıntı yaparak böle böle denilmek siteniyo diyosunuz.madem okumadınız nerden biliyosunuz Kur'an'ın ne dediğini.okumadığınız bişey hakkında nasıl yorum yapıyousnuz.işte bu tamamen mantıksız olduğunuzu hatta beynininizin bile olmadığınızı gösteriyo.çok yazık olmuş sana beynini bi güzel yıkamışlar senin.o yıkayanlarla beraber öteki tarafta ateş içindende yıkancaksınız ateşlerle o zamanda mantınızı ortaya koyabilceniz mi.İNKAR edebilecekmisiniz.laf uzatabilcekmisiniz EFENDİMİZ için.o yıkanmış beyninnme bunları iyice sok yanınca aklına getir o zaman ben ne yaptım dersin.RABBİM sana hidayet versin.beynini senin gibİ olanlarla değil KUR'AN-I KERİM İLE DOLDUR.
bu söylediklerinle kafamızı ASLA karıştırcanı sanma.BİZLER ALLAH'A VE PEYGAMBERİMİZ'E İNANIR KUR'AN-I KERİM'İ HAYATIMIZA GEÇİRMİŞ MÜMİNLERİZ.BOŞUNA UĞRAŞMAYIN SADECE AZINLIKSINIZ VE HEP ÖLE KALCAKSINIZ.SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ SİZLERLE AHİRETTE CAYIR CAYIR YANCAK.İYİ SAÇMALAMALAR EY ÖZÜNÜ BİLMEYEN VARLIK

Bakara(*) Sûresinin 174 . Ayetinde
Allah’ın indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü Allah onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır.

Nisâ(*) Sûresinin 42 . Ayetinde
O kıyamet günü, Allah’ı inkar edip Peygamber’e isyan edenler, yer yarılıp içine girmiş olmayı isterler ve Allah’tan hiçbir söz gizleyemezler.

Nisâ(*) Sûresinin 109 . Ayetinde
İşte siz öyle kimselersiniz (ki, diyelim) dünya hayatında onları savundunuz. Ya kıyamet günü onları Allah’a karşı kim savunacak, yahut kim onlara vekil olacak?

Münafıklar ve kalblerinde hastalık olanlar şöyle diyorlardı: "Bunları (müslümanları) dinleri aldattı." Oysa kim Allah'a tevekkül ederse, şüphesiz Allah, üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir. Melekleri, onların yüzlerine ve arkalarına vurarak: "Yakıcı azabı tadın" diye o inkâr edenlerin canlarını alırken görmelisin. Bu, ellerinizin önceden takdim ettiği işler yüzündendir. Yoksa şüphesiz Allah kullara zulmedici değildir. (Enfal Suresi, 49-51)

Ve (yine) kendilerine: "İnsanların iman ettiği gibi siz de iman edin" denildiğinde: "Düşük akıllıların iman ettiği gibi mi iman edelim?" derler. Bilin ki, gerçekten asıl düşük-akıllılar kendileridir; ama bilmezler. (Bakara Suresi, 13)

(Sözde) Allah'ı ve iman edenleri aldatırlar. Oysa onlar, yalnızca kendilerini aldatıyorlarlar ve şuurunda değiller. (Bakara Suresi, 9)

Gerçekten sizden olduklarına dair Allah adına yemin ederler. Oysa onlar sizden değildirler. Ancak onlar ödleri kopan bir topluluktur. (Tevbe Suresi, 56)

Eğer seninle çekişip-tartışırlarsa, de ki: "Ben, bana uyanlarla birlikte, kendimi Allah'a teslim ettim." Ve kitap verilenlerle ümmilere de ki: "Siz de teslim oldunuz mu?" Eğer teslim oldularsa, gerçekten hidayete ermişlerdir. Fakat yüz çevirdilerse, artık sana düşen yalnızca tebliğ(etmek)dir. Allah, kulları hakkıyla görendir. (Al-i İmran Suresi, 20)

Eğer seninle mücadeleye girişirlerse, de ki: "Allah, yapmakta olduklarınızı daha iyi bilir." (Hac Suresi, 68)
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
Ben deniz hiç kur'an ya da herhangi bir dini kitap okumamış,"herşeyin mantıklı bir açıklaması mutlaka vardır" ilkesiyle yürüyen ve inanmayan bir insanım

bilmediğin şey hakkında yorum yapma o zaman zır cahil..sanki dini kitaplarda mantığa aykırı palavra sıkılıyo..git başka yerde dikkat çek..peah !!
Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
Cvp: Yoruma açık Din yorumu
gribal_enfeksiyon Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ben deniz hiç kur'an ya da herhangi bir dini kitap okumamış,"herşeyin mantıklı bir açıklaması mutlaka vardır" ilkesiyle yürüyen ve inanmayan bir insanım

bilmediğin şey hakkında yorum yapma o zaman zır cahil..sanki dini kitaplarda mantığa aykırı palavra sıkılıyo..git başka yerde dikkat çek..peah !!

kahkaha alkışSmilealkışSmile
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-12-2008, Saat:08:01 PM, Düzenleyen: zülcenaheyn.
Kıdemli Üye
herşeyi mantıkla açıklamak mümkünmüdür,
evet içki, fuhuş, kumar, kız çocukların diri diri gömülmesi düşündüğümüzde hiç bir ilaha yaratıcıya inanmayan bir kişi içinde mantıksız gelebiliyor.
peki bu iyi ile kötüyü ayırt etme yetisi sezgisi nereden geliyor.
şu koca kainata kıyasla bir toz tanesi kadar bile yer kaplamayan şu beynimiz sizce bunu kendi ayırt etme yetisine sahipmidir?
tabi ki de hayır..
yüce yaratıcı herşeyi bir nizam ve mukemmeliyet cercevesinde yaratmıştır.
insanlarda ki bu iyi ve kötüyü ayırt etme yetiside buradan gelir
ama kalbi ve gözü mühürlenenler istisna.

kainatta ki bu nizamı intizamı mantıkla acıklamak mümkün müdür?
şans eseri koskoca evren kusursuz bir şekilde var oldu belli bir nizama girdi, insan kusursuz bir şekilde yaratıldı, kinatın halifesi olup herşey insanın emrine verildi..
tüm bunları mantıkla acıklamak mantığın kendisine ters bir kavram değilde nedir?
şu yüce yaratıcı tarafından insanlığın emrine verilmiş güneş..
bir milim dünayaya yakın yaratılmış olsaydı tüm insanlık kavrulur yok olur dünya var olamazdı
yine aynı şekilde bir milim uzak yaratılmış olsaydı da aynı şey söz konusu olur tüm dunya buz kutlesinden baska bir hal almazdı.
bunun gibi daha nice örnekler verilebilir..

Hz. Muahammed evet bir insandı
seninde kabul ettiğin gibi zeki bir insandı.
bu ancak yüce yaratıcının dilemesi ile mümkündür.
Hz Muhammed ancak ALLAH'ın kulu ve Resuludür (elçisidir)

O (s.a.v) insanı vasıflar yönünden (yeme ihtiyacı, uyuma ihtiyacı, Uyuma ihtiyacı vb) bizden farklı değildi.
haydi o zaman sizde mantığınızı zekanızı kullanında insan mahsülü olarak gördüğünüz ilahi emirlere, kurana bir benzer surede siz getirin.

"Şayet siz, kulumuza indirdiğimizden şüphe ediyorsanız haydin ona benzer bir sûre de siz getirin. Allah'tan başka şahitlerinizi de çağırın. Eğer doğru söyleyenlerdenseniz" (bakara 23)

"De ki onun sûrelerine benzer bir sûre meydana getirin. İddianızda samimi iseniz Allah'tan başka çağırabileceklerinizi de çağırın"(yunus 38)

"Yoksa onu kendisi mi uydurdu diyorlar öyle mi? De ki: Eğer doğru söylüyorsanız haydin öyleyse onun sûrelerine benzer uydurma on sûre getirin. Hem Allah'tan başka çağırabileceklerinizi de çağırın"(hud 13)

"De ki insanlar ve cinler birbirine yardımcı olarak bu Kur'an'ın bir benzerini ortaya koymak için bir araya gelseler and olsun ki yine de benzerini ortaya koyamazlar"(isra 88)

son olarak hz Alinin bir dinsize verdiği cevapla bitireyim
"Senin dediğin gibi Ahiret yoksa ben zararda olmam ikimizde ölür ve yok oluruz,
ama eğer varsa ben cennete giderim sende cehenneme"
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka duymadığın
mahzun bir gönül... "
M.F.G

ÖFKELERİMDE BİLAL'İN SESİ YANKILANIR "EHAD ALLAH" DİYE...
BİR HİCRET YALNIZLIĞA BÜRÜNÜR...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-12-2008, Saat:08:29 PM, Düzenleyen: Zat-i_Sahane.
Acemi Üye
ATANIZ GİBİ konjüktürel (ŞARTLAR ÖYLE GEREKTİRDİĞİ İÇİN )MÜSLÜMANLARIN YANINDA YER ALIŞINIZIN AMACININ ANLAŞILMADIĞINIMI SANIYORSUNUZ . İNANMAYI APTALLIK TELAKKİ EDİP İNSANLARI (MÜSLÜMANLARI)ALLAHA RESÜLÜNE VE ONUN BİLDİRDİĞİ HAKİKATLERE İNANMAKTAN ALIKOYMAYA ÇAKIŞTIĞINIZ VE MÜSLÜMANLARIN BUGÜNE KADARKİ EDİNİMLERİNİ( İLİMLERİNİ)DE İSLAM VE ONUN MENSUPLARI ALEYHİNE KULLANMAYA YOL ARADIĞINIZ ORTADA. İSTİYORSUNUZ Kİ TÜM İNSANLAR SİZİN YAPTIĞINIZ GİBİ ALLAHI İNKAR EDİP , RİSALETİ(RESÜLLERİ) RET ETSİN VE VAHYİ YALANLAYARAK İNKAR ETSİN. GÖRÜLMÜYORMU SANIYORSUNUZ BU HESABINIZ. İNSANLARI ALLAHA ,RESÜLÜNE ALLAHIN BİLDİRDİĞİ HAKİKATLERE (KURANA)VE İNANANLARA DÜŞMAN OLMAYA ÇEVİRİYORSUNUZ.BUNUDA AYNI ÜLKENİN VATANDAŞI OLMA HÜVVİYETİ CESARETİYLE YAPIYORSUNUZ.BAK BE ADAM BURASIDA BAŞKA YERLERDE ALLAHIN ARZIDIR VE ONUN ARZINDA ONU İNKAR ETMEK ONUN İSTEMLERİNDEN BAŞKASININ HAKİM OLMASINA ÇALIŞMAK ONA VE ONA İNANANLARA DÜŞMANLIK OLUŞTURMAK ALLAHIN VE ONUN YARATTIKLARININ LANETİNE SEBEPTİR VE BU YAPTIĞININ AHİRETTE OLDUĞU GİBİ BU DÜNYADADA BİR CEZASI MEVCUTTUR BİLESİN.yaptığından vaz geç
Değerlikimbilir, kullanıcısı Dec 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-12-2008, Saat:02:02 PM, Düzenleyen: kimbilir.
Forumcu
bu başlığı niye daha önce gömemişim ben ya.. dur okuyim bide ben yoruma girim eski bi ateist olarak :D belki dinsizin hakkından ilhan mansız gelir :D
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.