You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yoruma açık Din yorumu

Yoruma açık Din yorumu

Yeni Üye
Yoruma açık Din yorumu
Ben deniz hiç kur'an ya da herhangi bir dini kitap okumamış,"herşeyin mantıklı bir açıklaması mutlaka vardır" ilkesiyle yürüyen ve inanmayan bir insanım(sizin değiminizle Dinsiz ya da dinden yoksun).Ve eğer siz dininizin gereklerini yerine getiren insanlarsanız benim fikirlerime de saygı duyacağınızı umuyorum .Bana göre islam dünyası olsun hristiyan dünyası olsun bence inanılanlar ve yazılanlar sadece insan kurgusundan ibaret...Neden derseniz nasıl bir mantık yürüttüğümü size adım adım anlatacağım.

İlk aşamada şunu bi açıklığa kavuşturalım:Hz. Muhammed ve tüm getirileri cahiliye döneminde ortaya çıkmış ve o dönemin sonu olmuştur.

Cahiliye:Cehaletin kol gezdiği,içki,fuhus,kumar vb. kötü alışkanlıkların yaygın oldugu (inananların deyimi ile günah) kötü bir dönem.

Buradan mantık yürütecek olursanız o dönemde kamerayı biraz yukarı kaldırıp olaylara biraz geniş açıdan bakabilen ve düşünmeyi bilen bir İNSAN durumun ne kadar içler acısı olduğunu görebilir.Ve bence Hz.Muhammed bunu görebilecek kapasitede gerçektende zeki bir insandı.İnanmayan biri neden Hz.Muhammed e zeki sıfatını uygun gördü anlatacağım.Hz.Muhammed bence dönem insanına çok büyük bir iyilik yaptı.Kur'an da günah olarak geçen ve o döneme ait olanlar arasında bir kesiştirme yapalım hemen:

-İçki: -Aşırıya kaçtığınızda kendinizi kaybetme ve hayvani yanınızı sergileme şansınızın yüksek oldugu birşey.
-Ayrıca sağlık sorunlarına da sebebiyet gösteriyor.

Mantıklı bir insan içki içse bile aşırıya kaçmaz.Aşırıya kaçınca hayvanlaşacağını bilir.O dönemde mantıklı insanlar olsaydı içki o kadar yaygın olmazdı...Yane Hz.Muhammed in içki yi günah olarak göstermesinin nedeni o dönemki halkın cogunlugunun içki konusunda kendini frenleyemeyecek ve hatta sonunu düşünemiyecek kadar düşüncesiz olmasıydı.

-putperestlik: -Put denilen "el yapımı tanrı" lara tapmak.Yazması bile gülünç.

Mantıklı düşünürsek kendi yaptığın,cansız,öylece bir köşede durmaktan başka hiçbir işe yaramayan birşeye tapmaktan daha saçma ne olabilir?Hz.Muhammed insanları aptal durumundan kurtarma amacıyla günahlar listesine eklemiştir.

-Kumar: Size çok şey kaybettirebileceği gibi çok şey kazandırabilme ihtimali de olan şans oyunu/oyunları.

Hayatta herşey emeğin,çabanın karşılığıdır.çabalarınızın karşılığını kaybetme ihtimalinizin söz konusu olduğu bir OYUN oynamak aptallık değilde nedir?

Fuhuş:Cahiliye döneminde Erkekler birkaç kadınlar beraber olabiliyor,kadınlarda farklı erkeklerle ilişki yaşıyabiliyorlardı.

Kur'an da günah olarak geçmesinin sebebi bence insanı insan yapan değerleri ve insanla hayvanı ayıran şeyleri korumaktır.
Kız Çocuklarının Diri Diri Gömülmesi:Yazması bile tüyler ürpertici.

Bir canlının yaşama hakkını elinden almak (gereksinim dışında,gereksinimden kastım cinsel değildir!) cinayettir.Mantıklı bir davranış olmadığı gibi insani davranış sınırları içerisndede yer almaması günah olmasının nedenini açıklamaya yeter.

Uzun lafın kısası Hz.Muhammed toplumu hiçbiryere götüremeyecek aksine daha da kötü hale getirecek dönem alışkanlıklarını ve normal karşılanan canice davranışları önleme amacı ile günah/yasak mantığını edinmiştir. Cahiliye döneminde hiç zeki insan yoktu demiyorum.Ama Hz.Muhammed kadar cesurunun olmadığı ortada.

Şimdi diceksinizki "Arkadaş,herşeyi Hz.Muhammed yaptı diyorsun peki bu Allah nerden çıktı ? )

Kendinizi Hz.Muhammed'in yerine koyun ve mümkünse bunu yaparken Allah diye bir kavramı ortaya atmamış olun.Yaşadığınız dönemde adam etmeyi düşündüğünüz koca bir toplum var.Onlara yeni bir kültür,yeni bir yapı,yeni alışkanlıklar ve kavramlar kazandıracaksınız.Herşeyden önemlisi onlara insanlığı,insan olmayı öğreteceksiniz.Peki ya siz öldükten sonra?Rahatlık insanın doğasında var buna kimse itiraz edemez.Cahiliyet döneminin bence sorumlusu insanın içinde olan bu rahatlık arzusu.Sizin planladıgınız şeyler insanların rahatlığına ters,yane siz öldükten sonra kazandırdıgınız herşeyin yok olması ve toplumun U dönüşü yapması kaçınılmaz.Peki bu durumda ne yaparsanız kazandırdıgınız şeyler SONSUZLUĞA uzanır?Cevap gayet basit.Dönem insanlarına inanacak,korkacak,tapacak,her an izlendiğini hissettirecek sonsuz bir kavram bir Allah verirseniz işte o zaman ölseniz dahi emekleriniz sonsuzluğa uzanır.Bunun en büyük ispatı 7.yy da ortaya cıkmış bir dinin günümüze kadar olan sürekliliğidir.
Benden bu kadar.Sorarsanız bu konu kesinlikle benim alanım değildir.Yazının başında kocaman,görünmez bir "BENCE" var(görebilene) yane yazılan herşey benim düşüncelerimden ibaret olmakla beraber mantık çerçevesinde yoruma tamamen açıktır.Kimseyi birşeye zorlamaya ya da inandırmaya çalışmıyorum.Tek isteğim insanların şu at gözlüğünü cıkarıp olaylara daha insancıl ve daha geniş bakabilmeleri.Bana sorarsanız bize Kur'an a değil Hz.Muhammed'in Mental yapısına,düşüncelerine,sorunları çözme yöntemlerine odaklanacak mantıklı,yenilikçi insanlar lazım.

Konuyu saptırmak istemem ama hazır yazmışken biraz dışına cıkmamda bir sorun yoktur umarım...Benimde sizlerden düşünmenizi istediğim bazı şeyler var.Kur'an ya da islamiyet ve bu yöndeki anlayış/anlayışlar...Türkiyemizde eleştiriye açık konulardan sadece biri.Benim gibi bu kadar az bilgiye sahip bir insan bile bu kadar yazabiliyorsa neden bu işin bilir kişileri sadece körü körüne inanmakla kalıyor?Neden "Doğru,insanları inandırdığın şeydir" ilkesinin torunları olarak hayatlarına devam ediyorlar?Neden hep mantığın dili kesiliyorda ezberin konuşmasına izin veriliyor?İnsanoğlu ayağı çukura girmeden düşünmeye çalışmıyor...Bizimki gibi insanın ayağının çukurdan cıkmadığı bir ülkede bu yazdıklarıma yumruk sıkmayacak kadar insan bir insan var mı?Benim sorularım bu kadar.

Tüm imla hatalarım için özür diler yazdıklarımın kin toplamayı amaçlamadığını belirtmeyi sizlere borç bilirim.

yazan:Normal Bir İnsan(18)
Değerlitingbm, kullanıcısı Dec 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Babalar Önde Gider
RE: Yoruma açık Din yorumu
Arkadaşım hikaye anlatmışsın... Ben bu hikayeyi snn gibi bütün atestlerden ve evrimcilerden duyyorum... H.z Muhammed s.a.s zaten dil uzatamassınız ve zeki bir adammış diyerek saman altından çamuru bulamaya çalışırsınız... İnsanların kafasını karıştırmak için elinizde geleni yapsanızda sayınız belli çapınız belli. Rusyada az sayıyla devrim yapabilirsiniz ama burda bizim kat kat fazlamızda olsanız cacık olamassınız... Hadi hayırlı traşlar
Babalar Önde Gider....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Cvp: Yoruma açık Din yorumu
NEYE İHTİYACIMIZ OLUP OLMADIĞINI SİZ GİBİLERDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ BİZ MÜSLÜMANLAR.İNANIP İNANMAMAMAK SİZİN BİLECEĞİNİZ BİR İŞ.AMA HADDİNİZİ KORUMANIZI TAVSİYE EDERİM.LAKİN SONU HOŞ OLMUYCAK BU DURUMUN.AKLINIZIN PEK SAĞLIKLI ÇALIŞMADIĞIDA ORTADA ZATEN
Değerlikimbilir, kullanıcısı Dec 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-12-2008, Saat:10:44 PM, Düzenleyen: kimbilir.
.:: DeathLess ::.
RE: Yoruma açık Din yorumu
Umarım aklınız başınıza gelir Wink
When you have Loved and you\'ve Lost SomeOne You know what it Feels like to Lose ! Nothing will Never Be The Same Again..And Life.. Has Betrayed me Once Again.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
Konuyu saptırmak istemem ama hazır yazmışken biraz dışına cıkmamda bir sorun yoktur umarım...Benimde sizlerden düşünmenizi istediğim bazı şeyler var.Kur'an ya da islamiyet ve bu yöndeki anlayış/anlayışlar...Türkiyemizde eleştiriye açık konulardan sadece biri.Benim gibi bu kadar az bilgiye sahip bir insan bile bu kadar yazabiliyorsa neden bu işin bilir kişileri sadece körü körüne inanmakla kalıyor?Neden "Doğru,insanları inandırdığın şeydir" ilkesinin torunları olarak hayatlarına devam ediyorlar?Neden hep mantığın dili kesiliyorda ezberin konuşmasına izin veriliyor?İnsanoğlu ayağı çukura girmeden düşünmeye çalışmıyor...Bizimki gibi insanın ayağının çukurdan cıkmadığı bir ülkede bu yazdıklarıma yumruk sıkmayacak kadar insan bir insan var mı?Benim sorularım bu kadar.

evet izninizle sorularınıza cevap vereyim...yukarıdaki arkadaşların dediği gibi karşılaştığımız her ateistten duydugumuz sözler bunlar ama her ateiste cevap verdiğimiz gibi size de cevap vermek boynumun borcu diye düşünüyorum zira benim inandığım(hani sizin şu inanmadığınız) tebliğ vazifemi es geçmiş olurum.

Kuran'a ve İslamiyete körükörüne bağlılık demişsiniz öncelikle buradan baslıyayım...Peygamberimizin(sav) yaptıgı her şeyi mantıklı bulduğunuzu ogünkü çevre dahilinde kabul ediyorsunuz..o günkü çevrede saçma olan hani bizim günah diye kabul ettiğimiz sizinde mantıklı dedğiniz şeyleri günümüz de de görmekteyiz sizde gördüğünüzü söylemişsiniz zaten eğer öyle olmasaydı mantıklı olduğunu çıkartamazdınız..Peygamberimnizden önce gelen diğer peygamberler de benzer sapıklıklara hidayeti sunmak için gönderilmiş yani tarihi bir sürece baktığınızda insanlar her devirde sapıtmış ve her devirde onlara uyarıcı peygamberler gönderilmiş..şimdi diyeceksiniz ki Allah'a inanmayan birisine gönderdiği peygamberlerden mi bahsediyorsun..evet bahsediyorum çünki Allah'ın varlığının delillerinden bir tanesini de Peygamberleri görüyorum..ölen bir insanı düşün yada kendi ölümünü..inanmadığına göre dogal olarak ahiret inancn da yok..peki öldükten sonra toprakta kaybolup gideceksen sen nesin bir hiçç..peki şöyle bir soru daha sorayım eninde sonunda hiç olacaksan bir insan olmanın ne manası var? gayet forum kurallarına uygun davranarak bir konu açmışsın insancıl davranmışsın ve kimseyi tenkit etmediğini söylemişsin yani sen bir insansın..insancıl davranmak ne demektir? bunu hiç düşündün mü neden bu yaratılanlar insancıl davranır(Kuranın tabiriyle kalplerinden merhameti alınanlar hariç kapleri katılaşanlar..)..yani insan olmanın gayesi nedir bunu hiç düşündün mü? biz inanlar bir hiç uğruna insan olmaya çalışmıyoruz bir gayemiz bir hedefimiz var bu da Allah rızasıdır..peki inanmayanlar neden insancıl davranıyorlar neden bir insan gibi davranıyorlar madem inanmıyorlar bir hiç uğruna mı yaşıyorlar işte bu körükörüne yaşama değilmidr..körükörüne yaşama iinancının doğrultusunda bir karşılık beklemek değildir..karşılığnın olmadığını düşünerek insancıl olmadır senin yaptığın gibi....diyelim ki öldükten sonra dirilme yok inanlar inandıklarıyla mutlular ve böyle ölüp gidecekler..ama ya varsa ozaman inanmayanların vay haline ki o Cehennem ateşini hayalinde bile tasvir edemessin..inanlarınsa inançları doğrultusunda bir mükafatı olacak insallah..bu tür soruları da kendine yöneltiyormusn..madem ki insansın objektif bir soru tarzını mı kullanıyorsun yoksa islam aleyhinde sorular mı soruyorsun..eger tek taraflıysan sen de bir şeye inanıyorsun ki karşı savunmaya geçiyorsun yani inanmayan değilsingülücük sadece boşlukta kürek sallıyorsun..islam da her soruya cevap bulunur deliller ve anlatılacaklar bitmez ve haikakat ancak Allahin hidayetiyle anlaşılır...BİZE DÜŞEN ANLATMAKTIR HİDAYETİ VERECEK OLAN YANLIZCA ALLAH'TIR..ONU DİLEYECEK OLAN DA KULDUR..RABBİMİN BİR KULU OLARAK SANA HİDAYET DİLİYORUM..RABBİM RAHMET EYLEYE Kİ GAZABINA UĞRAMA..HEP ÖLÜLERE DEĞİL DİRİLERE DE RAHMET GEREK DEĞİL Mİ SENİN GİBİ AT GÖZLÜĞÜNÜ ÇIKARTTIM SANAN KÖRLERE RAHMET İNSALLAH VESSELAM...
Bunu ilk beğenen sen ol.
KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
BİZE DÜŞEN ANLATMAKTIR HİDAYETİ VERECEK OLAN YANLIZCA ALLAH'TIR..ONU DİLEYECEK OLAN DA KULDUR..RABBİMİN BİR KULU OLARAK SANA HİDAYET DİLİYORUM..RABBİM RAHMET EYLEYE Kİ GAZABINA UĞRAMA..HEP ÖLÜLERE DEĞİL DİRİLERE DE RAHMET GEREK DEĞİL Mİ SENİN GİBİ AT GÖZLÜĞÜNÜ ÇIKARTTIM SANAN KÖRLERE RAHMET İNSALLAH VESSELAM...ok

gülücük
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
"O Allah'a yönelenler, iman eden ve Allah'ı anmakla kalpleri huzura kavuşan kimselerdir.Sunu iyi bilin ki gönüller, ancak Allah'ı anmakla huzura kavuşur..." RAD SURESİ 28
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-12-2008, Saat:02:30 PM, Düzenleyen: zülcenaheyn.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.