İlk aşamada şunu bi açıklığa kavuşturalım:Hz. Muhammed ve tüm getirileri cahiliye döneminde ortaya çıkmış ve o dönemin sonu olmuştur.
Cahiliye:Cehaletin kol gezdiği,içki,fuhus,kumar vb. kötü alışkanlıkların yaygın oldugu (inananların deyimi ile günah) kötü bir dönem.
Buradan mantık yürütecek olursanız o dönemde kamerayı biraz yukarı kaldırıp olaylara biraz geniş açıdan bakabilen ve düşünmeyi bilen bir İNSAN durumun ne kadar içler acısı olduğunu görebilir.Ve bence Hz.Muhammed bunu görebilecek kapasitede gerçektende zeki bir insandı.İnanmayan biri neden Hz.Muhammed e zeki sıfatını uygun gördü anlatacağım.Hz.Muhammed bence dönem insanına çok büyük bir iyilik yaptı.Kur'an da günah olarak geçen ve o döneme ait olanlar arasında bir kesiştirme yapalım hemen:
-İçki: -Aşırıya kaçtığınızda kendinizi kaybetme ve hayvani yanınızı sergileme şansınızın yüksek oldugu birşey.
-Ayrıca sağlık sorunlarına da sebebiyet gösteriyor.
Mantıklı bir insan içki içse bile aşırıya kaçmaz.Aşırıya kaçınca hayvanlaşacağını bilir.O dönemde mantıklı insanlar olsaydı içki o kadar yaygın olmazdı...Yane Hz.Muhammed in içki yi günah olarak göstermesinin nedeni o dönemki halkın cogunlugunun içki konusunda kendini frenleyemeyecek ve hatta sonunu düşünemiyecek kadar düşüncesiz olmasıydı.
-putperestlik: -Put denilen "el yapımı tanrı" lara tapmak.Yazması bile gülünç.
Mantıklı düşünürsek kendi yaptığın,cansız,öylece bir köşede durmaktan başka hiçbir işe yaramayan birşeye tapmaktan daha saçma ne olabilir?Hz.Muhammed insanları aptal durumundan kurtarma amacıyla günahlar listesine eklemiştir.
-Kumar: Size çok şey kaybettirebileceği gibi çok şey kazandırabilme ihtimali de olan şans oyunu/oyunları.
Hayatta herşey emeğin,çabanın karşılığıdır.çabalarınızın karşılığını kaybetme ihtimalinizin söz konusu olduğu bir OYUN oynamak aptallık değilde nedir?
Fuhuş:Cahiliye döneminde Erkekler birkaç kadınlar beraber olabiliyor,kadınlarda farklı erkeklerle ilişki yaşıyabiliyorlardı.
Kur'an da günah olarak geçmesinin sebebi bence insanı insan yapan değerleri ve insanla hayvanı ayıran şeyleri korumaktır.
Kız Çocuklarının Diri Diri Gömülmesi:Yazması bile tüyler ürpertici.
Bir canlının yaşama hakkını elinden almak (gereksinim dışında,gereksinimden kastım cinsel değildir!) cinayettir.Mantıklı bir davranış olmadığı gibi insani davranış sınırları içerisndede yer almaması günah olmasının nedenini açıklamaya yeter.
Uzun lafın kısası Hz.Muhammed toplumu hiçbiryere götüremeyecek aksine daha da kötü hale getirecek dönem alışkanlıklarını ve normal karşılanan canice davranışları önleme amacı ile günah/yasak mantığını edinmiştir. Cahiliye döneminde hiç zeki insan yoktu demiyorum.Ama Hz.Muhammed kadar cesurunun olmadığı ortada.
Şimdi diceksinizki "Arkadaş,herşeyi Hz.Muhammed yaptı diyorsun peki bu Allah nerden çıktı ? )
Kendinizi Hz.Muhammed'in yerine koyun ve mümkünse bunu yaparken Allah diye bir kavramı ortaya atmamış olun.Yaşadığınız dönemde adam etmeyi düşündüğünüz koca bir toplum var.Onlara yeni bir kültür,yeni bir yapı,yeni alışkanlıklar ve kavramlar kazandıracaksınız.Herşeyden önemlisi onlara insanlığı,insan olmayı öğreteceksiniz.Peki ya siz öldükten sonra?Rahatlık insanın doğasında var buna kimse itiraz edemez.Cahiliyet döneminin bence sorumlusu insanın içinde olan bu rahatlık arzusu.Sizin planladıgınız şeyler insanların rahatlığına ters,yane siz öldükten sonra kazandırdıgınız herşeyin yok olması ve toplumun U dönüşü yapması kaçınılmaz.Peki bu durumda ne yaparsanız kazandırdıgınız şeyler SONSUZLUĞA uzanır?Cevap gayet basit.Dönem insanlarına inanacak,korkacak,tapacak,her an izlendiğini hissettirecek sonsuz bir kavram bir Allah verirseniz işte o zaman ölseniz dahi emekleriniz sonsuzluğa uzanır.Bunun en büyük ispatı 7.yy da ortaya cıkmış bir dinin günümüze kadar olan sürekliliğidir.
Benden bu kadar.Sorarsanız bu konu kesinlikle benim alanım değildir.Yazının başında kocaman,görünmez bir "BENCE" var(görebilene) yane yazılan herşey benim düşüncelerimden ibaret olmakla beraber mantık çerçevesinde yoruma tamamen açıktır.Kimseyi birşeye zorlamaya ya da inandırmaya çalışmıyorum.Tek isteğim insanların şu at gözlüğünü cıkarıp olaylara daha insancıl ve daha geniş bakabilmeleri.Bana sorarsanız bize Kur'an a değil Hz.Muhammed'in Mental yapısına,düşüncelerine,sorunları çözme yöntemlerine odaklanacak mantıklı,yenilikçi insanlar lazım.
Konuyu saptırmak istemem ama hazır yazmışken biraz dışına cıkmamda bir sorun yoktur umarım...Benimde sizlerden düşünmenizi istediğim bazı şeyler var.Kur'an ya da islamiyet ve bu yöndeki anlayış/anlayışlar...Türkiyemizde eleştiriye açık konulardan sadece biri.Benim gibi bu kadar az bilgiye sahip bir insan bile bu kadar yazabiliyorsa neden bu işin bilir kişileri sadece körü körüne inanmakla kalıyor?Neden "Doğru,insanları inandırdığın şeydir" ilkesinin torunları olarak hayatlarına devam ediyorlar?Neden hep mantığın dili kesiliyorda ezberin konuşmasına izin veriliyor?İnsanoğlu ayağı çukura girmeden düşünmeye çalışmıyor...Bizimki gibi insanın ayağının çukurdan cıkmadığı bir ülkede bu yazdıklarıma yumruk sıkmayacak kadar insan bir insan var mı?Benim sorularım bu kadar.
Tüm imla hatalarım için özür diler yazdıklarımın kin toplamayı amaçlamadığını belirtmeyi sizlere borç bilirim.
yazan:Normal Bir İnsan(18)
sadece boşlukta kürek sallıyorsun..islam da her soruya cevap bulunur deliller ve anlatılacaklar bitmez ve haikakat ancak Allahin hidayetiyle anlaşılır...BİZE DÜŞEN ANLATMAKTIR HİDAYETİ VERECEK OLAN YANLIZCA ALLAH'TIR..ONU DİLEYECEK OLAN DA KULDUR..RABBİMİN BİR KULU OLARAK SANA HİDAYET DİLİYORUM..RABBİM RAHMET EYLEYE Kİ GAZABINA UĞRAMA..HEP ÖLÜLERE DEĞİL DİRİLERE DE RAHMET GEREK DEĞİL Mİ SENİN GİBİ AT GÖZLÜĞÜNÜ ÇIKARTTIM SANAN KÖRLERE RAHMET İNSALLAH VESSELAM...