Yazılanları sende, bende ve parti peşinde delicesine koşan kardeşlerimizde biliyor aslında. Ancak birde başkasından dinlemek lazım. Gayet açıklayıcı bir şekilde olayı özetlemiş.
Konu Görünümü | Doğrusal Görünüm
“SEÇİM” ALDATMACASINDAN YENİ “SEÇİN” LERE…
Sormuş olduğun soruya gelince, sana işi kabul etme desem kolaya kaçmış olurum. Kabul et desem dilim varmaz ki söyleyeyim. Bu gibi durumlarda bazen insan kendi kararını kendisi vermek durumunda kalıyor.
O yaşlarda, çalışmayıp baba parasına muhtaç olmak ayrı bir dert, işsiz güçsüz bomboş olmak ayrı bir dert. "Ne iş yapıyorsun evladım" diye soranlara işsizim demek, yerin dibine girmek gibi bir şey.
Senin yaşlarındayken ben de uzun bir müddet(2,5 yıl) işsiz kaldım. Öyle ki en sonunda bir muhasebecinin yanında bedava çalışmaya başladım. Soranlara artık çalıştığım adresi söyleyebiliyordum. Senin önüne çıkan fırsat benim önüme çıksaydı belki kabul edebilirdim de bilemiyorum.
Vel hasılı kelam en azından, elinden gelen her şeyi yaptığına emin ol.
İş ve işçi bulma kurumuna kaydını yaptır. Düzenli olarak telefonuna sana uygun işler hakkında mesajlar gönderiyor.
Eş, dost, akraba kim varsa bizzat gidip konuş, iş aradığını söyle, daha sonra iş aradığını duyup ta bize niye demedin iş vardı falan demesinler.
İş bulma sitelerine güvenmemeni tavsiye ederim zaman kaybından başka bir şey değil. İnsanın umudunu yitirmesine sebep olmaları da cabası. Bu gibi sitelerde şuna benzen ilanlar görebilirsin
Bilgisayar kullanmayı çok iyi bilen ve çok iyi derecede ingilizce konuşabilen, tercihen üniversite mezunu forklift sürücüsü aranıyor. İlgilenenlerin CV lerini.... diye devam eder. Forklift ehliyetini şart koşmaz ama ne alakası varsa bilgisayar kullanmayı şart koşar. Klavye ile kullanılan forklift çıktı da biz mi bilmiyoruz.
Tabi müracaat edersin işe almazlar ve umudunu yitirirsin. Onun için her işe başvurmak iyi bir şey değildir bunu unutma.
Önce sen işyeri seçmelisin sonra seni seçmelerini bekleyebilirsin. Önüne gelen iş ilanına başvurup "ne iş olursa yaparım abi "moduna asla girme. Kendini ağırdan sat, değerine göre iş ara ne fazlasını ne eksiğini.
Ne diyeyim Ahmet, Allah yardımcın olsun. Sana şu vakitten sonra Dünya'ya hoşgeldin diyebilirim. İşte dünya böyle bir yer.