You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

YARADAN RABBİNİN ADIYLA OKU

YARADAN RABBİNİN ADIYLA OKU

Profesör
RE: YARADAN RABBİNİN ADIYLA OKU
madem peygamber sonradan okuma yazmayı öğrendi de neden vahiy katipleri vardı ? ve ya neden krallara yazdığı mektupları kendi yazmadı da yazdırdı hiç karşıalştınız mı siz siyer-i nebi de peygamberin bir şey yazdığını ? burada oku dan kasıt kurana gidiyor bence, eğer allah'tan gelen emir başka şeyler okumak olsaydı peygamber de onları okurdu o zaman ve sahabeye o şeyleri okumayı emrederdi ama böyle birşey yok değil mi ? peygamber de sahabeler de kuran okuyorlar sadece.
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ARKADAŞLAR,

kUR'AN PEYGAMBERİMİZ İÇİN GELMEDİ...

TÜM İNSANLAR İÇİN GELDİ...
KUR'AN TÜM İNSANLARA HİTABEDER..OKUMA YAZMASI OLAN İNSANLARA DA, OKUMA YAZMASI OLMAYAN İNSANLARA DA....

kUR'ANDAKİ OKU AYETİNİ NEDEN:

OKUYUN,ÖĞRENİN,EĞİTİM ALIN, BİLGİ NEREDE İSE ARAYIN ,BULUN,
EDİNİN ANLAMLARINI TAŞIDIĞINI GÖZARDI EDİYORSUNUZ....????

Neden bir öneriyi en basit,en kısıtlı anlamında alıyorsunuz..????

selam...
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
seyithan zaten biz peygamber efendimizn bu ayetle nasıl muhatab olduğuna bakıyoruz o dediğin ayrı bir konu, bizde biliyoruz başka şeyler kastettiğini bütün insanlara indiğini de biliyoruz..

sana tekrardan hayırlı işlerr.....
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sayın gülsevra:

Kuranın ilk ayeti nedir.
Ben söyleyeyim ''OKU''

O halde peygamber bu emri yerine getirdi.Yani mucizevide olsa Allahın izni inayeti ile okumayı -yazmayı öğrendi.
Bu durumda da peygamberin okuma-yazmayı bildiğini söyleyebiliriz.Sizin yazınızdanda bunu kabul ettiğiniz anlaşılıyor.

O halde madamki peygamber efendimiz okuma-yazmayı biliyor o halde Kuranı kerimde neden sen ümmisin diye bir ayet var.

Malumaliniz Yahudi ve diğer puta taparların eleştirilerine cevaben kuranı peygamberin yazamayacağı,çünkü onun okuma-yazma bilmediği ayette gayet açık bir şekilde savunuluyor.

Sizin iddianız bu ayeti kerimeye aykırı olduğuna göre durumu nasıl açıklarsınız?

Saygılar.
Realist der ki:

Aklı ile öğünen kişi, hücresinin genişliği ile gururlanan mahkuma benzer.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ben yazımda nasıl kabul etmişim, ben kendi yazımdan öyle birşey anlamadım.bir de ezberden okumak diye de bir şey var hani peygamber kuranı nasıl okuyacak diyorsanız...ezberlemiş olmak ta ümmi olmaya mani değil demi.ben peygamber okuma yazma bilmiyordu diyorum o yazılarımda.
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alıntı:ben yazımda nasıl kabul etmişim, ben kendi yazımdan öyle birşey anlamadım.bir de ezberden okumak diye de bir şey var hani peygamber kuranı nasıl okuyacak diyorsanız...ezberlemiş olmak ta ümmi olmaya mani değil demi.ben peygamber okuma yazma bilmiyordu diyorum o yazılarımda.

Demek ki ben yanlış anlamışım.Özür dilerim.

O halde Peygamber okuma yazma bilmiyorsu diyelim.

Bu durumda kendisine verilen ilk emri yerine getirmeyen bir peygamber konumuna düşürmüş olmaz mıyız?
-Zira Allah'ın ilk talimatı nedir? ''OKU''
-Siz ne diyorsunuz?
-Peygamber okuma -yazma bilmiyordu ,diyorsunuz...

Soru:

Allahın emrini yerine getirmeyen-getiremeyen peygamber olur mu?
Realist der ki:

Aklı ile öğünen kişi, hücresinin genişliği ile gururlanan mahkuma benzer.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-04-2010, Saat:11:05 PM, Düzenleyen: Realist.
Yeni Üye
Biraz geç oldu ama siteye daha yeni kayıt olduğum ve ilk bu konuyu gördüğüm için bildiğimi yazma gereğini hissettim.Tabi en doğrusu yüce Allah bilir.
Köylerde yaşayan ve yaşı 35-40 üzeri olan arkadaşlar bilirler ; köyde birinin düğünü veya önemli bir olayı olduğunda insanlar birbirlerine ; ''yahu Mustafa Emmi (amcanın) oğlunu everiyormuş (evlendiriyormuş.) , bizimde adımızı okumuşlar'' derlerdi.Dikkat edilirse burada okumak çağırmak , davet etmek manası taşımaktadır.Şimdi Kuran'ın peygambere ilk inen ayetine bakarsak ;
-- Çağır , Yaradan rabbin adıyla çağır
Yani sen davetçisin , sen peygamberliği müjdelenmiş insansın.Tebliğ görevlisisin.
İşte arkadaşlar görüldüğü gibi oku ayeti bildiğimiz manasıyla ; bir kitabı oku , hayatı oku vb. şekilde algılanmamalıdır.Çünkü aynı zamanda ilk inen ayet olması sebebiyle peygambere hem peygamber olduğu müjdesi verilmiş ve bu vesileyle insanları islama davet etmesi , Allah'a çağırması emredilmiştir.
Bir diğer husus olan peygamberin ümmiliği meselsine gelince şunları söyleyebilrim;
eğer Kur'an iyi incelenirse şu görülecek ki , İslam'a göre cahil insan ,okuma yazma bilmeyen eğitim görmemiş kimse demek değildir.Allah'ı , peygamberi, dini reddeden için bu ifade kullanılır.Öyle ki en azılı din düşmanlarından olan Ebu'l Hakem sonraları Ebu Cehil olarak anılmıştır.Yani cahillerin babası. bu kişi sizce okuma yazma bilmiyor muydu ki bu lakap verildi kendine ? Peygamber efendimiz 40 yaşında peygamber olmadan önce ticaretle uğraşıyordu , sizce bu kadar ticaretle haşır neşir insan hesap kitapla uğraşan insan , okuma yazma bilmez demek doğru mu ? ama din konusunda , Allah konusunda ümmi idi.Diğer bütün insanlar gibi.
Yüce Allah hepimize doğruyu öğrenmeyi nasip eder inşallah.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.