You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

YARADAN RABBİNİN ADIYLA OKU

YARADAN RABBİNİN ADIYLA OKU

รüгüռժü
RE: YARADAN RABBİNİN ADIYLA OKU
Gördüğüm kadarı ile en yakın yorum Demirtaş kardeşimizden gelmiş.
Bende kendi bildiklerimce eklemek isterim ;
Realist kardeşim "ikra" kelamı alisini arapça olarak ele aldığından dolayı ve kelimenin anlamının "oku" ya tekabül ettiğini düşündüğüden dolayı doğru bir tespitte bulunmuş. Kelime (Arap ve yahudilerin aynı kök ve ortak zamanı bir zamanlar paylaştığını düşünerek) yahudilerde daha asıl manası ile kullanılmaktadır. Kelimenin aslı çağrı ve yayınlama anlamına gelir.
Yada asıl itibariyle birini çağırmak için bir haberi yaymak demektir. Çağrılan malum değildir ve çağıran malum olmayandan dolayı genel olarak yapılmalıdır. Mesela bir kişinin bir kahveye girip elindeki kağıttan , yada bilgisayarından filan isimli şahıs burdamı diye ilan etmesi gibi.
Cebraile verilen cevabın "ben okuma bilmem" kısmı için bir yorumum yok. Çünkü orda kasdedilen bana gayb dir.
Çünkü yazılmış arapça veya bir başka dil okunacak kategorisinde olduğu gibi,
Bir elin içindeki çizgilerde okunacak kategorisindedir, yada parmak izi
Veya ayette geçtiği gibi Allah c.c. yarattıklarıda tefekkür kapısından okunacaklar kategorisindedir.

Dedesi ile ta küçük yaşlarda kabede beraber oturup haccetmeye gelen o kadar kişiyle görüşen , Her gittiği yerde ayrı bir terbiyeye tabi tutulan Efendimiz s.a.v. kervanlara katılan ve ticarete liderlik eden efendimizi genel toplum çerçevesinde büsbütün bilgisiz saymak yanlış olur. Ancak buna rağmen "ben okuma bilmem" dediyse ; orda neyi efendimize s.a.v gösterdide oku dedi bilemem.

Oku,
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.