You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

YA İMANIN ŞARTI BEŞ İSE?

YA İMANIN ŞARTI BEŞ İSE?

Profesör
RE: YA İMANIN ŞARTI BEŞ İSE?
Sorum karadamlalar ' a diğer kişiler muhatap alinmayacak ve bu soruyla ilgili yazilarini silicem

Diğer sayfada mustafa islamogluyla ilgili kaderi bilerek inkar ettiği için kafirdir yazmissin
Şimdi bu adamin din ile ilgili diğer söyledikleri kaale alınır mı
Samimi bulunur mu
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
muhatabın algısı bulundugu ekole taassupla bagli bulununca anlatmak guc oluyor, demiştim ki iman, allah ve resulunden subutu kati olarak gelmis herseyi ikrar etmektir.
simdi varyantları dahi muhtelif olan hangi mezkur hadis imanı mücerret olarak mukayyet ediyor, buyur.
senin getirecegin hadisin eksili ve artılısı olmak üzere 5 küsür hatta daha fazla varyantı var, hangisi imanın şartı? bunların hepsi imanın şartı diyenler senden daha isabetliler en azından nass olmadan kayıtlamıyorlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bu hadisin farklı varyantları var deyip işin içinden çıkamazsın sanırım. Ben de olmadığını düşünüyorum. Olması durumunda bile, hadis alimlerinin bu konudaki yaklaşımı zaten birlik (icma) halindedir.

Şimdi o beş farklı varyantı rica edebilir miyim?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Peki o zaman sana sunu soruyum karadamlalar
Diğer ilahi kitapların tamamı bozulmadigi halde allah onlarin hukumlerini kaldirmistir
Yani hepsi bozuldu saymistir
Neden
Yada şunu soruyum
Itikadi bozuk bir kişinin ilmine neden guveniyim
Onca itikatli alim varken
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sen şu an incil ve tevratta ne geçiyorsa batıldır diyebilir misin rahatça? bana sorarsan ben diyemem. itikadı bozuk olan kimseye karşı elbette mesafeli olunur, bununla birlikte baştan beri dediğim gibi söylediği bir şeyte hata yoksa "o söyledi" diye batıl olmaz. itikadı düzgün pek çok fakih de fıkıhta hatalar yapabilmiştir, peygamberler dışında kimsenin Allahtan aldığı bir hatasızlık onayı yoktur dolayısıyla "şu hocanın inancı sağlam o zaman dediği doğrudur" gibi bir düşünce sahibi olamayız, bu alimlerini ve ruhban sınıfını Rabb edinen hıristiyan ve yahudilerin işlerinden bir iştir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
ebu hamza maruf bir meselede senin için meçhul bir durum varsa, sanmıyorum felan falan diyerek itiraz edilmez. bnm zamanim yk pcdn de yazmiyorum ac googleye sor, zor birşey dgl.
icmaya gelince imanın şartı 5 idi 6 idi bunlar ilmihallerde yazar icma diye buna mi, diyorsun yoksa bu konuda icma felan yok. icma sadece resulun getirdgne toptan inanmaktır. bu icma da kitabın ve sahabilerin icmasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ben google'dan dinimi öğrenmem.

Bana kopyalayacağın satırları da aslında tahmin ediyorum.
Ama sui zan etmek yerine bizzat senden okumak istiyorum.

Ardından cevaplarımı görünce epey şaşıracaksın ve bu iddia sahibi müsteşriklerin veya müsteşrik uşaklarının ne büyük iftiralar attığını göreceksin.

O yüzden, şu iddianı ettiğin davanı bir örnekle de olsa delillendir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
algıda müşkil devam ediyor, ben sana hadislerin dger varyantlarında 6 gecmez kimisinde 5 gecer kimisinde kader gecer kimisinde gecmez kimisinde artı cihad vardır. al eline bir kaynak bak.
daha garibi ise ben allah ve resulunden subutu kati herseye inanmak imanin sartı drken muhkem nasslara sarılıyorum, kuran bu konuda acıktır resul de imanı 6 ile sınırlamamıştır.
ilmihal iddiası ile ortaya cıkan sensin asıl senin imanın şartının 6 oldugunu ispatlaman gerekir hadisleri reye dayanarak mı tahsis ediyorsun?
bu 6 şartı imanın özü var deseydin bu daha dogru olurdu.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.