You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: Tek Gerçek
İlahi mesajdan ayrılmamalı, ha incil ha Kuran.

Merakımdan soruyorum dinazor "ha incil ha kur'an "derken, Hz İsa A.S. a gönderilmiş orjinal İncil'den mi yoksa günümüzdeki incil ile mi kura n-ı kerimi kıyaslıyorsun?

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kur'an'ın bozulmayan son ilahi mesaj olduğunu anlayan, algılayan, ikna olan ve kalben iman edenin,
İncil'e ihtiyacı kalmaz.
Yukarıda yazan arkadaş, incil daha doğru demeye getiriyor, ya da kafası karışık.
Günümüzün bozuk islamını Kuran'dan sanıyor galiba.
Değilse, amacı ne , cevap versin.
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Kuran'ın Allah tarafından gönderildiği konusunda şüphem yok. Incil daha doğru demeye getiriyor derken? Abisi ikisi de Allah katındandır. Bakara mı daha doğru Maide mi gibi olmuş bu.
Ben mesela, uçarım mesela...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Öyleyse
"Şükürler olsun ki Allah bizi Müslüman olarak yarattı"
denmesinden neden rahatsızsın ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İncil'den verdiğin mesajlar çok hoş, çok güzel.
Vahiy tadında !
Vahy'in ayrı bir tadı var.
Hadisler gibi değil.
İncil'den yazdıklarının Allah kelamı olduğu besbelli.
Ha incil ha Kuran, fark göremiyorum.
Ancak bu hristiyan olmamı gerektirmiyor.
"DİN" ayrı bir konu, karıştırmayalım.
Allah hiçbir zaman DİN göndermiyor.
DİN'i toplumlar zamanla kuruyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Gerçek müslüman laik devletin kimliğini cebinde taşımazmış. Hiç mi tarih okumuyor bu insanlar? Osmanlının son dönemlerinde hilafet vardı da ne oldu? Ülke işgal altındaydı. Hilafeti koruyamadılar, o da elimizden alındı buyrun size laiklik denildi. Ve parlamenter sisteme geçmişsen, kabine sistemini kullanıyorsan laiklik de yanında eksta olarak olmak zorunda.

Daha öncede konusu açılmıştı, sayfalarca yazdık. 623 senelik osmanlı'dan sonra, 93 sene cumhuriyet rejimi uygulandı ve bütün sosyal düzen ona göre oluşturuldu. Bu saatten sonra da değişmeyeceğine göre...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Geleneklere boğulmuş dinler.
Geleneklere makas atılmış demek daha doğru olur
Zira kesinlikle alti boştur.
Cok da merak ediyorum nedir gelenek mesela.
Bana geleneğin tanimini yapin.
Fakat kimin görüşüne gore tanim yaptığınızı söylemeyi unutmayin.

Usul nedir ey bilge cok okuyan kardeslerim ?

Tanim nedir ? Once onu anlatin
Arkasindan gelenek nedir onu tanimlayin.
Tam 6 ekol once tanim nedir diye tartismilar
Tanimin serhi
Tanima reddiye vs
Farabiye gore tanim
Ibni sinaya gore tanim yine vs
Akabinde açıklamalarini yapmislar uzerinde tartismilar
Simdi bana altini doldurmak icin
Gelenegi tanimlamak ve hangi görüşün gelenek tanimini aldigin aciklayin ki
Bende diyeyim himm buymus ve dini de bozmus.

Gelenekler ortadan kaldırıldığı icin bu toplum son 50 yil içinde
Dinini yeniden öğrenmeye basladi.
Ufak ufak fikih vs ile basladilar. Siyaset guclu bir kanal idi oradan giris yaptilar mesela.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.