You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Taksim gezi parkı gerçeği

Taksim gezi parkı gerçeği

Forumcu
RE: Taksim gezi parkı gerçeği
Taksim’de samimi değildiniz!
Ve siz hiç samimi olmadınız!

Taksim’de Cuma günü yapılan eylemi samimi bulmuyorum.
Eylemin amacı yeşili korumak, ağaç sökülmesini engellemek ise; CHP’li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de, Özgürlük Parkı’nda ağaç katliamı yapmış, parkta yeşil alanlar üzerine anfitiyatro ve buz pateni yapmak için beton dökmüştü.
Bu beton dökülürken, bu göstericiler neredeydi.
Beykoz, Sarıyer ve Maltepe’de gerçekleşen orman katliamlarına suskun kalmadılar mı?
Çocukken pikniğe gittiğimiz Eyüp Göktürk beldesinde orman alanlarının bulunduğu yerde villalar var şimdi!
Bu villalar yapılırken neredeydiniz?

Eylemcileri samimi bulmuyorum!
Taş ve havai fişeklerle polise saldıran bir gösterici ne kadar samimi olabilir ki?
Ses bombası atan, İnşaat malzemelerini yakan, mobese kameralarını söküp yakan göstericinin amacı terörden başka ne olabilir!
CHP milletvekilleri ile BDP’li Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’i de samimi bulmuyorum!
İşçi, memur, öğrenci, esnaf ve emeklinin yararına hangi kanun tasarısını Meclis’e sundular?
İş makinesinin önüne kendini atmak şov yapmaktır.
Bir şov yapacaksan eğer, yağmalanan ve zarar gören esnaf için bir şeyler yap!
CHP’nin üyelerinin de ittifakı ile alınmış yayalaştırma projesi uygulanmıyor mu?
O halde ne işi vardı CHP milletvekillerinin Taksim’de.
Yoksa “Taksim’den bir Tahrir çıkar da bu AKP’den kurtuluruz “diye mi düşündüler?
19 Mayıs 2013 tarihinde Sayın Kılıçdaroğlu yapmış olduğu bir açıklamada:
”Bu hükümete saldıracağız ve bu hükümeti düşüreceğiz” dememiş miydi?
Planın önceden hazırlandığı aşikâr!
Sandıktan çıkamayacağını anlayan CHP; daha önce darbecilerden medet umuyordu!
Şimdi ise terör örgütlerinden medet umar oldu!
CHP son kozunu oynadı!
CHP her zaman ki gibi, AKP’nin ekmeğine yağ sürdü.

Polislerin hiçbir eyleme izin vermeyeceğini bile bile insanları kışkırtmak büyük suçtur.
Taksim Tahrir’e dönsün diye tweetter de bazı provokatörler insanları sokağa dökmek için yalan haberler yazıp durdular.
Bu insanların bir vicdanı, inancı olduğunu düşünmüyorum!
Bunlar hakkında mutlaka yasal işlem başlatılmalıdır.
Samimi olmayan bu eylemcilerin tavrını sorguladığımız gibi Başbakanın da söylevini sorgulamamız gerekmektedir.
İktidarın ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmek bu olayların tetikleyen unsurların başında gelmektedir.
Agresif ve taviz vermez konuşmalarsa bardağı taşırmıştır.
Müslüman; agresif konuşmamalı söylemler gönül kırıcı değil, gönül yapıcı olmalı!
Başbakanın karşısında etkili bir muhalefet yok!
Acaba Sayın Başbakan agresif konuşarak kendine muhalefet mi oluşturmaktadır?
Öyleyse bu konuda çok başarılı!
Taksim olayları aynı zamanda bir muhalefet boşluğunun yanı sıra birde iktidar boşluğu olduğunu göstermiştir.
Bu beş günlük süreç çok kötü yönetilmiştir.
Birkaç polise ceza vermekle bu olaylar aklanamaz!
Her yaşanan olayda suçlu polis olarak görülürse, polisten bir daha görev yapmasını nasıl beklersin?
Derinlemesine soruşturma yapılmalıdır?

Göstericilerin temel hak ve Özgürlüklerine vurgu yapan ABD Dışişleri sözcüsüne sormak isterim!
Kendi ülkesinde Müslümanlara uygulanan ayrımcılığı, polis dayağı yiyen zencileri, Amerika’nın işgal ettiği veya sattığı silahlarla Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde ölen Müslümanları nereye koyacak sayın sözcü!
Tarihi insan hakları ihlalleri ile dolu ABD ve AB’nin kalkıp bu şekilde açıklama yapması manidardır.
Taksim’e Gaz maskesiyle hazırlıklı gelenlerin amacı ağaç olabilir mi?
Maksat hükümeti zor duruma düşürmek ve ikinci bir mayıs meydana getirmektir.
Her zaman tam tersi olmaktadır.
Halk bu tip olaylar neticesinde hükümete daha çok destek veriyor, fark ettiyseniz Başbakan ve hükümet kanadı sessizliğini koruyor.

Peki, sanatçılara ne demeli?
Ortamı yatıştırmak için değil aksine germek için oradaydılar.
Mehmet Ali Alabora attığı bir tweette:
“Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı? Hadi gel!” diyordu.
Sayın Alabora!
Mesele neydi, ve bizim anlamadığımız, sizin anladığınız neydi?
Siz belirli bir kesimin sanatçısı mısınız?
Yoksa bütün Türkiye’nin mi?
Sen gel” dedin, millet geldi!
İstiklal caddesinde gösterileri sürdüren gruplar, çevredeki işyerlerine saldırdı ve yağmaladı, büyük miktarda maddi hasar meydana geldi!
Kim karşılayacak bu zararları?
Sizlerin çıkacağı kanalı ben uydudan silerim bundan sonra eylemse bu da eylem ve demokratik hakkımı kullanıyorum.
Başka sanatçılar da oradaydı!
Orada bulunmalarının amacı, sevgi dilini kullanmak olayları yatıştırmak için değildiler.
Aksine eylemcilere destek vermek için oradaydılar.
Sanatçının düşüncesi ve ideolojisi ne olursa olsun, sevgi dilini kullanmalı!
Sanatçı olmanın özelliğinin bu olduğunu düşünüyorum!
Esnafın zarar ve ziyanı tespit edilip, özellikle kışkırtan ve insanları sokağa dökenlerden tahsil edilmelidir.
Bundan büyük ceza olur mu?

İshak Beyazay

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
karşıtlar samimi değildi diyelim de, hırsızın suçunu ne zaman sorgulayacaksın kardeşim?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yukarıda polisin yaptığı şeylerin kısa bir bölümünü aktardım. konunun başımdan beri söylediğim şeyleri okumanı rica ediyorum.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
neyse başlayalım bakalım,

şimdi kardeşim hakkı aramanın adabı vardır demişsin doğrudur. polisin ilk haksız saldırısının başladığı gün yani çadırların yakıldığı güne kadar tek bir vandallık denecek ya da sokak terörü denecek olay yaşanmadı. ve hatta protestoların başladığı ilk 3-4 günü de rahatça teyid edebilirim tek bir tane bile olay yoktu. sonraki günlerde kullanmak için meydana inenler oldu, siyasi partiler de rant elde etmek istediler. 31 mayıs ve sonrasında tek tepki ağacın kesilmesine değildi, akp nin inatçı ve halkı tınlamayan açıklamaları ve polisin adil olmayan ve KANUNU AŞAN uygulamaları protestoları güçlendirdi. 31 mayısı sizler belki pek hatırlamazsınız fakat o gün şimdi muhafazakar kesimin sövdüğü kanallar gıklarını çıkarmadılar, son dakika haberi bile yapılmadı onca zulüm. ben o günkü ortamı gördüm, yaşayanları dinledikçe gerçekten sinirlendim. ve beni daha kötü yapan şey ise onca muhafazakar, islamcı vs bilinen insanların islam ahlakına yakışmayan tutumlarıydı. küffar oyununu hep oynar, asıl sorun müslümanların bu oyunlarda akıntının götürdüğü yerde olmasıdır.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
eyvallah.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Sizce bu olaylar sirasinda fasiklik yapan kimdir? Fasiklik nasil olaylara yol acar?
Buyrun ilahiyatci bir hocamizdan ogrenelim.

Asılsız haberi yaymak fasıklıktır
GÜNÜMÜZDE fert, grup, milletler arası ilişkileri çürüten, yerlere seren, ıstıraba dönüştüren en önemli etkenlerden biri yalan haber taşımaktır. Onun için Müslümanlar bu tip haberlere karşı uyanık olmalıdırlar. Doğru olup olmadığını araştırmalıdırlar. Bu konudaki ayet şöyledir:
"Ey inananlar! Eğer bir fasık size bir haber getirirse, onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptıklarınıza pişman olursunuz" (Hucurat, 6).
Bu ayet, getirilen haberlerin yanlış olabilme ihtimalini gözeterek doğru olup olmadığının araştırılmasını, aksi takdirde insanın doğasına yakışmayan işlerin çıkabileceğini ve işin savaşa kadar varabileceği meselesini ele almaktadır. Açıklamalarımızda, bu konuyla ilgili kurallar ve insanın doğasının ne olduğu meselesi ortaya konacaktır:
1- Ayette geçen "fasık" kavramının özellikleri şunlardır: Fasık, "dönektir" (Bakara, 27; Araf, 172), "Allah'ın bitişmesini emrettiği şeyleri keserler (Bakara, 27), "toplumda bozgunculuk çıkarır" (Bakara, 27), "Allah katında manevi değerini kaybedendir" (Bakara, 27), "iffetli kadınlara iftira atar" (Nur, 4), "katı kalplidir" (Hadid, 16), "Allah'ı unutur" (Haşr, 19) ve "yalan haber taşır" (Hucurât, 6).
Demek ki, yalan haber taşıyan adama fasık denmektedir. Böyle bir adamın getirdiği haber mutlaka
araştırılmalıdır. Doğru olup olmadığı ortaya konmalıdır.
Ayetin iniş sebebi olarak şu olay nakledilmektedir: Hz. Peygamber Velid bin Ukbe'yi zekâtlarını toplamak üzere Mustalik oğullarına göndermişti. Onlar Velid'i görünce ona doğru yürüdüler, o da onlardan korktu. Cahiliye döneminden kalma bir husumet nedeniyle korkup geri döndü ve Hz. Peygamber'e onların dinden döndüğü haberini verdi. Hz. Peygamberde Halid bin Velid'i onlara gönderdi. Halid bin Velid durumun tam tersine olduğu haberini Hz. Peygamber'e getirince Hz. Peygamber, "Teenni Allah'tan, acele şeytandandır" dedi (Tirmizi'den nakil).
Fasıklık, yani yanlış haber taşımak ve çok yalan söylemek her nesilde vardır, hatta gittikçe çoğalmaktadır. İşte bu ayet medyanın temel ilkesi olmalıdır. Basının çeşitli gruplarını yönetenler, haberlerin doğruluğunu ortaya çıkarmadan yayınlamamalıdırlar. Ortaya atılan haber, fertlerin arasında olacağı gibi, gruplar, hatta milletler arasında da olabilir. Şartlara göre haber, devletlerarası ilişkileri, siyaseti etkileyebilir. İki kişiden tutunuz, devletler arasına varıncaya kadar tüm ilişkileri altüst edebilir.
İşte Müslüman'a yüce Allah haberin araştırılmasını emretmektedir; o da imanın gereği bunu yerine getirmelidir.
2- Haber araştırılmaz ise yanlışlıkla ve sonunda pişmanlık getirecek olan bir davranışta bulunulabilir. Onun için mümin insanlar, pişman olacakları işi yapmamalıdırlar. İşte gerçeği bilmezlik kişiyi ya da toplumu dönüşü çok zor olan veya olmayan bir yola sokabilir. Devleti yürütenler istihbarat birimini iyi kurmalı ve çok kültürlü kişilere yer vermelidir. Bu devlet birimini politikadan uzak tutmalı ve haberlerin yanlış taşınmasını önlemelidir. Yanlış haber müesseselere, fertlere ıstırap verebilir ve uygulamaları yanlış boyutlara taşıyabilir. Bunun anlamı da idarecilerin kendi insanına, kendi müessesesine zarar vermesidir. Kendi kendilerine zarar veren toplumlar, medeni olmakta yol alamazlar. Çünkü o toplum kendi insanından ağır yara almıştır; o yarayla yol alması veya yürümesi
de mümkün değildir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
[Resim: 1000909_460739544018706_1257615824_n.jpg]

Kısa ve net.
Sizin gibilerine Türk polisinin şerefini sınamak düşmez. Önce bu olgulara, duygulara sahip olun öyle konuşun.
Ve artık bu konuda kör/cahillere söyleyecek sözüm yok.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.