You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şimdilik Buralardayız

Şimdilik Buralardayız

General
Şimdilik Buralardayız
Gece gördüğüm rüya neticesinde burada kalmaya karar verdim.Ayrıca gerçek bir hatip olmak istiyorsak pes etmek kolay yol.Önemli olan bazı şeylere aldırış etmemekgülücük

Rüyanın o kısmını anlatmayacağım;ama bir kısmı şöyleydi.

Odama Cübbeli Ahmet Hoca geliyor.Bana soru soruyor.Sorduğu soru fıkıh usulüyle ilgili ve Zahiri fıkıh usulüyle ilgili.Ben de,hocam ben o tarz şeyleri bilmem usülsuz musulsüz direk dalarım kitaba diyorumgülücük soru sırası bana geçiyor.Sonra ben diyorum ki:Hocam Zahiri Mezhebine göre namazda gülenin abdesti bozulur mu?Bu sefer o gülüyor.Cevabı bilmiyor çünkü.Sonra kalkıyor,penceden aşağıya bakıyor felan.Sonra akşam ezanı okunuyor.İiginç olan şuki:Camiye gitmedik.İçimden diyorumki herhalde Cübbeli Ahmet Hoca imamlığa geçer.Ayrıca o geçerse sarığı o kullanacak -biraz titizim ben- neyse bir şey olmaz diyorum kendi kendime.Oysaki hocanın başında sarığı vargülücük

Sonra odamdaki sandalyede Abdülaziz Bayındır Hoca oturuyor.Ben onun solundayım.Aklıma soracak pek soru gelmiyor.Hemen o an aklıma şu geliyor.Siz x hocaya cevap için şunu demiştiniz değil mi diyorum?Evet,ben kafirim onun dininin kafiriyim demiştiniz değil mi diyorum.Hoca anlamıyor ikinci kere tekrarlıyorum bu sefer anlıyor.

Sonra aklıma hemen hocanın meşhur fetvası,yani Allah gaybı bilmez meselesi geliyor.Hocam sizin bu konuda 13 dakikalık bir videonuz vardı,orada meseleyi izah ediyordunuz bir kere izledim;ama tam anlayamadım.Sonra da izlemedim başka diyorum.Ayrıca 2 saatlik bir açık oturumunuz vardı diyorum.

Rüyanın bir kısmı bu şekilde,gerisini anlatmıyorum rüyanın.Yatmadan önce iki hocayı da dinlemedim;ama rüyama girdiler.İlginç olan şuki:Abdülaziz Hoca ile Cübbeli Ahmet Hoca ne alakagülücük Göre göre zıt kutuplardaki iki hocayı gördümkahkaha

Her alime saygı duyup sevmemden ötürü iki zıt hocayı gördüm sanırımgülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Şimdilik Buralardayız
Kendın gıbı ruyalarında ılgınc dogrusu ıbnı mesud :D yoksa ayın uyesı meselesı ıcın mı gıdıcektın ? Sımdılık buralardayız demıssınde baslıkta ondan sordum gıtmeye kararlıydın ruya mı fıkrını degıstırdı ? Ruyana gelınce brsey soylemıycem :D
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
O konuda bende uzatmak ıstemıyorum Kurasakıyle mesajlarınızı okudum zaten ..
O sebepten dolayı mı dıye sordum sadece .. Cewabımıda aldım tesekkurler ..
Ruyan tebessum ettırdı sadece gülücük
konuyuda gıtmıycegını belırtmek ıcın mı actın ?
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Evet,onu belirtmek için açtım.Hem de ilgili rüyanın bir kısmını yazmak için açtım.Bakın gülümsetmiş rüya sizigülücük

Cübbeli Ahmet Hoca rüyada çok insafsızlık yaptı banaSad Sorduğu soru hem Zahiri Mezhebi'yle ilgili hem de usül sorusu.Ben altta kalırmıyım,hemen yapıştırdım Zahiri Mezhebi'nin namaz fıkhıyla ilgili olan bir soruyu.Cevap veremeyince pencereden aşağıya bakmaya başladı.Soruyu unutturmaya çalıştı ya da aşağıdan kopya çekerim diye düşündü her haldeifade
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah hayr etsin ins rüyanı... Fakihin zikri neyse rüyasıda o olurmuş gülücük
Kalmana sevindim gülücük
herşeyin hayırlısı gülücük
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Evet,ben bu rüyanın anlattığım kısmından şunu çıkardım.Allah demek istediki,sen iki zıt kutbu temsil eden alimleri aynı anda seviyorsun ve bu kişileri benim için seviyorsun.Hiçbirisine hakaret etmiyorsun,edepsizlik etmiyorsun bu sebeple rüyanda iki zıt hocayı gösterdimgülücük

Ayrıca hata yaptıklarında ben alimlerin kendilerine değil,şahıslarına değil görüşlerine vururum.Birisinin yüzünde pislik var diye o kişiye yumruk atmam ya da seni bir daha dinlemem demem.Yüzündeki o pisliği atarım.Bence bu cümle çok şey ifade etmeli.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Şeyhleri eleştirdiğimde şeyh düşmanı,tarikatları eleştirdiğimde tarikat düşmanı olmam gerekmez.

Aynı şekilde bir hocanın doğru anlaşılmasını sağlamaya çalıştığımda x hocacı olmam gerekmez.

Saygılargülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Kalmana çok sevindim Mesud kardeşim; gülücük
Sabah şunu yazacaktım, ''yaz ne geliyorsa''ya, vazgeçtim, Rabbim çıkarır mı?
''Niyet hayırlı olursa akıbette hayır olur'' (Niyetimden emindim aslında)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.