You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

samimiyetimi kaybediyorum

samimiyetimi kaybediyorum

Profesör
RE: samimiyetimi kaybediyorum
kardeşim bende çok şeyler yazmak istemedim kısaca şunu söylemek isterim acizane
"imanda teslimiyet samimiyet şarttır eğer bunlar yoksa şüpheler kemirir durur insanı bir Peygamberde istemiştir ALLAHIN varlığını görmeyi ama nurundan dağların parçalanması üzerine anlamıştır hakikatı
şüpheleri bir tarafa bırakıp teslimiyet ile samimiyet ile bir düşünürsen çok daha iyi olacaktır
bu konu araştırmasında bence çok ileriye gitmen elindekini de yitirmene sebep olabilir selam ve dua ile"
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
asıl beynimi kemiren nokta bu işte tövbe haşa açıklanamayan bir yaratıcıya kayıtsız şartsız inanın deniyor peki neden diye bir soru düşüyor aklıma ve kemirip duruyor bunu birileriyle konuşmaya çalıştığımda ( din adamları gibi ) dinde böyle soru olmaz inanıp geçeceksin sorgulayamazsın deniyor.Bu mantıkla düşünüldüğünde adamın birisi çıkıyor diyorki bi yaratıcı var ama adı Ahmet Mehmet sorgulamadan inanın çünkü tanrı odur bunu tartışmayın çünkü aklınız ve mantığınız almaz bu zamana kadar ne varsa o yapmıştır vs vs diye uzayıp gider ve en sonunda derki HAŞA Allahı benim tanrım yarattı ve okadar egosuz okadar samimi ki adının dahi geçmesini istemedi bütün olanları Allah yapmış gibi gösterdi. şimdi akılla mantığı kullanmadığımızda olay taa buralara gidebiliyor ! Tabiki bir yaratıcı var bu konuda beni inançsız gibi görebilirsiniz Allah benim kalbimden bu soruları alıp bütüm samimiyetimle teslimiyeti nasip etsin banada herkesede inşallah lakin bu soruları kendi kendime düşünmemin hiçbir faydasını göremiyorum e aklımdanda çıkmıyor çıkması için ne yapmalıyım ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Allah neden vardır, öncesi sonrası nedir?
Eğer Allah yoktur dersek(hâşâ) o zaman şunu sormamız lazım evren neden vardır.
Allah'ı kim yarattı diye sorarsak o zaman evreni kim yarattı diye de sorgulamamız gerekecek.
Bugün bütün delilleri ile (duyularımız, hislerimiz, bilimsel verilerimiz, birikimlerimiz vs...) evrenin ve evrende olan biten hiçbir şeyin tesadüf olmadığını artık ateisti bile kabul edecek derecede kesin. Her şey mutlak bir plan dairesinde bir başlangıçtan bir sona doğru gidiyor. O zaman bunu kim yarattı, öncesi, sonrası nedir diye tekrar sormak gerekmez mi?
Eğitim durumun nedir bilmiyorum ama bilimsel olarak da evrenin sonsuz-kaim olamadığı Termodinamik ilminin temel 4 yasası ile kolayca ispatlanabilir. (Bu konuda inşaallah müstakil bir paylaşımda bulunmayı düşünüyorum.)

Gelelim sorunun ikinci bölümüne. Allah insanları neden böyle yarattı. Neden hepsini cennete girecek şekilde yaratmadı, madem ne yapacağımızı biliyordu bu imtihanlar niye?

Kısa, kısa geçmek istiyorum:
1- Allah ilah olmak hasebiyle yaratıcıdır. Yaratmalıdır. Yaratıcı ol(a)mayan bir şey ilah olamaz, ancak kendisi mahlûk(yaratılmış) olur. Yukarıdaki açıklamamız ile bağlarsak eğer Allah yok ise(hâşâ) o zaman evren yaratıyor dememiz lazım. Oysa söylediğimiz gibi evrenin kendisinin kaim(ezeli ve ebedi) olamayacağını dediğim gibi kolayca ispatlayabiliyoruz. Demek ki evren ilah olamaz ancak yaratıktır.
2- Allah niye insanları cennetlik yaratmadı, istese hiç onun emirlerinden çıkmayan kullar olarak yaratamaz mıydı?
Elbette yaratırdı. Yaratmadığını kim söylüyor ki? İşte melekleri yaratmış, asla emirlerinden bir harf bile sapmayan kullar. Hatta bir de kendisiyle çekişip duran, kibirli şeytan taifesi de yaratmış.
Biz kendimizi merkez aldığımız için yanılıyoruz, insan olarak bakıyoruz. Hâlbuki Allah açısından, o merkezden baksaydık O'nun için hepimiz (insan, melek, şeytan) biriz ve onun kullarıyız. Daha bizim bilmediğimiz ne kullar, ne mahlûklar yarattı kim bilir? Dilediğini dilediği fıtratta yaratmış, insanlara da meleklik ve şeytanlık arasında tercih hakkı vermiş. Biz melek olsaydık da bu soruyu sorsaydık cevabımız, "Allah insanları ve şeytanları yaratmış, kendisiyle çekişip duruyorlar. İyi ki bizi melek olarak yarattı da biz ona şeksiz şüphesiz itaat ediyoruz" diyecektik.

Bakara 2/30- Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. (Melekler): "A!.. Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" dediler. (Rabb'in): "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." Dedi.

3-Gelelim imtihan meselesine: Diyelim ki bizi ruhlar âleminde yarattı ve hangimizin itaatkâr-cennetlik, hangimizin asi-cehennemlik olduğunu daha o zamandan biliyordu ve “yarattı sen cennete, yarattı sen cehenneme” deseydi işte o zaman itiraz edecektik. Rabbim benim suçum neydi?, ben ne yaptım da beni cehenneme attın diyecektik.
Yani bu dünya sınavı Allah’ın bilmesi için değil, kulun-biz insanların kendini bilmesi ve hesap gününde hiçbir itirazının kalmaması içindir.

İnşaallah faydalı olmuşumdur. Gördüğün gibi sence birbiri ardına sıralanıveren basit, basit kelimelerin her biri için buradakinden bile çok uzun açıklamaları var. Sana tek, tek yaz derken bunu kastetmiştim. Tek bir soru dediğinden bile kısaltmak için tüm çabama rağmen bir sayfa cevap çıktı. İnşaallah tümünü düşüne, düşüne tartarak okursun.
Allah’a emanet ol…
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-11-2016, Saat:11:40 AM, Düzenleyen: camici.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Şu alemde,zerreden kürreye bir yaratıcının varlığına yönelik deliller pekçok mevcutken bir yaratıcının yokluğuna dair hiçbir delil yoktur.Hal böyle olmasına rağmen insanların çoğu iman etmezler.Zaten onların durumunu Allah kuran da özetliyor ve gerekli anlatımı ve uyarıyı kuran da yapıyor.Sen yaratıcının varlığını bilmek mi istiyorsun?inanmak zaten aklen,kalben,ruhen esere(kainata) bakıp hissedip yaratıcıyı bilmektir.

Yaratıcının varlığı hissedilir.bir aklın ve bir kalbin varsa(kalpten kasıt et parçası değil tabi) yaratıcının varlığını hissedersin.illa yaratıcının eserini görmene gerek de yok.gözleri görmeyen bir insan düşün.o dahi Allah'ın varlığını hisseder.hatta gözleri gören bir insandan çok daha fazla yakin olarak hissedebilir.zaten Allah'ın bizden istediği de akletmemiz,düşünmemiz ve neticesinde de varlığını hissedip O'na inanmamızdır/bilinmesidir.Allah'ı gördükten sonra ne manası kalır imtahanın.

Sonra madde alemine bakıp yaratıcının da öyle olmasını beklemen ve yaratıcının da bir başlangıcı olmalı demen abes.Allah madde/cisim değildir.zaten zaman ve mekandan münezzeh.varlığının öncesi-sonrası yok.zamandan ve mekandan münezzeh olan yaratıcı için hiç başlangıcı var mıydı denir mi?birşeyin başlangıcı varsa zaman ve mekan içine girer otomatikmen.örneğin;ruh dahi ne kadar latif ve ruhani mahiyette olsa da zaman ve mekandan münezzeh değildir.ruh cisim ya da madde değildir;rengi,şekli,kokusu,ağırlığı vs. yoktur ama ruhu Allah'ı tenzih eder gibi tenzih edemeyiz.bir başlangıcı vardır,mahluktur neticede.Allah'ın bir başlangıcı yoktur.ne de sonu.ne öncesi ne de sonrası.bu zamansızlık ve mekansızlıktır bunu biz idrak edemeyiz.daha fizikten anlayamayan evrenin sırlarını çözemeyen biz.dünyanın ya da kainatın nasıl var olduğunu çözemeyen biz.nerde kaldı Allah'ın zatını bileceğiz.Allah'ın varlığı hissedilir her nereye baksan.şimdi diyebilirsin noel babayı görmüyorum diye onu hissedebilir miyim?edemezsin çünkü ortada eser yok noel babaya dair gerçek veri yok.uçan geyik görsen(körler için dokunsan) bu noel babanın olabileceğine bir işaret olur{ şimdi burda da aldatmacayı öne sürme yani bi geyiği uçan geyik diye havada tutup köre bu uçuyor demek gibi.oysa tanrı yarattığı kainatta böyle bir aldatmaca sunmamıştır,sunmaz da}.ya da bir şirinler köyü görsen şirinlerin olabileceğine dair birşeyler hisseder/bilirsin.ama bunlara dair hiç birşey yokken bu tip karşı atağın hiç bir mantığı yok.çünkü; Allah'ın varlığını işaret eden tirilyontane delil var.en basitinden kaşının üstünde gözünün olması gibi.doğruya hiç kaşın üstünde gözün ne mantığı var.bu ancak bir düzensizlik olur.ya da var olanı bozmak.öylese hiç düşünmez misin niye gözümün üstün de kaşım var?noel babanın varlığına dair gerçekte bir delil yokken yaratıcının varlığını sürüyle delil var ama bu insanlara ne oluyor da her noel,noel babayı konuşup duruyorlarda kainata bakıp tanrıyı konuşan;bilmek,anlamak,hissetmek isteyen aralarında yok.!bu nasıl bir nankörlüktür.

Evet yukarıda da değindiğim gibi; Rabb dünyaya o kadar karışmıyor ki gözümüzün altın da kaşımız çıkıyor.ağır ironi içerir...ya kardeşim düşünsene gözün üstün de niye kaşın var.!

Ha dersen ki sakat doğumlar vs. Siz de Allah'ın emirlerine uyun da Allah rahmet etsin.zina yap,içki iç,Allah'ın yarattığını boz,sağlığına dikkat etme,vücudun kimyasını boz,başkasının malına ırzına gözünü dik insanları strese sok,kimyasal silah kullan,fuhuşiyat ardından aids maidis vs. her türlü haltı ye,domuz eti ye Allah'ın haram ettiğine yanaş hasta ol akabinde soyun hasta olsun ondan sonra Allah'a. suç at.ama sakat doğumlar de...ne aması!

Allah yarattıklarımızı bozmayın diyor değil mi!kim düzeltecek bu dengeyi bozarsanız Allah'tan başka?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum en azından birşeyler daha yerine oturuyor.Değerli zamanınızı ayırıp beni yadırgamadan cevaplar verdiğiniz için teşekkür ederim.

Alıntı:Allah Teala kudsi bir hadiste şöyle buyuruyor; “Ben gizli bir hazine idim; bilinmek istedim, mahlukatı yarattım.” (Acluni, Keşfü'l-Hafa, II/132)

Alıntı:“Ben cinleri ve insanları yalnız beni tanıyıp kulluk etsinler diye yarattım.“(Zariyat, 51/56)

Burada insana özgü ego yada ruhani tatmin diye bahsettiğimiz duygular akla gelmez mi ?

ve ayrıca bir yaratıcı mutlaka var peki kendinin bilinmesini istemeyen geçmişi ve geleceği olmayan bir yaratıcı varsa ve Allah ı kendisi gibi gösterip herşeyi onun ismi üzerinden yönetiyorsa ? yada ne biliyim sonuçta nerden geldiği neye benzediği sorulması yasaklanmıştır çünkü insan beyni ve mantığıyla anlaşılması imkansızdır misal veriyorum X dininin Y kitabındada aynı şekilde sorgulanmaz ve evren yaratmış herşeyi düzene koymuş Z tanrıları var ve o kitaptada Z tanrısının hiçbirşekilde sorgulanamayacağı herşeyi onun yarattığı ve nerden geldiği neye benzediği hakkındaki herşey yasaklanmış olsa bu kişiye ne cevap verilebilir ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Yahu kardeşim geçmiş ve geleceği yok derken bu O'nun için bir noksanlık değil ki.Geçmiş ve geleceği yaratanda O zaten.Dehre(Zamana) sövmeyin diyor Dehr benim diyor.yani zamanı yaratan ortaya çıkaran bu işlerin perde arkasında ki Ben'im Ben diyor.

zaten sorgulaman gerekli değil mi?sonuçta düşünen bir varlıksın yaratıcı sana bu yeteneği boşuna mı vermiş sanıyorsun.

Düşünmesek,sorgulamazsak,anlamaya çalışmazsak yaratıcının bu muhteşem ötesi eseri ne için o zaman?bu alem zaten sorgulamak ve yaratıcıyı bulmak için var.Lakin akıl bir yaratıcının olduğunu bilecek bu sorgulama sonucunda ve böylece asıl yaratıcıyı bulacak olan ise kalptir.akıl bir yaratıcı olduğunu bilir ,gönül(kalp)hisseder.bunun neticesinde inanmak fiili ortaya çıkar.yaratıcıda zaten kendisine inanmamızı/bilmemizi istiyor.demiştim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Tanrı var mı yok mu bunu tartışmak bile bana çok saçma geliyor.çünkü;varlığına dair tirilyontane delil varken yokluğuna dair hiç bir veri yok.neye baksan,ne tarafa dönsen atomu bile böldü insan hayreti iyce arttı.tanrı var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Allah bizi Hakikatleri adamlardan tanıyanlardan değil, adamları Hakikat sayesinde tanıyanlardan eylesin(Muhyiddin İbn'ül Arabi)
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.