bu konuyu görünce yada yazımı okuyunca bu munafık falan diyenleriniz olabilir ama baştan belirtmek isterimki Allaha çok şükür ibadetlerini elinden geldiğince vakti zamanında yapmaya çalışan sıradan bir kulum. Gerek çevrem gerek düşüncelerim olarak ister istemez dini sorgulamaya başladım ve mantıklı pekte cevap bulamıyorum. Yani namaz kılıyorum ama öyle bi hal aldı ki artık bana yük gibi geliyo sırf yapmış olmak için yapıyomuşum gibi.(Yanlış anlamayın gösteriş için değil dağın başında tek başıma kalsam yinede kılıyorum namazımı )
Bide çevrenizde inançsız insanlar olunca ister istemez bişeyler yer ediyo kafanızda.
mesela (tövbe haşa ) :
1) Allah neden 1 tane okadar mı egolu ki insanları oyuncak diye yarattı zaten bir ömür içine bizim napıp ne etceğimizi bilmiyormu tamam seçimler sunulmu ama sonuçta neyi seçeceğimizide biliyor ? ayrıca madem bukadar güç ve kudret sahibi neden bütün insanları cennetine almıyor cehennemde yakacak bukadar mı acımasıız ? kızgın alevlerde insan yakılırmı ? hem cennette istediğiniz kadar huri vaad ediliyor madem cennette kadınlarla bukadar rahat olunabiliyor dünyada neden zina cehennemlik ediyor ?
2) Geçen bi ablamız dedi ki siz sadece gördüğünüz dini yaşıyosunuz sizin bi halt bildiğiniz yok sapıkça b dine inanmış öylece gidiyosunuz neden ? çünkü aileniz öyle öğretti hristiyan olsanız öyle devam etcektiniz falan derken ekledi gerçekten sapıkça bi dininiz var neden mi çünkü siizin yaratıcı dediğiniz tanrı bu dünyada istediklerini yapan kullarını cennette kadınlarla hurilerle mükafatlandıracak bi düşünsenenize varmı böyle bişe sen iyiydin al sana 10 huri sen kötüydün yanacaksın falan dedi cevap veremedim...
3)geçen bi abimiz dediki neye inanıyosun falan konusurken ben güneşe inanıyorum dedi sen neye inanıyosun bak benim tanrım orda duruyor beni ısıtıyor bi faydası var ve ben ona inanıyorum başka biriside dediki ben güneşi ve herşeyi yaradan Allaha inanıyorum dedi ve diğeri devam etti kabul ediyorum benim tanrım güneş senin tanrın benim tanrımı yarattı peki senin tanrını kim yarattı hiçbirşey yokken birşey olur mu ? un yok su yok buğday yok toprak yok bomboş bi odadasın hamur yapabilirmisin ? yapamazsın nasıl oluyorda tanrı dediğiniz şey yoktan var vardan yok edebiliyor hadi oda kabul de kendisi nası olmuş ?
4) dinler değişkendir ve insanları sürü şeklinde etkileyebileceğiniz en büyük olgudur deniyor bundan 1000 sene sonra müslümanlık değilde xyz dini çıkar bide o sürer gider laiklik cumhuriyet şu bu değişir ama dinler baki kalır kuran diyorsunuz korunuyor ne biliyosunuz içinden 8-10 ayet değiştirilmedi ? değiştiyse kim nasıl korucak farklı yazıp basım yapan matbaamı yanacak nasıl korunacak ? kuran-ı kerimin içinde yazanlarla diğer dinlerin kitaplarında yazanlar paralellik göstermekte sonuçta hepsi insanlık üzerine ve iyi insan nasıl olunur nasıl halkın düzeni korunur gibi konuları kapsamakta yani güneşe tapanda kurandaki kurallar ve yazılar doğrudur bende bunlara inanıyorum ve benim kitabımda bunları doğru söylüyor deyince ben ağğzımı açamıyorum.
biliyorum ki bugün bir buğday tohumunu yoktan var etmek bile imkansız insan kafasını kaldırıp doğaya bakınca bile Allahın varlığına birliğine kayıtsız şartsız inanıyor ama bu sorular aklımı bulandırıyor.Diceksiniz ki o ortamdan uzaklaş kuran oku falan ama bu düşüncelerle naparsam yapayım kendi başıma oturtamam sizce ne yapmalıyım nereden başlamalıyım