You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

samimiyetimi kaybediyorum

Yeni Üye
abilerim ablalarım kardeşlerim öncelikle herkese selam olsun.
bu konuyu görünce yada yazımı okuyunca bu munafık falan diyenleriniz olabilir ama baştan belirtmek isterimki Allaha çok şükür ibadetlerini elinden geldiğince vakti zamanında yapmaya çalışan sıradan bir kulum. Gerek çevrem gerek düşüncelerim olarak ister istemez dini sorgulamaya başladım ve mantıklı pekte cevap bulamıyorum. Yani namaz kılıyorum ama öyle bi hal aldı ki artık bana yük gibi geliyo sırf yapmış olmak için yapıyomuşum gibi.(Yanlış anlamayın gösteriş için değil dağın başında tek başıma kalsam yinede kılıyorum namazımı )
Bide çevrenizde inançsız insanlar olunca ister istemez bişeyler yer ediyo kafanızda.

mesela (tövbe haşa ) :

1) Allah neden 1 tane okadar mı egolu ki insanları oyuncak diye yarattı zaten bir ömür içine bizim napıp ne etceğimizi bilmiyormu tamam seçimler sunulmu ama sonuçta neyi seçeceğimizide biliyor ? ayrıca madem bukadar güç ve kudret sahibi neden bütün insanları cennetine almıyor cehennemde yakacak bukadar mı acımasıız ? kızgın alevlerde insan yakılırmı ? hem cennette istediğiniz kadar huri vaad ediliyor madem cennette kadınlarla bukadar rahat olunabiliyor dünyada neden zina cehennemlik ediyor ?

2) Geçen bi ablamız dedi ki siz sadece gördüğünüz dini yaşıyosunuz sizin bi halt bildiğiniz yok sapıkça b dine inanmış öylece gidiyosunuz neden ? çünkü aileniz öyle öğretti hristiyan olsanız öyle devam etcektiniz falan derken ekledi gerçekten sapıkça bi dininiz var neden mi çünkü siizin yaratıcı dediğiniz tanrı bu dünyada istediklerini yapan kullarını cennette kadınlarla hurilerle mükafatlandıracak bi düşünsenenize varmı böyle bişe sen iyiydin al sana 10 huri sen kötüydün yanacaksın falan dedi cevap veremedim...

3)geçen bi abimiz dediki neye inanıyosun falan konusurken ben güneşe inanıyorum dedi sen neye inanıyosun bak benim tanrım orda duruyor beni ısıtıyor bi faydası var ve ben ona inanıyorum başka biriside dediki ben güneşi ve herşeyi yaradan Allaha inanıyorum dedi ve diğeri devam etti kabul ediyorum benim tanrım güneş senin tanrın benim tanrımı yarattı peki senin tanrını kim yarattı hiçbirşey yokken birşey olur mu ? un yok su yok buğday yok toprak yok bomboş bi odadasın hamur yapabilirmisin ? yapamazsın nasıl oluyorda tanrı dediğiniz şey yoktan var vardan yok edebiliyor hadi oda kabul de kendisi nası olmuş ?

4) dinler değişkendir ve insanları sürü şeklinde etkileyebileceğiniz en büyük olgudur deniyor bundan 1000 sene sonra müslümanlık değilde xyz dini çıkar bide o sürer gider laiklik cumhuriyet şu bu değişir ama dinler baki kalır kuran diyorsunuz korunuyor ne biliyosunuz içinden 8-10 ayet değiştirilmedi ? değiştiyse kim nasıl korucak farklı yazıp basım yapan matbaamı yanacak nasıl korunacak ? kuran-ı kerimin içinde yazanlarla diğer dinlerin kitaplarında yazanlar paralellik göstermekte sonuçta hepsi insanlık üzerine ve iyi insan nasıl olunur nasıl halkın düzeni korunur gibi konuları kapsamakta yani güneşe tapanda kurandaki kurallar ve yazılar doğrudur bende bunlara inanıyorum ve benim kitabımda bunları doğru söylüyor deyince ben ağğzımı açamıyorum.

biliyorum ki bugün bir buğday tohumunu yoktan var etmek bile imkansız insan kafasını kaldırıp doğaya bakınca bile Allahın varlığına birliğine kayıtsız şartsız inanıyor ama bu sorular aklımı bulandırıyor.Diceksiniz ki o ortamdan uzaklaş kuran oku falan ama bu düşüncelerle naparsam yapayım kendi başıma oturtamam sizce ne yapmalıyım nereden başlamalıyım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: samimiyetimi kaybediyorum
Arkadaş, çevreni, arkadaşlarını değiştirdiğin zaman, her şeylerin değiştiğinin farkına varacaksın ve kendinde olduğunu düşündüğün samimiyetinin de azalmadığını, aksine çoğaldığını göreceksin.

Allah inancı azalmaz, aksine çoğalır. Allah 'a olan sevgi, kullara olan sevgiye benzemez.

Hz. Allah kullarını asla bırakmaz. Yeter ki kul Allah 'ı bırakmasın.

Madem ki kendine göre inanç ve imanın var... Ezel-i ervah denilen aleme de iman etmiş olmalısın. Bu alemde, Hz. Allah 'ın kullarına sordu ve dedi ki;

Rabbin, Âdem oğullarından, onların bellerinden zürriyetlerini almış ve: "Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" diye onları kendilerine şahid tutmuştu. "Evet, (buna) şahidiz!" dediler. kıyamet günü "Biz bundan habersizdik!" demeyesiniz.
A'Raf 172

İşte dünya hayatı insanoğlunun, Hz. Allah 'a Ezel-i ervah 'ta vermiş olduğu bu sözü yerine getirmesi için verilmiş ikinci bir fırsattır.

Ayette de belirtildiği gibi "evet" deyip şahit olanların, öldükten sonra, Hz. Allah 'a, "ya Rabbi, bana bir fırsat daha verse idin, muhakkak ki beni iman edenlerden bulurdun" demelerine fırsat vermemek için insanlığa verilmiş fırsatların ikincisidir..!

Doğrudan sonuca müdahale ederek hiç bir şeyi değiştiremeyeceğini bilmelisin.

Bunun için de sonucu değil, başlangıcı değiştirmen gerekir.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-11-2016, Saat:02:19 PM, Düzenleyen: fure_06.
Yeni Üye
Sorularima cevap verirmisiniz bunlarin mutlaka aciklamasi vardir.
Gecen bi usta geldi ben kurani en az 50 kere okudum herseyini inceleyerek okudum ( tovbe hasa ) muhammed diye birinin yazdigi kitap cok zeki ve bilgili bi insanmis tamam bi yaratici var ama gerisine inanmak sacma kitapta bile tutarsiz okadar cok bolum var ki millet koru korune inanmis okuyor kimse dusunerek okumuyor inanarak okuyor dedi yapraklara yazilmista sonra ezberlenmiste toparlanmis kitap olmus varmi boyle bisey imkani mi var dedi ve ben bunlara cevap veremiyorum simdi dusunuyorum ben sadece bana ogretileni yasiyo gibiyim yani kalben bi bagim yokmus gibi hissediyorum kendimi necbur hissettigim icin yapiyomusum gibi ve bu cok kotu bi his kahroluyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Hey Allah'ım ya. dostum sen dün yanına gelen bir ustaya bile hemencecik inanabiliyorsun ama sana 1400 küsür seneden beri gelen ve üstelik namı Muhammed'ül Emin(s.a.s) olarak gelen edep ve haya timsali olan o gönlü merhamet ve sevgi dolu insana inanamıyorsun.üstelik düşmanları bile O'nun kişilğine bir kusur bulamamış/dememişken.ve daha birsürü şey...kusura bakma ama sen tam bir çelişki içinde sin.Allah akıl fikir versin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
işte sıkıntı tamamen burda evet artık çelişki içerisindeyim ve önce buna kayıtsız şartsız inanmak lazım hocalarla oturuyorum konusuyorum onu sorgulama bunu düşünme onu sorma tövbe de sen dinden çıkmışsın sen şöylesin sen böylesin iyide ben kimle konusmalıyım şimdi dicemki açıyım kuranı baştan sona defalarca okuyum ( arapçasını okumanın hiçbir anlamı yok neden diceksiniz ingilizce bilmeyen biri ingilizce roman okuduğunda ne anlar ? geçen belki 50 defa kuranı hatmetmiş birisi aleviler Allaha inanmaz dedi sünnet yoktur dedi gibi yani arapça bilmeden arapça kuran okumak bana ne katabilir ki samimi olmadığım sürece.) türkçesini okuyum desem kime göre neye göre türkçe birisinin ak dediğine birisi kara diyor geçen ilahiyatta bi profesör kuranın meali olmaz arapça öğrenceksiniz diyordu mezhep olmaz mezheplere bölünmek günahtır dedi hanefi nedir şafi nedir müslüman olmak lazım dedi yani bunların hepsini toparlayamıyorum ben kendimce evet çelişkideyim ve bu çelişkiden çıkmalıyım. şimdi siz diyosunuz ki çelişkidesin tamam benim sorduğum sorulara cevap verirmisin yani farklı bi bakış açısı gerekiyor bana ilk mesajdaki sorularıma cevap verirmisiniz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Afferin kardeşim...benim yazdıklarımdan "sorgulamadan iman et" manasını nasıl çıkardın hayret.aksine araştırman,birtakım şeyleri öğrenmen sorgulaman için öyle yazmıştım.daha dün bir usta geldi böyle böyle dedi diyen sen değil misin?o usta öyle dedi diye öyle mi olacak.!onu anlatmak için öyle yazmıştım.

Bir de önce bir soruyu sor üzerinde düşün anla ve sonra diğer soruya geç.sen daha bir soruyu tartışmadan başka sorulara atlıyorsun.çorba yapmışsın.bu sorgulamak değil "sorguya çekmek"tir.ne o öyle bir soruyu tartışırken tartıştığın konu ile ilgili değilde farklı konular ile ilgili bir sürü soru sormak.amacın öğrenmek ise az samimi ol vesselam.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
O kadar çok soruyu bir arada sormuşsun ki detaylı cevap yazmak imkansız. Sorulaın tek tek ve kesin olursa biz de kesin cevapları delilleriyle birlekte geniş olarak açabiliriz. Mesala hemen başında "Allah neden tektir, o kadar egolu mu?" diyorsun, işte bizzat Kur'an cevap veriyor.

Enbiya 21/22: Eğer yer ile gökte Allah'tan başka ilâhlar olsaydı, bunların ikisi de muhakkak fesada uğrar yok olurdu. O halde Arş'ın Rabbi olan Allah, onların vasfetmekte oldukları şeylerden (bütün noksanlıklardan) beridir, münezzehtir.

Yani birden fazla ilah olsaydı herbiri birbirinin yaptığını iptal ederdi.(İlah olduğu için herşeyi yapma gücüne sahip olduklarından), sonunda da birbirlerini iptal ederdi.

Bil ki bu din türedi bir din değildir. Bu Peygamber de(SAV) türedi değildir. 1500 yıldan beri senin sorularının misli misli sorulmuş, hepsinin cevapları verilmiş. Dünya çapında alimler, bilim insanların bu dine inanmış, bu soruların çok daha zorlarını cevaplamış, araştırmış, bu uğurda ne zenginler mallarını vermiş, ne canlar feda edilmiş...
Kalbini mutmain eyle dinine ve Allah'ına güven. Senin dinin muhakkak ki haktır. Gerisi bizim cahilliğimizdir... Çok okuyacağız, çalışacağız, kulaktan dolma sorulara vesveselere itibar etmeyeceğiz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
güzel yaklaşımınız için ve cevabınız için teşekkür ederim sayın camici. Öyleyse bilgi ve ilim sahibi arkadaşlar açıkladıkça ben tek tek sorayım ( kızmayın lütfen ben din düşmanı değilim sadece öğretilmiş bir dini yaşamak yerine yaşadığım dini öğrenmek istiyorum )
şimdi şöyleki muhakkak Allah birdir ama neden başlangıcı yok sorgulanmaz deyip geçiliyor ? neden dünya yaratıldı zaten Allah geçmişi ve geleceği bilen değil mi nezaman doğacağımızı nezaman öleceğimizi nerde napacağımızı cüzi iradeyle karar verse dahi kulun o kararı vereceğini bilen değilmi ? neden test edip cehennem gibi birşeyle cezalandırılıyor herkes neden cennete gidemiyor hiç böyle şeyler olmasaydıda herkesin içine samimi bir şekilde kulluk duygusu konulsaydı ve cennette mutlu mesut diğer hayatımızı yaşasaydık gibi şeyler geliyor aklıma.
( burda sorguya çeker gibi yazmak değil amacım ama ben bunları tek başıma düşündükçe daah kötü oluyorum ve bir bilenden destek almak iyidir Allahım affetsin bunları düşünmek bile huzursuz edici sorarken bile günah işlediğimi düşünüyorum ama dediğim gibi bişeyleri oturtmam gerek )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
şöyle ki ateiste göre evrenin var oluşu bir bilinmezlik konusudur, inananlar için ise evreni yaratan Allahdır fakat Allahın nasıl var olduğu bir bilinmez.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
İnanmak veya inanmamak..!

İnanılan, var olan, varlığından şüphe duyulmayandır.. Ancak var olan bir şey inkar edilebilir. Yok olanın yokluğundan dahi bahsedilemez. Yani netice itibarı ile her ikisi de aslında inanmaktır. Birisi inanmaya, diğeri inanmamaya...

Allah 'ın varlığına akıl ve mantığın ile cevap verebilecek olsa idin, Allah 'ın yüceliğinden, güç ve kudretinden, ol deyip oldurmasından bahsedemezdin.

Çünkü aklın ve mantığının çözebildiği bir olgu, mükemmel olamaz. Kusursuz olamaz, eşi, benzeri, şeriki ve naziri olmaması düşünülemez.

Her zerrede varlığı müşahede edilmesi gereken bir kudret sahibi Yaratıcıya, akıl, mantık ile erişip, lisan ile, güç, kuvvet, kudret sahibi Allah 'ı anlatmaya yetemez.

İnsanların DNA 'sı neden farklıdır.?

Parmak izleri neden birbirine benzemez.?

Allah 'ın öncesi ve sonrasını merak edinceye kadar bu iki soruya yanıt vermeye çalış bakalım. Cevabını bulabilecek misin.?

Bırakın Allah 'ın evveli ve ahirini sorgulamayı da, kendinizin yaratılış gayesi ile alakadar olun. Ezel-i ervah hakkında biraz araştırın, okuyun. Dünya hayatı ve yaratılışın sebepleri bunun içerisinde gizli.

Bahsettim.. Dünya hayatı insanlara verilmiş ikinci bir fırsattır.

Hiç kimsenin etkisinde kalma derim ve şunu kendine defalarca sormanı isterim.

Birincisi muhatap olduğun kimselerin Allah inancı olmadığı kesin. Elbette seninle kendi inandıkları yön üzere tartışacaklar ve bu yönde sorular soracaklar. Maksatları seni kendi saflarına çekebilmek, sende var olduğunu bildikleri inancından seni uzaklaştırabilmek.

İkincisi, aklın ve mantığın çözebildiği bir varlık sence mükemmel olabilir mi.?

Çözebileceğin bir varlık, senin için en mükemmel, eşi ve benzeri olmayan, güç ve kudretin tek sahibi olarak anıla bilir mi.?

Uzun lafın kısası, Allah 'ın varlığına akıl ve mantık ermiş olsa idi...

HAŞA.. Allah 'ın, Allah 'lığı kalmazdı...

Mûsâ, tayin ettiğimiz vakitte bizimle buluşmağa gelip de Rabbi ona konuşunca: "Rabbim, bana görün, sana bakayım!" dedi. (Rabbi) buyurdu ki: "Sen beni göremezsin; fakat dağa bak, eğer o yerinde durursa, sen de beni göreceksin!" Rabbi dağa görününce onu darmadağın etti ve Mûsâ da baygın düştü. Ayılınca: "Sen yücesin, sana tevbe ettim, ben inananların ilkiyim!" dedi.
A'Raf 143

Cüz-i akıl ile külli iradeyi çözemezsin... İmanına, inancına daha fazla halel getirme derim..

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.