öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum en azından birşeyler daha yerine oturuyor.Değerli zamanınızı ayırıp beni yadırgamadan cevaplar verdiğiniz için teşekkür ederim.
Alıntı:Allah Teala kudsi bir hadiste şöyle buyuruyor; “Ben gizli bir hazine idim; bilinmek istedim, mahlukatı yarattım.” (Acluni, Keşfü'l-Hafa, II/132)
Alıntı:“Ben cinleri ve insanları yalnız beni tanıyıp kulluk etsinler diye yarattım.“(Zariyat, 51/56)
Burada insana özgü ego yada ruhani tatmin diye bahsettiğimiz duygular akla gelmez mi ?
ve ayrıca bir yaratıcı mutlaka var peki kendinin bilinmesini istemeyen geçmişi ve geleceği olmayan bir yaratıcı varsa ve Allah ı kendisi gibi gösterip herşeyi onun ismi üzerinden yönetiyorsa ? yada ne biliyim sonuçta nerden geldiği neye benzediği sorulması yasaklanmıştır çünkü insan beyni ve mantığıyla anlaşılması imkansızdır misal veriyorum X dininin Y kitabındada aynı şekilde sorgulanmaz ve evren yaratmış herşeyi düzene koymuş Z tanrıları var ve o kitaptada Z tanrısının hiçbirşekilde sorgulanamayacağı herşeyi onun yarattığı ve nerden geldiği neye benzediği hakkındaki herşey yasaklanmış olsa bu kişiye ne cevap verilebilir ?