You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Salat-ı Tefriciye Okur musunuz?

Yeni Üye
İmamı Kurtubî Hazretleri şöyle buyurmuş: “Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için “Salât-i Tefriciye”yi (4444) defa okuyup, bu mübarek Salâtü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, o kulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir sebeb yaratır ve ona muradını verir.”

“Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”

manası

“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

önemli bir dileğimin hayırlısıyla olması için Tefriciye okumaktayım.
katılımlarınızı bekliyorum..
tek başıma biraz zor olur diye dusundum...

Az çok demeden herkes okudugunu konuya cevap olarak eklerse sevinirim..

Hepinizden Allah razı olsun
Allah dualarınızı kabul etsin...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Salat-ı Tefriciye Okur musunuz?
bu dua direk şirk diyemesek de bidat bir duadır kardeşim.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Bu direkt şirktir... bihi edatı (kendisi sayasesinde) manasını verir.. Kendisi sayasinde sıkıntıların giderildiği, yani ettirgen fiil olarak kullanıldığı gibi ''kendisi sıkıntıları gideren'' manasınada gelir... bu çok büyük bir şirktir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kelimenin o manaya geldiği şekliyle alırsak katıksız şirk, diğer manası ise şirke götürebilen tehlikeli bir bidattir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Allah razı olsun
öyle oldugunu bılmıyordum
yanlız baska sitelerde surekli okunuyor bu dua.. Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
amin cümlemizden, kardeşim malesef türkiye de pek kaynakları ve anlamları inceleme durumu yok. "şu zat söylemiş, çok faziletliymiş, uçmuş kaçmış" denildiğinde akan sular duruyor. oysa duada bu tip "hürmetine,onun için" gibi şeyler Rasulullah(sav)'dan hiç nakledilmemiştir. bunu anlamamak için uğraşır bir çoğu,Allah ıslah etsin.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yazıya yazılan yorumları oku istersen, izah yorumlarda.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir"

en basitinden duada bu geçen sözün sahibi KAFİR EBU TALİB dir. aslı şöyledir

"yüzü suyu hürmetine yağmur yağan biri..."(Allahu alem,tam kelimesi kelimesine aklımda değil)

bu şiiri ebu talip bir kıtlık döneminde Rasulullah(sav) yağmur duası ettikten sonra yazmıştır. Hepimizin bildiği gibi ebu talip in Rasulullah Muhammed(sav) e çokça faydası olmuşsa da KAFİR ölmüştür, şiiri delil alınacak biri değildir.

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Hürmetine diye dua etmek (eğer hz. Muhammed -sav- kastediliyorsa) bir nokta da beis görülmeyebilir. Fakat bu dua da böyle bir mana yok. Yüzü suyu lafzı ise hiç yok.. hatta bildiğim kadarıyla arap terminolojisinde de kullanılmıyor.. burada bihi edatına iki mana verilebilir birisi bizatihi kendisi düğümleri çözen ve bizatihi kendisi sıkıntıları gideren ya da sıkıntıları ancak kendisi sayesinde giderilen yani ettirgen fiil olmakla birlikte o olmadan sıkıntıların gitmediği gibi bir mana da var... her ikisi de her durumda şirktir... Müslümanların birbirlerini uyarması gerekir..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.