Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Salat-ı Tefriciye Okur musunuz?
Salat-ı Tefriciye Okur musunuz?
ben taberanı beyhekı beydavi gıbı hadıscılerı soruyorum nasıl dıye?
Alıntı:en-Nevevi kendisine sorulan, el-Buhari ve Müslim'de, meşhur musnedlerde, Ebû Davud'un, et-Tirmizî'nin, en-Nesai'nin sünenlerinde veya bunların bir kısmında sahih olmayan veya batıl hadisler var mıdır? sorusuna şöyle cevap vermiştir:
''El-Buhârî ile Müslim'deki hadisler sahihtir. Diğer mezkur sunenlere ve musnedlerin çoğunluğuna gelince; bunlarda sahih, hasen, zayıf, munker ve batıl hadisler vardır."
İbnü'l-Attar, Fetava, s. 246-7.
Sahiheyn üzerin de şöyle bir icma bilgiside var: bunu paylaşayım tercüme matamot yapamıyorum ama şunlar geçiyor: buhari ve müslimde muttasıl gelen rivayetler de imamların icması vakidir... Nakdu's-Sahih, s. 27.
Diğer ebu yala deylemi gibi kaynaklar 3. hatta 4. gruptan zayıf hadis kaynaklarıdır bunları ümmetin alimleri nasihat babından rivayet etmişlerdir.. sahih olduğu için değil...
şunu da söyleyim buhari ve müslimin bazı hadisleri tenkide uğramıştır. bunlar senet tenkidlerinden ziyade metin tenkidleridir.. fakat ibn kuteybe muhteliful hadis adlı eserinde ibn hacer fethul bari adlı eserlerinde bunları savunmuş tenkitleri bertaraf etmeye çalışmıştır... fakat günümüzde mustafa islamoğlu ve onun talabelerinden mehmet okuyan yine hadislerle uğraşanlardan ibrahim sarmış ve cumhu. ünv. prof. enbiya yıldırım gibi şahsiyetler sıklıkla tenkit etmeye gayret göstermişlerdir. hayri kırbaşoğlu gibilerini saymıyorum bu alanla meşhur oldukları için... albani muhakkik değil muhaddisdir bu yüzden bazı hadis hataları yapmış fakat şuan cerh ve tadil ilmini bilen ender muhaddislerdendir.. albaninin hanefi alimlerle arası hiç iyi değil en çok tartıştığı alimlerden birisi yine ebu guddedir.. türkiyedeki eski alimlerle münazarasıda sıkça olmuştur..
sen olmasaydın alemleri yaratmazdım hadisini batıl olarak görmeyen yoktur eski alimlerin bu konudaki görüşü meşhurdur fakat türkiyede de mustafa islamoğlundan tutunda ilahiyatçılardan uydurma saymayan sadece bir kaç tasavvuf bölümü öğretim görevlisidir bunlarda senet olarak uydurma olduğunu kabul etmiş fakat manasının doğru olduğunu iddia etmiştir, cübbeli ahmedde bu görüştedir..
Alıntı:ben taberanı beyhekı beydavi gıbı hadıscılerı soruyorum nasıl dıye?
Beydavi kadı beydavi ise kendisi hadisci değildir müfessirdir fıkıhçıdır yani meşhur olduğu alan bu değildir.. sana taberaninin bir hadis kitabının kaç cilt olduğunu söyleyim genellikle nette hadisin altına taberani yazarlar.. fakat onun hadis külliyatı tam 100 cilttir... bu eseri tetkit etmeyi bir kenara bırak hadis bulmak bile ölümdür.. bu kadar sahih hadis zaten yok.. zaten taberanide bunu biliyor... beyhaki şafiiidir.. onunda sahih,zayıf ve mevzu hadisleri var..
kafam iyce karıştı
salat-ı tefrıcıye okumayı bırakmalımıyım peki ?
baska tefrıcıye konularıda var
neden benım konuda tartısmanız alevlendi
baska arkadaslar bana tefrıcıye okumak istemeyebilir

yaptıgım seyın dogru olduguna ınanmasaydım boyle bır gunahın altına gırmezdım.
tabıkı en dogrusunu Allah bılır...
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi