You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Salat-ı Tefriciye Okur musunuz?

Salat-ı Tefriciye Okur musunuz?

Profesör
RE: Salat-ı Tefriciye Okur musunuz?
sız gormek ıstedıgınız gıbı bakıyorsunuz.hepımız bılırız kı Allah ın ıznı olmadan bır yaprak bıle kıpırdamaz bu alemde.
Allahu Teala sen olmasan bu alemı yaratmazdım dıyerek peygamberı sav overken sızın yukarıdakı yazdıklarınız alalede gelıyor.

arapcanın bukumlu bır dıl oldugunu gayet ıyı bılıyorum.bu yuzden sıze gore şirk,bana gore gayet guzel bır dua. kı sırk olup olmadıgını Allahtan baska kımse bılemez,yıne kalbte olanı kalbten gecenı Allahtan baska kımse bılemez...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
1008- Abdullah İbn Dînâr, babasının şöyle dediğini nakletmiştir: "Abdullah İbn Ömer'in, Ebû Tâlib'e ait şu şiiri sık sık okuduğunu duydum:
"Yüzü suyu hürmetine bulutlardan yağmur inmesi İstenen böyle cömert bir insan hiç terk edilir mi!? Bu zat, yetimlerin sığınağı, dayanağı ve yardımcısı, dulların koruyuçuşudur."

1009- Abdullah İbn Ömer'in oğlu Salim, babası Abdullah'ın şöyle dediğini nakleder: "Rasul-u Ekrem (s.a.v.) yağmur duası ettiğinde daha minberden inmeden önce bütün oluklardan gürül gürül yağmur suları akardı. Ben O sallallâhu aleyhi ve sellem yağmur duası ederken yüzüne bakar ve hep şairin şu sözlerini hatırlardım:
"Yüzü suyu hürmetine bulutlardan yağmur inmesi istenen böyle cömert bir insan hiç terk edilir mi!? Bu zat, yetimlerin sığınağı, dayanağı ve yardımcısı, dulların koruyucusudur." Bu şair Ebû Tâlib'tir.

kaynağı fethul bari dir, buhari şerhi.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ve ayrıca taha, "sen olmasan alemleri yaratmazdım" hadisi de uydurmadır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-09-2012, Saat:05:15 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
zayıflık hakkında bir iddia var ise zayıf hadisler olarak bunu belirt, sahih-i buharideki hadisler kaynak olarak "buhari" de geçtiği için sahih değildir, isnadı ve metni sağlam olduğundan dolayı sahihtir ki kütub u sitte yazarları arasında en az zayıf hadisi barındıran hadis kitapları buhari ve müslimdir.

taberani,deylemi ve beyhaki nin hadislerinin içinde çokça zayıf hadis vardır. kendileri kadar hadis ilmim olduğundan dolayı söylemiyorum bunu, bu zayıf hadisleri de yine hadis alimlerinin ilmi ile biliyoruz. yarın delilleri ile ekleyeceğim, selametle.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
-sonuc olarak hepsınde "rıvayet edıldıgıne gore" dıye gecıyor. hadıs kıtaplarının hepsınde bu sekılde gecıyor. ve hepsı de hadıs alımı oldugu ıcın bu kıtapları yazıyorlar. onda cok zayıf vardır,bunda az zayıf hadıs vardır dıyerek karar verılebılıyor mu hadıslere?

-bu adamlar Allah korkusu tasımıyor mu kı bu lafların peygamberımıze aıt oldugunu soyleyebılıyorlar?
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.