You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Nasıl Olur Acaba ?

General
RE: Nasıl Olur Acaba ?
Bu bilgilerimi bir toplulukta vs.paylaşma gibi durumum yok.Sadece bir forumda yazıyorum bildiklerimi görüşlerimi ,bir de bu forumda yazıyorum işte.Yani hitabet yok bende.Ama soru soran oluyor,onlara cevap veriyorum reelde.

Evet mukayeseli fıkıh okuyan çok azdır herhalde.Şafi ve Hanefi fıkhını çok iyi seviyede ,Maliki ve Hanbeli fıkhını orta seviyede,Zahiri ve Caferi Mezhebini giriş seviyesinde biliyorum diyebilirim.Belki bu dediğim tepki çekecek,sen gösteriş yapıyorsun diyen olacaktır;Allah kalpleri bilir diyorum sadece.

Bunda belki Hocam'ın etkisi de olabilir,onu örnek almış olabilirim.O da Şafi ve Hanefi fıkhını çok iyi seviyede biliyor.Neden sadece bir Mezhebi okumuyorsun diyenlere şunu söylerim:Halil Gönenç Hocanın da dediği gibi günümüzde bir Mezhep yetmiyor.Tavafta Şafiler çok sıkıntı çeker mesela abdestten dolayı.Mesela organ nakline her Mezhep cevaz vermez vs.Bir Mezhepte çıkış yolu bulunduğu zaman o Mezhebe uymak insanlara çok kolaylık sağlıyor ve bu din kolay bir din dedirtiyor.Ayrıca bir ibadeti yaparken diğer müctehidlere göre de sahih olacak şekilde yapmak daha efdaldir,bunun için de diğer Mezhepleri de okumak gerekiyor.

Dört Mezhebi anladık peki neden Caferi fıkhını okuyorsun diyenlere de şunu derim:Bu Mezhep biraz sıkıntılı .Onlarla konuşabilmek için onların görüşlerini de bilmek gerekir.Ayrıca ortak noktalarımız elbette var.Kimi görüşleri bizim görüşlerimize ters olabilir;ama onlar da nassa dayanıyor.Bunlara sözüm yok.Ama kimi görüşleri nassa dayanmıyor.Bunlara elbette karşı çıkacağız.Karşı çıkmak da sadece onları anlayabilmekle olur.

Ben bir başlıkta ilmihal okuma teklifi yaptım.Katılmak isteyen yazsın dedim,isterseniz siz de katılın.Haftalık belirli bir sayfa belirleyeceğiz,sonra okuyup anlamadığınız yerleri soracaksınız sonra da ben size soru soracağım gülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Benim aklımdaki öyle bir şey değil.Haftalık sayfa belirleyeceğiz,onu okuyacağız,haftasonu da soru soracağız.Yani akşamları girip-girmemeniz mesele değil.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
uyeler bolumunde kendiniz icin bir baslik acabilirsiniz size ait bi konu olur
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.