Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Nasıl Olur Acaba ?
Nasıl Olur Acaba ?
Evet mukayeseli fıkıh okuyan çok azdır herhalde.Şafi ve Hanefi fıkhını çok iyi seviyede ,Maliki ve Hanbeli fıkhını orta seviyede,Zahiri ve Caferi Mezhebini giriş seviyesinde biliyorum diyebilirim.Belki bu dediğim tepki çekecek,sen gösteriş yapıyorsun diyen olacaktır;Allah kalpleri bilir diyorum sadece.
Bunda belki Hocam'ın etkisi de olabilir,onu örnek almış olabilirim.O da Şafi ve Hanefi fıkhını çok iyi seviyede biliyor.Neden sadece bir Mezhebi okumuyorsun diyenlere şunu söylerim:Halil Gönenç Hocanın da dediği gibi günümüzde bir Mezhep yetmiyor.Tavafta Şafiler çok sıkıntı çeker mesela abdestten dolayı.Mesela organ nakline her Mezhep cevaz vermez vs.Bir Mezhepte çıkış yolu bulunduğu zaman o Mezhebe uymak insanlara çok kolaylık sağlıyor ve bu din kolay bir din dedirtiyor.Ayrıca bir ibadeti yaparken diğer müctehidlere göre de sahih olacak şekilde yapmak daha efdaldir,bunun için de diğer Mezhepleri de okumak gerekiyor.
Dört Mezhebi anladık peki neden Caferi fıkhını okuyorsun diyenlere de şunu derim:Bu Mezhep biraz sıkıntılı .Onlarla konuşabilmek için onların görüşlerini de bilmek gerekir.Ayrıca ortak noktalarımız elbette var.Kimi görüşleri bizim görüşlerimize ters olabilir;ama onlar da nassa dayanıyor.Bunlara sözüm yok.Ama kimi görüşleri nassa dayanmıyor.Bunlara elbette karşı çıkacağız.Karşı çıkmak da sadece onları anlayabilmekle olur.
Ben bir başlıkta ilmihal okuma teklifi yaptım.Katılmak isteyen yazsın dedim,isterseniz siz de katılın.Haftalık belirli bir sayfa belirleyeceğiz,sonra okuyup anlamadığınız yerleri soracaksınız sonra da ben size soru soracağım
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi