You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namaz Kılanan Önünden Geçmek

Namaz Kılanan Önünden Geçmek

Kavgaci
RE: Namaz Kılanan Önünden Geçmek
Konuyla gün boyunca ilgilendim, bugün değişik bilgiler öğrendim.Cezakallahu hayran.

Dinde nakilsiz fikir koftur kardeş.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-10-2014, Saat:11:09 PM, Düzenleyen: RuhAdam.
General
Nakilsiz fikir boştur demişsin.Biz buradaki yaptığımız yorumları toplayıp delilli X Mezhebi'nin kitabı diye satmayacağız kardeş.Ne benim yorumum dindir,ne de sizin.Bunda şüphe yok.

Amacım şu:Bir meselenin hemen delilini okumamak,biraz düşünmek.Bildiği hadisleri aklından geçirmek.Hadis kitaplarından ilgili konuyla ilgili tüm hadisleri okumak.Sonra şu şu delil olabilir diye çıkarımda bulunmak.En son kitaptaki delillendirmeyi okumak.

Böyle yaparak ne mi kazanacağız?Göreceksiniz ki bundan sonra müctehidlerin delillendirmelerini daha hızlı ve daha iyi kavrayacağız.

Bu benim yöntemim.Kimse beni dinlemek zorunda değil.Ben sadece neden böyle yaptığımı sebebiyle beraber yazmak istedim.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kavgaci
Kardes seni anladığımı zanıyorum.Üzerine konusulan meselede azda olsa birikim gereklidir.Gereklidir cünkü bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz.Özellikle bu konuya yanlıs girdiğini bilmeni isterim.Beyin fırtınası yazılarını bolbol okursan ne demek istediğimi anlayacaksın.

Özellikle bu konuya nakilsiz cevap vermek doğru cevap vermek olanaksız.Benim yukarıda verdiğim gibi cevaplar getirebilir en fazla baskada birşey cıkacağını zanmıyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.