You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namaz Kılanan Önünden Geçmek

Namaz Kılanan Önünden Geçmek

Kavgaci
RE: Namaz Kılanan Önünden Geçmek
Cebrail (as) Resûl-i Ekrem (sav)'e hitaben; "Biz içerisinde köpek veya resim bulunan eve girmeyiz" buyurmuştur.Buradan önunden köpek bulunan kimsenin namazi kabul olmaz demis olabilirmi?Neticede köpek necis ve illet olarakta rahmete mani o yuzden olabilirmi, yoksa fazla mi sacmaladim gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Şeytan köpek kılığına girebildigi için namaz kilanin önünden geçerse namaz bozulur. Sonuçta secde dolaylı yoldan da olsa şeytana yapılmış olur
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kara köpeğin şeytan olduğunu peygamber söylüyor.Bu meselenin hikmeti gibi.Ben ise delillendirme açısından sormuştum.

O zaman kadın ve eşeğin geçmesi namazı bozar hadisine ne diyeceksiniz?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bakın aklıma ne geldi. bundan 10 sene önce filandı. iş için sivasa gidiyoruz. üç dört kişi gece çıktık yola. sabah namazı vakti çıkmak üzereydi. dedim ki biz uygun bir yer bulana kadar vakit çıkacak. şurda duralımda namazımı kılıyım. millet arabada oturuyor, ben ağaçlık bir yerde abdest alıp, bir ağacı sütre edip durdum namaza. namazın ortasında bir kaç köpek geldi, sağımda solumda geziniyor.
derken sarı bir çoban köpeği geldi, tam karşıma yattı beni seyrediyor. aramız 2 metre filan. hiç korkmadım ve umursamadım. neyse ben rükuya gidince köpek hırladı. benim rüku yarım kaldı tabii neyse baktım sesi kesilince tam yaptım. köpekten çekinmeye başladım açıkçası.
yavaş yavaş secde için eğilecek gibi oldum köpek iyice hırlamaya başladı. ben yavaş yavaş secdeye gidiyorum ama bir gözümle ona bakıyorum, bir gözümle taş arıyorum. sonra Allaha sığındım alnımı koydum yere ve vov diye bir havladı, ben hemen kalkıp hoşt diye bir bağırdım, arabaya koştum, birileri daha indi arabadan, taşladık köpekleri.
anlıycanız köpek iriyse ve yalnızsanız namazı bozuyor.
ben hala gülüyorum, sizde gülebilirsiniz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-10-2014, Saat:09:09 PM, Düzenleyen: beşer.
General
Nükteli bir yaklaşım olmuş sizinki deRolleyes
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.