You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mustafa İslamoğlu peygamberimize KİBİRLİ diyor!

Mustafa İslamoğlu peygamberimize KİBİRLİ diyor!

General
RE: Mustafa İslamoğlu peygamberimize KİBİRLİ diyor!
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Mesud kardeşim belki doğrudan konuyla alakalı değil ama sadece bir şey soracağım; bu meseleyi Cübbeli hocadan geçen gün dinledim, o da İslamoğlu'nu çok ciddi eleştiriyor, mezheb imamları, hadis ravileri de yerine göre birbirini bu kadar tenkid etmiş midir?
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-11-2014, Saat:05:10 PM, Düzenleyen: Zehan.
Profesör
Bir hadisin muhaddis ravilere göre tenkidinin bir çok şartları vardır..Hadis ilmi epey müşkil bir iştir..bunun için doğru kaynaklardan en azından bir hadis usulü ve hadis tarihi okunmalıdır ki, anlaşılması güç mevzular anlaşılır hale gelsin...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
1.Lafımı yine çarpıtma peşindesiniz.Ben Buhari sahih olmayan hadisi neden bile bile alsın diyeyim.Tabiki sahih olduğuna inandığı için kitabına aldı,aynı şekilde Tirmizi,Müslim de öyle yaptı.Dikkat ederseniz Buhari hata edebilir dedim.O sebeple Buhari Kuran değildir dedim.Siz yine konuyu başka tarafa çekmeye çalışıyorsunuzgülücük

2.Merak etme kardeşim Hindiyye,Reddül Muhtar,Hidaye,İhtiyar okuyoruzgülücük Kafadan konuşmuyoruz.

Bir alim mütevatir hadis kitaplarını topladım diye kitap yazar,bir başkası da yazar.Ama bir bakarsınız orada mütevatir hadislere alınmış,ama burada alınmamışgülücük

Tevessül hakkında Nureddin Yıldız ne diyor?Bana yazabilir misin kısaca?Nureddin yıldız sana göre bir konuda hata yaptı o sebeple dinlemiyorsun öyle mi?Sen hangi masum hocayı dinliyorsun merak ettim şimdigülücükBöyle yapmak yerine görüşünü deliliyle savunsana.Karşı tarafta savunsun.Konu sonra kapansın.Hangisi daha doğru diğer insanlar karar versin.Bence bu yol daha güzelgülücük

Zihniyetiniz iki-üç mesajda anlaşıldı.Size göre tevessül doğru,bana göre tevessül doğru değil ise ve Nureddin Hocayı dinliyorsam benimle konuyu konuşmayacaksınız.Yani bir alim hata ettiği zaman onu silen zihniyettensiniz.Kardeşim kolaya kaçıyorsun sengülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-11-2014, Saat:05:23 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
Profesör
Bir Ravinin tenkit kriterleri yada sahihlik kriterleri diğer muhaddis raviye uymayabiliyor..birde bir hadis sahih değilse illede mevzu olur diyede bir kaide yoktur...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
1.Buharida sahih olmayan hadis yok dediniz.Yanlış anlaşılma mı oldu teyit etmek için soruyorum.Buharida sahih olmayan hadis var mı?Çarpıtan ben değilim,masum alim yoksa eğer bu sefer kendinizle çelişiyorsunuz.Çünkü hatası olan alimi dinlemem diyorsunuz,sonra hatasız alim yoktur mesajı veriyorsunuz.Tekrar soruyorum siz hangi alimi dinliyorsunuzgülücük

"Kuran değildir diye hafife alınacak laflardan ve inkarlardan uzak durulmalıdır dedim."Bunu nerede yazdınız,ben okumadım.Sadece Buharide sahih olmayan hadis yoktur dediniz.

2.Konuyu dağıtma çabası yine.

3.Aynen bende öyle düşünüyorum kardeşimgülücük

4.Soruma cevap yok,ama soru vargülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-11-2014, Saat:06:29 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.