You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanlara 3 soru

Müslümanlara 3 soru

Profesör
RE: Müslümanlara 3 soru
siyahsancaklı kardeşim gayret ve çabalarınızdan dolayı Allah Razı olsun..başka konulardada görmek isteriz sizi..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alıntı:Kanaatimce sana yazdığım mesajda sorularına yüzde yüz cevablar vardı lakin sen ya dikkatli okumadın yada göremiyorsun okuyorsun ama anlamıyorsun. Hatta bu yüzden dinlemen için video bile göndermiştim. Bilmiyorum geçmişte ne yaptın ama sanki aklın ve gözlerin mühürlenmiş gibi Allah'u alem.. Ama tespitim şu senin hakkında Allah(c.c.)'ın isimlerinin manalarına yoğunlaş özellikle de Allah, Rahman, Rahim, Alim, Samed ve Hakim isimlerine.. Zira; sorduğun sorunun cevabı bu isimlerde.. Ama, daha da olmaz dersen ben sana sadece dua edebilirim elimden başka birşey gelmez.. Çünkü; bu ayet senin halini anlatıyor iyi öğren tefsirlere bakmayı unutma..!

Kanaatiniz yanlış çoğu cevabınız benim sorularıma cevap vermiyor. Siz umumi mahiyette yaratıcının varlığını kanıtlamak üzerine duruyorsunuz, sorduğum sorulara bazen değinmiyorsunuz bile, attığınız videoları izledim hatta "videolarda benim sorduğum sorular yok, cevapları da yok" dedim. Bakın şimdi nasıl oluyor dediğim gibi izâh edeceğim.

Bakın ben diyorum ki "ol deyince olduren kuvvenin, bebeklerin bile tecavüze uğradığı bir dünyaya bizi göndermesine gerek yoktu. İstese bizi her türlü kötülükten muaf/azad bir yerde yaratırdı. İrademizi de kötüyü seçemeyecek şekilde inşa ederdi ancak bunca zulmün eziyetin olduğu bir dünyaya gönderildik. Bunu durumu nasıl aklınıza yatırıyorsunuz ? diyorum.

İlk cevabınızda kısaca demişsiniz ki "Allah her şeye kadirdir, garezi olduğundan yapmaz, bize düşen buna iman etmek" ... Kabul ediyorum, bu "bir" cevaptır. "Allah bilir"... çok güzel bir cevap ve bu güne kadar bu sorular için aldığım tek cevap ancak bu cevabı aldık tamam bitti, kapat gitsin üzerine demem. Çünkü bu spesifik bir cevap değil, herhangi bir şey şey için verilebilir... Aynı zamanda başka cevaplar türeten insanlarda çıkabilir. İkinci iletinizde de aynı şeyi tekrarlamışsınız, tamam, kabul inandığınız "yaratıcı her şeye kadirdir, ilmini biz yetişemeyiz bize düşen iman etmektir" cevabı kabul.

Alıntı:Mesela; Tohum toprağın altına girip acı çekmezse 40 yıl boyunca masanın üzerinde kalsa filiz açıp yeşermez.. İnsan burda çile çekip olgunlaşıp Cennette açacak bir tohum gibidir.

Bakın ben size diyorum ki "bizim burada acı çekmemize yaratanın ihtiyacı var mı ? Yok. Yaratıcı için her şey mümkün olduğu halde bizi böyle zalım bir dünyaya niye gönderdi ? İrademizi sınamak için mi ? Halbuki irademizi var edip kötüyü seçememe imkannı yaratmakta onun güç kapasitesi içindeydi. Siz bana verdiğiniz cevap benim sorumun cevabı değil.

Alıntı: Kula göreyse üç kuruşluk bir maaş için canın çıkar ama gün boyu çalışırsın. Paranı zor bela alırsın. Alıncada yorgunluk geçer de 3 gün sonra eski çulsuz haline dönersin.. Halbuki 60-70 yıllık bir iş sana verilmiş.. Dünya'ya gelmişsin. Herşey ayağına kadar geliyor. Adeta iki tane melek hizmetine emredilmiş bunlar anne ve baban.. Sen acıdan bahsediyorsun? Hangi acı? Bütün ömrünü verip çalışarak kulluk yapmadan geçirilen bir hayatın sonunda ancak belki bir ev alabilirsin. Çünkü; cüzzi iradenin değeri ancak o kadar eder.. Ama Rabbim ne der? Ömrü boyunca 24 saatin sadece 1 saatini bana ayırana ebediyen kalacağı bir ev yani cennet var. Hangi ahmak 24 saat çalışmak ister ki? Sen olsan 1 saati mi yoksa 24 saati mi seçersin?

Bakın mesala kuzey kutbundaki ayı için verdiğiniz cevap bu. Ben diyorum ki "son derece masum bir canlı, sınanamayacak bir canlı neden acı çeker?" diyorum. İlk iletinizde kısaca "Allah bilir" demişsiniz, tamam bu cevabı kabul ediyorum bir şey dediğim yok ama burada cevap mahiyetinde bir şey yok. Hangi acı olduğunu ben yeterince açıklamıyor muyum ? Kuzey kutbundaki bir ayı yavrusunun kanser olduğu durumda hissettiği acı, nörolojik açıdan "acı". Benim sualim bu iken siz buna değmeden benim hayatım hakkında varsayımlarla "kime göre acı, ne acısından bahsediyorsun, nimetler ayağında..." diyorsunuz. Bakın benim sorum bu değil.

Alıntı: Hitleri hatırlarsın illa ki o ne yapmıştı? Bütün akıl hastalarını öldürmüştü. Neden? Faydasız ve yararı olmadığını düşündüğü için.. Halbuki insan kendini Yaratıcının yerine koyarsa insana göre bok böceği bile faydasızdır kaldı ki bir gün yaratılan insana faydasız demesi şaşılacak bir durum değildir. Mesela; senin gözlerin var herseyi görebileceğini zannedersin ve görmeden inanmam dersin duvarın arkasında annen var inanmazsan öldürecekler deseler inanırsın neden çünkü görmekten ziyade korku ağır basar ama duvarın arkasını göremezsin. Çünkü; sana verilen kulluk yapman içindir bende Yaratıcıyım haşa demen için değildir.

Ben nerede "akılsız insan niye yaratılır ne faydası var" dedim ne alakası var ? Ben diyorum ki sınanamayacak durumdaki insanlar neden acıya tabi tutulur, sınanamayan hayvancağızlar neden acılar çeker ? Eğer bu başkalarını sınamak içinse bu ilahi doğruluk mudur ? Yok değilse neden böyledir ? Ben kime faydasız dedim, nerede böyle bir şey iddia ettim, tüm yazılarım içinde aratsanız belki faydasız sözcüğü ilk kez şimdi kullanıyorum.

Duvarın arkasasında annem var'a gelince, gözlem ile görmeği karıştırmayın. Ben atomu görebilimiyor muyum çıplak gözle, atom altı parçacıklarının varlığını biz çıplak gözle mi teşhis ettik ? "Observation"'dan bahsediyorum belki Türkçe çevirileri çoğu insan gibi kafanızı karıştırıyor olabilir.

Ben görmedem inanmam falanda demem, gördüğüm şeyi bilmeye çalışır niye inanayım ? İnanç, görmediğin taraf içindir. Gördüğün yeri bilebildiğince bilirsin, ha yanlış ha eksik ha doğru ama bilirsin. Henüz bilmediğin şeye inanırsın.

Kafaınızda bir "inanmayan, ateist kişi" modeli var, sanırım herkesi de aynı kalıba oturtuyorsunuz. Bunu sadece inanmayan insanlar için değil hiç kimse için yapmayın, hayata çok dar açılardan bakmak zorunda kalırsınız.

Alıntı:Senin sorularının anlamı şu, sen Padişaha padişahlık taslıyorsun! Bu Padişahın kelleni uçurmaması için bir neden var mı sence..

Hayır yahu, burada bir padişahın varlığına inanan sizsiniz bir de benim gözümden bakın, ben padişaha da makamına da inanmıyorsam nasıl padişahlık taslarım. Ben de size bir misal vereyim, gelip bana diyorsunuz ki "bu diyarların bir padişahı var pek adaletlidir"... ben de diyorum ki "eğer var ise bu mu adaleti?"

Alıntı:Benden sana tavsiye kendin için yap bunu İlahlık taslayan cümleleri soru şeklinde sormak yerine kulluk taslayan cümlelerle iman edip ibadete başla

Benim gözümden bakın dünyaya, siz inançlı olduğunuz için eğer bu soruları siz sorsaydınız o zaman "ilahlık taslamak şirktir, tövbe" diyebilirdiniz ama ben sizinle aynı inançta değilim ki, ilahlık falan tasladığım yok.

Alıntı:Tabiki tercihlerinde özgürsün isterse cennet saraylarında konaklarsın istersende cehennem alevinde kızarırsın

Tamam işte diyorum ya sadece fikirlerim yüzünden düşünce özgürlüğüm yüzünden sonsuza dek yanacağım, eğer öbür taraf var ise.

Alıntı:Bu gerçek değil.. Yaratılmadan önce berzah aleminde her ruha sual edildi..

Şimdi n'olur şunu artık bana izâh edin, daha önce de bunu duydum sonra geçiştirildi. Cevabınızın devamında bunun izâhı olmadığı için bu kısmı özellikle soruyorum eğer ki bunu açarsanız ben sorularım için değerli bir cevap daha almış olacağım.

Şimdi şunu mu diyorsunuz, biz bu dünyaya getirilmeden önce yaratıldık sonra orada bizim ruhlarımıza / irademize "siz bu dünyaya gelmek istiyor musunuz, işte şartları şunlar şunlardır" diye soruldu ve biz bunu kabul ettik ! Dediğiniz bu mu ? Öyleyse lütfen bunu kaynaklarla destekleyiniz ben de bunu "ne güzel bir cevap" deyip "Gaybı Allah bilir" in yanına ekleyeyim.

Alıntı:A’râf / 179
Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.

Tabi bu ayet olduğu için inanmak zorundasınız, aksini düşünemezsiniz. Tabi bazı inançsız insanlarda aynı bu şekil inananlar ile dalga geçiyor "ahmaklar, neredeyse şizofreni gibiler, zeka olmayınca inanç kalıyor..." gibi gibi. Hiçbiri benim iddiam değil, oradan buradan duyduklarım. Benim nazarımda bir insanın inancının kıymeti yoktur, iyi insan ise ne mutlu.

Alıntı:Kesinlikle amacım hakaret değil bunuda belirtmek isterim. Zira Cenab-ı Haktan önce kendim için ve sonra tüm insanlık için hidayet diliyorum selametle kalın..

Teşekkürler, siz de
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alıntı:Bilmiyorum geçmişte ne yaptın ama sanki aklın ve gözlerin mühürlenmiş gibi Allah'u alem..

Buna ayrıyeten cevap vermek istedim.

Ben hayatım boyunca Allah adına ne prim yaptım ne de yapmak isteyene prim verdim. Ne Allah adına siyasi parti kurdum, ne Allah adına siyaset için oy istedim, ne de Allah adını kullanarak ticaret yaptım. Tanışlarımdan arkadaşlarımdan bazıları Allah adına çalışan bir cemaatten aldıkları sınav soruları ile iş buldular, vicdanım hiç el vermedi, başkasının hakkını yiyerek alacağım para olmaz olsun dedim. Öbür tarafta hesap soracaklarından değil bu tarafta benden hesap soracak vicdanım yüzünden... Mesala Allah adına gidip kimseden iş istemedim, Allah adına beni bir kuruma yerleştirin demedim. Vasıflarım, aldığım puanım budur dedim onlar içinde kendi başıma çalıştım. Toplumun nazarında yukarıda yazdıklarımı yapanlar "hidayetli insanlar" oldu, ben kefere kaldım. Ha eğer öbür taraf varsa ve yukarıda bu haltı işleyenler tövbe edip cennete girecekse ve ben sadece fikir suçundan sonsuza dek cehennemde yanacaksam, razıyım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-01-2015, Saat:03:48 PM, Düzenleyen: cokpisatayis.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
@cokpisatayis

Siz öyle iyi bir insansanız, Allah'ın hidayetinin size yetişmesini temenni ediyorum.

Bir de ''düşünen'' bir insansınız, düşünmek dinimizde övülmüş bir eylemdir.
Lakin bazı şeyleri insan düşüncesi ve aklı, bilimsel yöntemlerle algılayamıyor.
Evrenin sınırlarını, süper uzayı, hatta atom altı parçacıkların mahiyetini tam olarak
bilemiyoruz. Ben bir göletteki saman çöpüne konmuş sinek olsam, göleti koca bir
derya zannederdim.
İman öyle bir şey ki, güzelliğini kalbinizde hissedersiniz. Kainat kitabını okuyanlar derinlemesine imana sahip olabiliyorlar.
Artık öyle bir iman sahibi insan, tenhada
bile olsa günah işlemez, kötülük yapmaz, kimsenin hakkını yemez ve Rabbisini
öyle sever ki, O'nun işlerini sorgulamaz, hikmeti üzere yarattığının farkındadır.
O'nun sevgisinden uzaklaşmaktansa etlerinin parçalanmasına razı olur...
Kalın selametle...
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alıntı:Senin bu yazdıkların tam bir müslümanın sıfatı gülücük Allahın istediği şey budur.
Eğer sen gerçekten bu dediklerinde samimi isen Allah sana hidayet verecektir.

Alıntı:Siz öyle iyi bir insansanız, Allah'ın hidayetinin size yetişmesini temenni ediyorum.

Sağolunuz, teşekkür ederim. Hayırlısı diyelim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Şimdi benim Arapçam yoktur, etimolojisini bilmem, Kur'an uzmanı da değilim.

Biz bu acı tatlı su, farklı su akıntılarını M.Ö lerde keşfettik.

Kezâ dünyanın şeklini de M.Ö keşfettik.

Ay hakkındaki birçok bilgiyi gene M.Ö keşfettik.

Petrolden bahsetmişsiniz, M.Ö kullanılmıştır.

More than 4000 years ago, according to Herodotus and Diodorus Siculus, asphalt was used in the construction of the walls and towers of Babylon. (Heredotus ve Siculus'a göre asfalt Babylon'un inşasında kullanılmış). Gene M.Ö Çin'de kullanılmış...

Gene başka birisi daha evrenin genişlemesinden bahsetmişti onu yeni öğrendik amma ayette bahsedilen "gök" evren mi bilmiyorum. Bakın başka birisi göğü ve yeri birbirinden ayırmayı bigbang olarak nitlendirmişti, o zaman için ne yer var ne gök var ve biz yerin gökten ayrıldığı zaman dilimi de yok. Ben Kur'an uzmanı da değilim bunları değerlendirmem doğru değil.

Şimdi ben burada kuranı eleştirmek maksadlı bunları yazmıyorum bazı iddialar yanlış, kur'an referanslı olduğu için değil işte petrol meselesi gibi, eskiden bilinmiyor zannediliyor çok yanlış bilgi.

Şimdi çocuğun gelişim safhaları hakkında eskiden bilinmeyen bir malumat yok ayette söyleyeyim.Yani günümüze kalan eski mısır mumyaları var yani siz eskileri her şeyden bi haber avanaklar zannetmeyin.

Ben konu sapmasın diye bu meseleyi bir ateist-müslüman tartışmasına çekmek istemiyorum ama sürekli bunlar söylendi bu konu altında o yüzden genel bir cevap yazayım istedim. Ben Kur'an da sizin yorumladığınız şekilde bir şey belirtiliyor mu belirtilmiyor mu bilmiyorum dediğim gibi uzmanı değilim amma "işte biz bunu yeni öğrendik kuran 1400 yıl önce söylüyordu" diye iddia edilen çoğu şey yanlış onu söylemem lazım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.