Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Alıntı:Kanaatimce sana yazdığım mesajda sorularına yüzde yüz cevablar vardı lakin sen ya dikkatli okumadın yada göremiyorsun okuyorsun ama anlamıyorsun. Hatta bu yüzden dinlemen için video bile göndermiştim. Bilmiyorum geçmişte ne yaptın ama sanki aklın ve gözlerin mühürlenmiş gibi Allah'u alem.. Ama tespitim şu senin hakkında Allah(c.c.)'ın isimlerinin manalarına yoğunlaş özellikle de Allah, Rahman, Rahim, Alim, Samed ve Hakim isimlerine.. Zira; sorduğun sorunun cevabı bu isimlerde.. Ama, daha da olmaz dersen ben sana sadece dua edebilirim elimden başka birşey gelmez.. Çünkü; bu ayet senin halini anlatıyor iyi öğren tefsirlere bakmayı unutma..!
Alıntı:Mesela; Tohum toprağın altına girip acı çekmezse 40 yıl boyunca masanın üzerinde kalsa filiz açıp yeşermez.. İnsan burda çile çekip olgunlaşıp Cennette açacak bir tohum gibidir.
Alıntı: Kula göreyse üç kuruşluk bir maaş için canın çıkar ama gün boyu çalışırsın. Paranı zor bela alırsın. Alıncada yorgunluk geçer de 3 gün sonra eski çulsuz haline dönersin.. Halbuki 60-70 yıllık bir iş sana verilmiş.. Dünya'ya gelmişsin. Herşey ayağına kadar geliyor. Adeta iki tane melek hizmetine emredilmiş bunlar anne ve baban.. Sen acıdan bahsediyorsun? Hangi acı? Bütün ömrünü verip çalışarak kulluk yapmadan geçirilen bir hayatın sonunda ancak belki bir ev alabilirsin. Çünkü; cüzzi iradenin değeri ancak o kadar eder.. Ama Rabbim ne der? Ömrü boyunca 24 saatin sadece 1 saatini bana ayırana ebediyen kalacağı bir ev yani cennet var. Hangi ahmak 24 saat çalışmak ister ki? Sen olsan 1 saati mi yoksa 24 saati mi seçersin?
Alıntı: Hitleri hatırlarsın illa ki o ne yapmıştı? Bütün akıl hastalarını öldürmüştü. Neden? Faydasız ve yararı olmadığını düşündüğü için.. Halbuki insan kendini Yaratıcının yerine koyarsa insana göre bok böceği bile faydasızdır kaldı ki bir gün yaratılan insana faydasız demesi şaşılacak bir durum değildir. Mesela; senin gözlerin var herseyi görebileceğini zannedersin ve görmeden inanmam dersin duvarın arkasında annen var inanmazsan öldürecekler deseler inanırsın neden çünkü görmekten ziyade korku ağır basar ama duvarın arkasını göremezsin. Çünkü; sana verilen kulluk yapman içindir bende Yaratıcıyım haşa demen için değildir.
Alıntı:Senin sorularının anlamı şu, sen Padişaha padişahlık taslıyorsun! Bu Padişahın kelleni uçurmaması için bir neden var mı sence..
Alıntı:Benden sana tavsiye kendin için yap bunu İlahlık taslayan cümleleri soru şeklinde sormak yerine kulluk taslayan cümlelerle iman edip ibadete başla
Alıntı:Tabiki tercihlerinde özgürsün isterse cennet saraylarında konaklarsın istersende cehennem alevinde kızarırsın
Alıntı:Bu gerçek değil.. Yaratılmadan önce berzah aleminde her ruha sual edildi..
Alıntı:A’râf / 179
Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.
Alıntı:Kesinlikle amacım hakaret değil bunuda belirtmek isterim. Zira Cenab-ı Haktan önce kendim için ve sonra tüm insanlık için hidayet diliyorum selametle kalın..
Alıntı:Bilmiyorum geçmişte ne yaptın ama sanki aklın ve gözlerin mühürlenmiş gibi Allah'u alem..
Alıntı:Senin bu yazdıkların tam bir müslümanın sıfatıAllahın istediği şey budur.
Eğer sen gerçekten bu dediklerinde samimi isen Allah sana hidayet verecektir.
Alıntı:Siz öyle iyi bir insansanız, Allah'ın hidayetinin size yetişmesini temenni ediyorum.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.