You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanlara 3 soru

Müslümanlara 3 soru

General
RE: Müslümanlara 3 soru
1.Eğer Senin dediğin gibi Allah insanları imtihanları tutmadan yaratarak direk cennetine koysaydı ne olurdu biliyor musun?

Dün ve Bugün Onca mazlumu katleden,sırf müslüman oldukları için zulmeden dalga geçen,tecavüz eden malını mülkünü elinden alan kundaktaki bebeği dahi öldüren

Onca katil onca zalim onca hırsız onca şerefiz ve namussuz kendisini yaratan Allahı tanımamanın yanında Allahın yarattığı kullara karşı ettiği zulümler ve haksızlıklarla birlikte bu saydığımız zulüm ve şirk potsansiyelini yüreğinde taşıyarak yine Allahın yarattığı cennete girecekti

OL diyince herşeyi yaratan yüce Allah ,yarattığı bir kulu dünyada bir süreliğine imtihandan geçirdiğinde kendisni şirk koşup insanları zulm edeceğini de bilir doğal olarak

hal böyleyken yarattığı kulun içinde beslediği duyguları imtihan dünyasında neler yapacağını biliyorken Allah,nasıl böyle bir insanı ebedi cennet ile ödüllendirsin ki?

dünyada da ahirette de insanı insan yapan ruhu ise ruh olmadığı taktirde insan bir hiç ise insanı ruhun özü olan nefisten ayrı tutarak bir eşya gibi görüp yaratarak cennete koymak ne kadar mantıklı?

insanın cennetin cennet olduğunu anlaması için nefse yani ruha bir benliğe ihtiyacı vardır güzel ile çirkini ayırt edebilen bir ruha

Allah ruhunda benliğinde kendisine şirk koşup insanlara zulm edeceğini bildiği bir insanı nasıl cennetine koyabilir ki?

Dünyada Allaha teslim olmamış kullara kardeş gözüyle bakmamış bir insan için o cennet ne ifade edebilir ki?

kısacası cenneti bir eşya bir et parçası anlayamaz güzelliklerini bilemezse bunu idrak edebilecek olan Ruhun da bir imtihandan geçmesi şarttır

bir imtihandan geçmeyerek cennete giden ruh cennetin değerini cennetin kıymetini de bilemez çünkü hiçbir imtihan sürecinden geçmemiş bir ruh için önüne koyulan nimetler hiçbirşey ifade etmez

bu nimeterden faydalanırken Allaha edilecek hiçbir hamd samimi olamaz

samimiyetin olmadığı hamd da Allahın zatına layık bir hamd olmaz.

2-Ya da onlara acı çektirmek suretiyle başka insanları sınamak adalet midir ?
Demişsin,Eğer müslüman isen çektiğin en ufak bir bağ ağrısnın bile Allah katında bir karşılığı olacağına inanırsın ve sana zulm edenin mutlaka Allah katında cezalandırılacağına inanırsın bu nedenle acı çeken de boşuna çekmiş olmaz ve zulm edeninde yanına bu zulmü kalmış olmaz

Hayvanların çektiği acının nasıl bir acı olduğunu bende sende bilemeyiz o yüzden hayvanlar üzerinden bir tartışmaya girmek anlamsız olur

Canının acıdığını hatta ağladığını görüğümüz bir hayvan için durup bu soruyu sorabiliyorsan

Allahın türlü türlü nimetlerinden faydalanan bir hayvanın bu nimetlerden zevk alabileceğini de unutmaman gerekir

hayvanın çektiği acıyı sorgulama hakkını kendinde görüyorsun peki hayvanın tattığı nimetlerin aldığı zevklerin sorgusunu neden yapmıyorsun?

3-Eğer bu dünyada yaşamak istemiyorsan bu düşündüğün ilk andan itibaren hayatına son verme gücüne sahiptin bunu neden hala yapmadın diye sormak bizim hakkımız.

hayatın hertürlü nimetlerinden faydalanıp da Allah bize niye sormadı demek ne kadar mantıklı?

hem sormadığını nerden çıkardın?

26 gün önce öğle yemeğinde ne yediğini unutma lüksüne sahip olduğun gibi Allaha verdiğin sözü de bu şekilde unutup bir kenara attıysan ne olacak?

Allah kuranda dağların bile yüklenmediği sorumluluğu insan yüklendi buyuruyor

demek ki sen kendin istemişsiz bu dünyaya gelmeyi

ayrıca altının ortasında bulunup aynaya her baktığında sana imtihanda olduğunu hatırlatacak bir yazı olsaydı yada Allaha verdiğin sözünü unuttuğunda bir melek tarafından ses kaydı gibi dinletilen bir kayıt olsaydı bu nasıl imtihan olurdu?

bir lys sınavına girerken bu sınavı yaparken bana sordunuz mu demeyip neden harıl harıl o sınavı kazanmaya uğraşıyorsun peki?

neden lys sınavın kazanmayı lüzumlu gördüğün gibi Allahın cennetini kazanmayı lüzumlu görmüyorsun?

neden ortaya çıkarılırken sana sorulmayan bir sınava girmeyi sorgulamıyorsun da Allahın sana sorup sormadığını sorguluyorsun?
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alıntı:1.Eğer Senin dediğin gibi Allah insanları imtihanları tutmadan yaratarak direk cennetine koysaydı ne olurdu biliyor musun?

Dün ve Bugün Onca mazlumu katleden,sırf müslüman oldukları için zulmeden dalga geçen,tecavüz eden malını mülkünü elinden alan kundaktaki bebeği dahi öldüren

Onca katil onca zalim onca hırsız onca şerefiz ve namussuz kendisini yaratan Allahı tanımamanın yanında Allahın yarattığı kullara karşı ettiği zulümler ve haksızlıklarla birlikte bu saydığımız zulüm ve şirk potsansiyelini yüreğinde taşıyarak yine Allahın yarattığı cennete girecekti

Hayır bakın ben öyle demiyorum soruyu yanlış anlamışsınız. "Ol deyince olduran kudret" için bir sınırlama yoktur. O halde "kötülüğün hiç olmadığı" ve özgür iradenin de mümkün olduğu bir yer ve zamanda da var edebilirdi. Bu mümkün olmasına karşın böyle bir dünyada var etmiş. Bu o "yüce adalete" uygun mu sizin gözünüzde ? Biraz daha da açmaya çalıştım soruyu

Alıntı:2-Ya da onlara acı çektirmek suretiyle başka insanları sınamak adalet midir ?
Demişsin,Eğer müslüman isen çektiğin en ufak bir bağ ağrısnın bile Allah katında bir karşılığı olacağına inanırsın ve sana zulm edenin mutlaka Allah katında cezalandırılacağına inanırsın bu nedenle acı çeken de boşuna çekmiş olmaz ve zulm edeninde yanına bu zulmü kalmış olmaz

Hayvanların çektiği acının nasıl bir acı olduğunu bende sende bilemeyiz o yüzden hayvanlar üzerinden bir tartışmaya girmek anlamsız olur

Canının acıdığını hatta ağladığını görüğümüz bir hayvan için durup bu soruyu sorabiliyorsan

Allahın türlü türlü nimetlerinden faydalanan bir hayvanın bu nimetlerden zevk alabileceğini de unutmaman gerekir

hayvanın çektiği acıyı sorgulama hakkını kendinde görüyorsun peki hayvanın tattığı nimetlerin aldığı zevklerin sorgusunu neden yapmıyorsun?

Hayır bu varsayım doğru değil yani ben daha önce dediğim gibi mantık dairesine giren hangi cevap olursa kabulümdur ama bu olamaz. Acı tanımlanabilir bir durum, biz bilemeyiz değil biliyoruz. Bilim o seviyeye geldi artık yani acının beyindeki süreçlerine kadar bilgi sahibiyiz bunu kabul edemem.

Şimdi bakın o sorumu da daha detaylı açıklayayım. Şimdi hayvanın insan gibi bir iradesi olmadığına inanıyorsunuz bunu biliyorum. O halde hayvanın acı çekmesi onu sınamak için olamaz böyle olmadığı halde neden acı çeker ? Hayvanın nimetlerden yararlanmasını sormuyorum ona diyebilirisiniz "Rabbimiz çok rahmetlidir nimetler bahşeder" vs... bakın onu sormuyorum ama ben. O konuda "bu meseleyi nasıl aklınıza yatırıyorsunuz" diye sorsam cevabınız cuk otururdu ama sorum bu değil. Ha ama diyorsanız "Rabbim isteğince acı da verir mükafatta yaratanın bileceğidir, sorgulayamayız gaybı bilemeyiz" dersiniz tamam zaten sürekli bu konuda aldığım cevapta bu oluyor genelde.

Alıntı:3-Eğer bu dünyada yaşamak istemiyorsan bu düşündüğün ilk andan itibaren hayatına son verme gücüne sahiptin bunu neden hala yapmadın diye sormak bizim hakkımız.

Misal diyorum efenim "misal". Yani desem ki...

Yoksa öyle bir derdim yok benim şu an için yaşamağı seviyorum.

Alıntı:26 gün önce öğle yemeğinde ne yediğini unutma lüksüne sahip olduğun gibi Allaha verdiğin sözü de bu şekilde unutup bir kenara attıysan ne olacak?

Şimdi bakın bu konuyu açmanız gerek. Tanrı her şeyi yarattıysa ben daha bu dünyaya gelmeden önce ya da ruh olmadan önce artık her neyse ... irade mi vs. de tanrı yaratmıştır demektir. Siz şunu mu diyorsunuz ? Tanrı bizi mütekamil etmeden irademizi yarattı bize dünyanın halinden vaktinden bahsetti biz de doğmayı kabul edip dünyaya geldik. Bunu mu diyorsunuz ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-01-2015, Saat:06:38 PM, Düzenleyen: cokpisatayis.
Acemi Üye
Alıntı:Ressam, tabloya ihtiyacı olduğu için resim yapmaz.Kendi sanatını göstermek içindir tabloyu yapması.

Hayır ben bunu sormadım ben "ihtiyacı mı vardı bizi yarattı" demedim. Diğer cevaplarıma bakarsanız hep aynı sorunla karşılaşıyorum ve sorumu biraz daha açıp anlaşılır hale getirmeye çalışıyorum.

Alıntı:Herkes kendi kabiliyetine göre sınanır. Sen ilköğretim okuyan biri ile üniversite okuyan birinin aynı sınava tabi tutulduğunu gördün mü?

Kezâ bunu da sormadım.

Alıntı:senin isteğin olmadığı halde seni dünyaya getiren anne ve babana sor bakalım.Seni neden getirmişler dünyaya..
Şimdi sen anne ve babanı inkar edip beni neden getirdiniz diye kınıyor musun?

Efenim anne babam beni yaratmadı beni doğurdu ben gidip anne babama desem ki "beni niye bu dünyaya getirdiniz" onlar da bana diyebilir ki "keyfimiz için arkadaş ohhh canımıza sağlık" diyebilir sonuçta onlara "hani sizin ilahi adaletiniz" diye sual edemem. Bakın öyle insanlar var ki çocuk yapıp satıyorlar, birileri baksın diye değil çeşitli iğrenç sektörlerde kullanılsınlar diye...
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Pardon ama siz adaleti neye göre belirliyorsunuz?

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Adaleti iyiyi doğruyu siz kendiniz belirleyemezsiniz.Ki şayet belirleyebilirim derseniz bende bu söylediklerinizi kabul etmiyorum derim ve siz bunları bana kanıtlayamazsınız.

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
peki herşey çok güzel olsaydı; hiçbir sorun, sıkıntı, acı olmasaydı bu bu soruyu yine soracak mıydın?
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Siz anlatmak istediğimi iyi anladınız efendim

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.