You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanlara 3 soru

Müslümanlara 3 soru

Profesör
RE: Müslümanlara 3 soru
HER NEDENSE SORU BENZERLİĞİNİZ YAZI SİTİLİNİZ İLE WİKİPEDİA HAYRANLIĞINIZ AYNI..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
...

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Sorularınıza cevap bulmak için Allahın varlığını kabul etmeniz gerekiyor

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ne kadar tatmin eder bilmem, gecenin bu saati rastladı isem cevaplamam lazım gelir diye düşündüm; hiç yokuşa sürmeden tek ve net;

1; üstünlük gördüğünüz (belki müz) organlar işitme, görme vbvb. yani diğerlerinde eksik olarak gördüğümüz uzuvlar bize doğru kullanmadığımız için sual olacağına inanıyoruz biz bunun bile hesabındayız, bu sizin için ekstra bir de düşünmeyi idare eden organ için sorulacak

2; ortada bir belirsizlik var, ve bu mükemmel işleyen evren ve dünya düzeni bir ufak atomcuğun parçası ile meydana gelmiş bile olsa bunu formülize eden bir yönetmen olmak zorunda değil mi

3; bu peşisıra gündüz, gece hiç şaşmaz, güneşin enerjisi ile diğer katmanlar da can bulur, su kaynağı hiç tükenmez, bunlardan yanısıra sayılamayacak kadar yeraltından işlenebilir maden, denizin içinde senin vücudunun tam da en ihtiyaç duyulan vitamini olan balık türer, topraktan aldığın narenciye tam da vücudunun diğer bir vitamini sağlar, tahıl diğer bir vitaminin sağlar, senin yaşaman için bütün koşullar kendiliğinden oluşuverir hiç kimse formülize etmez bunları öyle mi?

4; ve bu benim saydıklarım nacizane kavramlar, sen ki yaklaşık 7 milyar insan içinde anneni babanı seçme ihtimalin yok, nerede doğacağını ve nerede öleceğini bilmiyorsun, bir rehber olmadan da cevap bulamıyorsun

5; şimdi evinde bir odaya bir tahta koy, tahminim gençsin hadi 40 yıl yaşadın varsaydık, haşa biz bilemeyiz, 40 yıl ellemeden beklet onu, bak sonra tahtada bir değişiklik var mı, evren oluşumu milyon milyar yıl blablabla diyebilirsin sen bir tahtada hiçbir fark göremezken, bu kadar düzen nasıl oluşmuş olabilir bir patlama ile?

6; ya da bu evren bu kadar uzun süreli bir geçiş ya hani, bir ağaç kışın sadece odundan ibaretken 3,4 ay sonra nasıl ekin veriyor, bunun için de milyonu geçtim yüzyıl geçmesi zorunda değil mi hani oluşum uzundu?

7; şimdi güzel kardeşim '' Her kuvvet Rab'bın elinde, dilediğini dilediği şekilde işler,yapar ve onda noksanlık göremezsin ''

8; kalpleri de çeviren O'dur, seni de ıslah eder kendine yaklaştırır, benim Dua'm budur sana

9; yokluğunu aramak yerine varlığını arayıp nasıl daha memnun olurum ve memnun ederime bak
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Son olarak sadece parmaklarının ucuna bak onları saatlerce incele ve sor kendine; nasıl her insanın izi farklı olur? zaten o parmağa yarım saat baktığında GİRDAP'ı göreceksin...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
1- Eğer Allah "ol" deyince oldurabiliyorsa bizi doğrudan cennette yaratıp orada sonsuza dek tutabilirdi. Bütün dert ve kederlerden azad edebilirdi. Bize kötüyü seçme fırsatı dahi vermeyebilirdi. Her türlü güzel vasfı verip özgür irademizi buna göre de tayin edebilirdi. Allah'ın bizi sınamaya ihtiyacı olmadığını ancak bizim ihtiyacımız olduğunu iddia ediyorsunuz halbuki "ol" deyince olduran bizi bu ihtiyaçtan da muaf edebilirdi. Buna karşın savunmasız hayvanların ve bebeklerin daha taciz edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Bu hâli aklınıza nasıl yatırıyor ya da mantıklı görüyorsunuz

evet kardeş Allah ''ol'' deyince oldurur. seni doğrudan cennete ve cehenneme göndermez. sana akıl, irade, ihytiyar vermiş çünkü. ve Allah seni zorlamamış ki, sen kendin kabul etmişsin hiç birşeyin kabul etmediğini. çünkü zalimsin, cahilsin ve nankörsün. insan hakikaten böyledir. hayat baştan sona imtihan değil midir. ve hayat baştan sona kulluk değil midir? sana da akıl ve irade verildiğine göre hayatı hangi yöne göre yaşayacağını seçeceksin ve istediğini alacaksın. daha ne. hayır bir defa İLK EVVELDE ŞUNU KABUL EDECEKSİN kardeşim;;;;;;;;;;GAYB DİYE BİR DURUM VARDIR VE O ALLAH'ıN YANINDADIR, HİÇBİR KUL ONU BİLEMEZ. ha diretir misin, güya kendince zorlar mısın, güya zorlayıp cevap bulamayınca cevap verilemediğini ve burada da kendinin akıllı olduğunu sanırmısın? bunu yapabilrisin ama GÖZLERİNİ GERÇEKTEN AÇTIĞINDA CEVABINI GÖRÜRSÜN. fakat aertık o zaman her şey bitmiş olacaktır. bütün dert ve kederlerden bir yönüyle azad olabilrisin. sabredeceksin. aklın var kendini doğru düzgün yöneteceksin. PEYGAMBERLER bile dert ve kederden kurtualamamışlardır. ama sabretmişlerdir. hayat bir seçimdir dostum. ve seçmek zorundasın. çünkü sen insansın ve haline şükret ki ALLAH seni başka şey olarakta halkedebilirdi. cennette özgür irade anlamsız kalır dostum. öyleyse seni cennete layık yaratsın öyle mi. meleklerin aklı, iradesi seçme gücü yoktur dostum. aslında işin özü nedir bilir misin dostum::::::::::::İNSANSIN, AKLIN VE İRADEN VE İHTİYARIN VAR. işte sır burada....bunlar sende var oldukça, olmasın dediğin her şey sende olacak...bundan asla kaçamazsın...kendinin kaçtığını düşünürsün ama kaçamazsın.....sadece sanırsın... insansan meddi ya da mana her şeye ihtiyacın olacaktır dostum....bundan kurtulamazsın...tanınmak istedi yarattı diyebiliriz ve sorgulayamazsın...çünkü aklın alınır ama aklın almaz bunu....ben bilir miyim, bende bilemem....çünkü bu dünya yaşama yeri, aklının ermeyeceği sorulara cevap bulma yeri değil....bu bizim acziyetimiz mi....hayır Allah'ın yüceliği büyüklüğü....daha henüz misal devletin neyi niçin yaptığına insanın kafası basmayacak ama kafasının asla basmayacağı şeyleirn peşine düşecek....hayır bunları sana söylüyorum gibi belki ama genel konuşuyorum güzel kardeşim....İNSAN HER ŞEYE KARŞI SORUMLUDUR VE KİME NE TÜR ZARAR EVRMİŞSE ELBETTE KARŞILIĞINI GÖRECEKTİR....bir de şunu unutma;;;;;;;İNSANLIK ÖNDERLERİ BİLE SORU SORMUŞLARDIR AMA ALLAH ONLARA CEVABINI ALINCA DAYANABİLECEK MİSİN DİYE SORMUŞTUR... yani bazen öyle bir cevağ alırsın ki tüm hayatın zindana dönebilir.... bu en klasik şekilde şöyle örneklenebilir.... misal BİR DEVLET GÖREVLİSİ, karşılaşıyorsun bir ortamda, susamıyorsun duramıyorsun, adam sana sus diyor dur diyor, altından kalamayacağın sor sorma diyor, cevabı verilirse senin için iyi olmaz diyor..... ve cevabı illa istiyor ama oradan çıkarken hayata veda ediyor.... yani şimdi olay özünde bu akdar basit.... ama insan düşünmüyor, düşündüğünü sanıyor sadece.... çünkü hakikaten düşünmek diriltir insanı, öldürmez...hakikaten düşünmek ne demek... düsürtçe düşünmek demek, bir yere ulaşmak için düşünmek demek, kurtulmak için düşünmek demek....bendenize göre çok mantıklı...zaman oslada sesli düşünür gibi konuşur gibi müzakere edebilsek... ama olmuyor be kardeşim... inşaallah olur...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sorgulamaya hakkın var arayış içinde de olabilirsin..lakin ben senin sabit fikirli olduğunu düşünüyorum.. o yüzden burada kardeşler ne dese de seni ikna edemez gibi görünüyor...

o zaman şöyle yapalım yani düşünelim senin deyiminle insanlığın nasıl oluştuğunu bilmiyoruz.. Bir yaratıcı ilemi ( ben ALLAH ın varlığına inanıyorum ) yoksa kendiliğinden mi...ha öyle ha böyle yaratıldıınmı kardeşim şuan yaşıyormusun , yaşıyorsun ..sonuçta nefes alıyor ve hayatını idame ettiyormusun ..ettiriyorsun

bırak kim neye inanırsa inansın.. takılma..sen bu felsefik düşünceyimi savunuyorsun savun bizi ilgilendirmez...ALLAH ın varlığına inanan kiişilerin inancıda seni ilgilendirmez..bak işine.. neyin ıspatını arıyorsunuz bilmiyorum..

gün gelir kim neye inanıyorsa veyahut inanmıyorsa neticesini görür
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
2- Dünyadaki çile ve kederleri "sınav" olarak nitelendiriyorsunuz ancak bu kederleri yalnızca insanlar ya da aklı başında insanlar çekmiyor. Bazı insanlar çok düşük zeka düzeyinde doğuyor ve hayatları boyunca birçok hastalıklara uğruyorlar. Sınanamayacak derecede bu insanların acı çekmesi adalet midir ? Ya da onlara acı çektirmek suretiyle başka insanları sınamak adalet midir ? Öyleyse tecavüze uğrayan masum bir çocuğun çektiği kendisini sınamak olmadığına göre kimi sınamak olabilir ? Ya da Kuzey Kutbunda kanser olup sürekli acı çeken zavallı bir ayı yavrusunun bu derdinden hakiki amaç nedir ?

evet kardeş,,,,,,,,,,insan sınanıyor, deneniyor, çünkü bir imtihana tabidir ve bunu da kendisi istemiştir...bu Yüce Kur'an'da beyan edilir.... bazı yönlerden yoksun olanlarda yoksun olmayanlar için sınavdır.... sen onlara karşı nasıl davrandın, onlar için ne yaptın, hepsinden sorulacaksın... insan öyle zor bir dünyada ve öyle çetin bir sınavdadır ki, şaşıp kalıyor maalesef....bunu hergün hissederek ve acı çekerek yaşıyoruz...ama çaresiziz yaşayacağız... ve sınavın zorluğu çetinliği alıkça isyanı iktiza etmiyor ne yazık ki...etsende fayda etmiyor ne yazık ki... insan doğada ki tek akıllı varlıktır, bu yüzden her şeyden sorumludur ve her şey onun eline bakar....dünya tekdüze olamazdı kardeş... neyd ene olduğunu bilebiliyor musun... ne biliyorsun bazı durumların, o durumların kendşisinden sadır olduğu insanlar yüzünden olmadığını... akraba evliliği yapıyor, ya da kafasına gör eilaç kullanıyor ve sonuç başına böyle şeyler gelebiliyor, bunlar gerçek olan şeyler. Allah sana akıl vermiş.... doktorlar var, mühendisler var... depreme önlem alabilirsin, hastalık olunca tedavi olabilirsin, doğum olmadan hatta evlilik olmadan daha dikkatli davranabilirsin... bilim diye bir şey var...akıl da verilmiş....iradede verilmiş...sen çok güzel diye amcanın dayının teyzenin halalın kızıyla ya da oğluyla evlilik yaparsan muhtemel tehlikeleri de göze alacaksın....basit bir misal ama doğru bir misal...çünkü bdoğuştan olan bazı durumların burayla ilintisi var... masum bir çocuğa tecavüz edilir....bunda toplumun çok suçu vardır....ve tecavüz eden pezevengin, itin, domuzdan daha aşağı mahlukun da suçu vardır...hatta bazılarında tecavüz edilenin suçu vardır... ALLAH DENGE KOYMUŞTUR DOSTUM...ÖLÇÜYÜ İNDİRMİŞTİR DOSTUM...Allah insanları tabiatı hayvanları yaratmıştır ve denge üzerinde yaratmıştır... her yere bir iklim nasip etmiştir.. her iklime de iklimin yapısana göre hayat nasip etmiştir... bunlar dünyanın ndengesidir, güzelliğidir, hayattada böyle örnmekler görürüz.... ha aklı bırakırda illa bu cevap olmaz şu cevap olmaz o cevap olmaz diye diye yaşarsak bir hiçbir şey diyemeyecek hale gbeldiğimiz zaman hiçbir çare yoktur bizi kurtaracak...akıllı olacak insan, çünkü aklı var.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.