You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Müslümanlara 3 soru

Müslümanlara 3 soru

Üye
RE: Müslümanlara 3 soru
3- Hiçbirimiz yaratılmayı kendimiz seçmedik. Misal ben çıkıp "keşke hiç olmasaydım ne dünyada olmak ne cennete ne de cehenneme" gitmek istiyorum diyemez miyim ? Bu nasıl bir ilahi adalet ki bizim irademize hiçbir şekilde sual edilmeden doğrudan bizi hayata postalıyor ? Yani biz hayat denen sınavın kapısından içeri bakıp kendi irademizle girmiyoruz ki gözümüzü bir açıyoruz sınavın ortasında doğmuşuz, irademize sual edilmeden doğrudan bu sınava tabi tutulmamız hak mıdır ?

hayır dostum bilmiyorsun ve bilemezsin... insan istemekle varolmuştur....ve istedikçe varolur...çünkü Allah vermiştir verir verecek... zira vermeseydi, asla sana isteme gibi bir nimet vermezdi...bu yüzden gaybı bilemeyiz, en dibinde kendimizin isteyip istemediğini de bilemeyiz bir yerde ya da biliriz....ŞÖYLE Kİ,,,,,misal insana yüklenen ağır görevi insna kendisi kabul etmiştir....hiçbir varlık kabul etmemiştir...işte bu yüzden de insana cahil nankör zalim denmiştir ya....zira öyle bir ağır yükün altına girmiştir ki,,,, derin sabır gerekir, acı çekmesi gerekir... ki gayba göre belki de istemiştir insanı, Allahta vermiştir insanı... bunu aklımız almaz dostum...zorlamakta alıklık olur ve şeytanın kurbanı olursun....İNSAN ÇEİŞİK VE KAOTİK BİR YAPIDIR DOSTUM.... çözülmeside anlaşılması da sonsuz zordur... ama namusluca çözmeye anlayamaya çalışmakta muhteşem bir şeydir...çünkü insanı geliştirir büyütür yükseltir ve yüceltir.. çok acı ama başkada yapacak bir şey yok... zira kuzu gibi durup kurtlara yem olmakta hoş değil... insanlar o kadarr düşünmüşlerdir ki,,,,AKIL SUSMUŞTUR BİR YERDE.....misal, devamı da var ama KISACA şöyle söyleyeyim;;;;;;;;;misal NİÇE düşünür düşünür düşünür ve yalnzıdır o an ve sonunda söyle söyler;;;;;;;;;YALNIZ İNSAN TANRIYLA BİRLİKTEDİR....yani insan asla yalnız değildir....öyle sanır ama değildir...ina teder ve sapkınlığa yol alır,,,başına bela gelir, belayı ALlah getirdi sanır....Allah belayı yazar ama insan kendisi bulur....fakat bunu algılayacak kafadan yoksundur...işte sorun budur dostum....Allah seni hayata postalmıyor dostum,,,,seçimi sen yapıyorsun ve Allah seni görevlendiriyor.... işte insanın cahil olduğu buradan belli....sonsuz zor bir vazifenin altına göriyor hemen, cahilce atlıyor ve Allahta onu görevlendiriyor....kendi iradenle giriyorsun dostum....tamamen kendi iradenle giriyorsun ki,,,,,,işte tam da bu yüzden ZALİM CAHİL NANKÖR damgaısnı yiyirosun ki öylesin, yoksa öyle yaratıldın değil...sana da soruldu dostum ve sen kabul ettin.... bir vazife sana verilmek istenrise bu sana sorulmak anlamına gelir....kabule tmek zorunda değilsin...ama insan kendini bir şey sanır ve hemen kabul eder... İNSASIN DOSTUM;;;;;;daha ne istiyorsun ki...bendenize göre sonsuz şükret haline....

ha bu arada şunu söyleyeyim;;;;;;;;;;;;EN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR AMA kendi aciz aklımca bildiğim ya da öyle inandığım bir şey var ki;;;;;;;;;;;;;;;;; cevap aramıyor gibisin.....kusura kalma....ama böyle bir algı oluştu bendenizde.....selam dostum...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Çakyamuni hocam ve diğer arkadaşlar cevaplarınız için Allah Razı olsun..

Emine Şenlikoğlu boşuna dememişki; "Gençliğin imaanını sorularla çaldılar" diye bu taktik yeni değil, biz bu taktikleri yeni öğrenmiyoruz..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
daha konuşuruzu dostum, RABBİM ömür verdiği yaşadğımız okuduğumuz müddetçe.... her insanın çözemediği bir şey mutlaka vardır.... didinir çıldırır ama çözdüğü de olur, çözmediği de.. insandır bu dostum ALLAH değil ve asla da böyle bir şey olmayacak.... nice filozoflar gelmiş geçmiş,,,,,, onlar çözememiş biz mi çzöebileceğiz.... ha bu filozflar derken tümden inanmayanları değil inananları da kastediyorum.... hiçbiri her istediğine mutlak cevap bulamamışlar....asla da bulamayacaklar bademada.... çünkü insan her şeyin cevabını bulduğu an her şey anlamsız olur.... oysa mutlak anlam ALLAH tır, ALLAH tadır... insan yerini haddini hududunu bilmelidir... isterse bilmesin bilmek zorudnadır....bilmek zorunda olamsın illaki bildirilir... nice haddi aşanları gördüm çaresizlik içinde gittiler ve hiçbir şey diyemediler, çünkü dedirtilmedi...işte insan böyle acımasız bir kapandadır... acımasız derizde aslında bizde insan olduğumzudann deriz....RABBİMİZ bilir bizi haddimizi biliriz hududumuzu biliriz....ama RABBİMZİLE KONUŞMAK BİZİ RAHATLATIR, HOŞUMUZA GİDER VE RABBİMİZ DE BİZİ ANLAR HALİMİZİ BİLİR...çünkü bizi O YARATTI.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
eğer kardeşim masum olursan, eğer şeytani bir niyetin olamzsa, HAYAT sana vallahi, billahi, tallahi cevap verecektir...nereden mi biliyorum....

BU SORULARLA YAŞADIM, ÖMRÜ GEÇTİ, AMA NAMUSLUCA SORDUM, ÇÜNKÜ BİR DİNSİZDİM, CANIM ÇIKTI, kafayı yedim, hatta peygamberime bile inanmıyordum, yoktur diyordum SÜMME HAŞA.... ama durmadım sürekli sordum sürekli cevap aradım fakat kendimle ve hayatla namusluca dövüştüm.... cevapları namusluca aradım. haddimi bildim hududumu bildim.... hayır demedim ben sorarım diye efenlenmedim. illa cevap bulunmalı demedim...çünkü aklımın kafi olmadığını biliyordum çünkü kendimi biliyordum. sormak güzeldir ama aklını kullanacaksın...AKLINI KULLANAN mutlaka en doğru cevaba ulaşacaktır ammavelakin şuda UNUTULMAMALIDIR Kİ,,,,,,,,,,,ALLAH'A GÖNÜLLE ULAŞILIR....... tüm filozoflara müracat ediniz,,,,,mutlaka bu yanıtı alacaksınzıdır,,,, ya da onlar da isteselerde istemeselerde bu sonuca ulaşmıştırlar ve bunu göreceksiniz onlarda.... ALLAH insana akıl verirken yanında gönülde vermiştir... insan asla tek boyutlu değildir....insan çift boyutlu bir varlıktır....bu yüzdende her yönde çifttir....misal dünya ahşiret, cennet cehennem, hayat ölüm, ruh beden, erkek kadın, gök yer....her şey bir diğeriyle mutlak olarak ilintilidir....kadınsız erkeğin, yersiz gökün, cennetsiz cehennemin, dünyasız ahiretin, bedensiz ruhun, ölümsüz hayatın hangi anlamı olabilridi...ya da tersinden düşünün....eğer düşünürsen her şey de bir hikmet görürüsün....yeter ki BAKMASINI BİL DOSTUM...Allah sana gözü boşuna mı verdi....kulağı boşuna mı verdi...kalbi boşuna mı verdi...kafayı boşuna mı verdi...bunların yüce nitelikleri vardır....kullanman için verildi...işitmen güzel sesleri,,,düşünmen kenini tabiati hayvanatı nebabatı, hissetmen yüce manayı, bunları yapmalısın ki, aldıklarını böylece bir nevi geri vrmelisin.... selam dostum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Çakyamuni hocam ve diğer arkadaşlar cevaplarınız için Allah Razı olsun..

Emine Şenlikoğlu boşuna dememişki; "Gençliğin imaanını sorularla çaldılar" diye bu taktik yeni değil, biz bu taktikleri yeni öğrenmiyoruz..

katılıyorum güzel insan....sizlerden de RABBİM RAZI OLSUN...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Çakyamuni

Teşekkür ederim cevaplarınızdan ötürü

Şimdi yazılarınızın tamamını okudum ancak bilhassa sorularıma değindiğiniz kısımlar üzerinde duracağım

Alıntı:evet kardeş Allah ''ol'' deyince oldurur. seni doğrudan cennete ve cehenneme göndermez. sana akıl, irade, ihytiyar vermiş çünkü. ve Allah seni zorlamamış ki, sen kendin kabul etmişsin hiç birşeyin kabul etmediğini. çünkü zalimsin, cahilsin ve nankörsün.

Efenim bakın ben zaten bunu soruyorum, inanca göre her şeyi veren / yaratan bir yaratıcı var. Gene sorumda da dedim ki "bize hem özgür irade verip hemde tüm kötü şeylerden muaf etme gücünü haiz olan da yaratıcı olduğuna göre..." diye sordum. Hem irade sahibi olup hem de kötülüğü seçememe ya da kötülüğün hiç olmaması da mümkündü (ol deyince olduran olduğuna göre)

Şimdi beni yanlış anlamayın ben herhangi bir cevaba ihtiram eder kabul ederim. Dikkat ediyorsanız sürekli sorularımı daha anlaşılabilir şekilde açmaya çalışıyorum.

Alıntı:İLK EVVELDE ŞUNU KABUL EDECEKSİN kardeşim;;;;;;;;;;GAYB DİYE BİR DURUM VARDIR VE O ALLAH'ıN YANINDADIR, HİÇBİR KUL ONU BİLEMEZ.

Mesala bu sözünüz bütün sorularım için bir cevap niteliğinde, daha önce de duyduğum bir cevap. Bunların gayb olduğunu ancak Allah tarafından bilinebileceğini müslümana düşenin iman etmek olduğunu... vs. Bunu zaten bir tür cevap olarak biliyorum ve kabul da ediyorum.

Alıntı:hayır dostum bilmiyorsun ve bilemezsin... insan istemekle varolmuştur....ve istedikçe varolur...çünkü Allah vermiştir verir verecek... zira vermeseydi, asla sana isteme gibi bir nimet vermezdi.

Şimdi istemeyi sağlayan her ne ise onu da yaratan yaratıcı olmalıdır. Şimdi siz şunu mu diyorsunuz yani ben daha mütekamil olmadan iradem yaratıldı ona durum izah edildi o da bunu kabul ede ede dünyaya geldi öyle mi diyorsunuz ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
2:49 - (Hem hatırlayın ki bir zaman) sizi Firavun ailesinden de kurtardık, (onlar) size azabın en kötüsünü reva görüyor, oğullarınızı boğazlıyor, kadınlarınızı sağ bırakıyorlardı. Ve bunda size Rabbiniz tarafından büyük bir imtihan vardı.

2:155 - Çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri!

2:249 - Talut, ordu ile hareket edince dedi ki: "Allah sizi mutlaka bir nehirle imtihan edecek. Kim ondan içerse, benden değildir. Kim de onu tatmazsa, işte o bendendir. Ancak eliyle bir avuç alan başka (bu kadarına ruhsat vardır)." Derken içlerinden pek azı hariç, hepsi de varır varmaz ondan içtiler. Talut ve beraberindeki iman eden kimseler nehri geçtiklerinde. "Bizim bugün, Calut ile ordusuna karşı duracak gücümüz yok." dediler. Allah'a kavuşacaklarına inanıp, bilenler ise şu cevabı verdiler: "Nice az topluluklar, Allah'ın izniyle nice çok topluluklara galip gelmişlerdir. Allah, sabırlılarla beraberdir."

3:186 - Muhakkak siz, mallarınız ve canlarınız hususunda imtihan olunacaksınız. Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve Allah'a ortak koşanlardan size eziyet verici bir çok söz işiteceksiniz. Eğer sabreder ve Allah'dan gereği gibi korkarsanız, şüphesiz işte bu azmi gerektiren işlerdendir.

7:141 - Hani sizi, Firavun sülâlesinin elinden kurtardığımız zaman, hatırlasanıza, size azabın kötüsünü yapıyorlardı; oğullarınızı öldürüyorlar, kızlarınızı sağ bırakıyorlardı. Bunda sizin için Rabbiniz tarafından büyük imtihan vardı.

7:163 - Bir de onlara, o deniz kıyısındaki şehrin başına gelenleri sor. O sırada onlar cumartesi yasağına riayet etmiyorlardı. Cumartesi günü balıklar akın akın geliyorlardı, yasak olmadığı gün gelmiyorlardı. Yoldan çıkıp sapıklık yaptıkları için biz de onları işte böyle sınıyorduk.

7:168 - Ve onları yeryüzünde birçok ümmetlere ayırdık. İçlerinde iyi olanları da vardı, olmayanları da. Onları biz, bazan nimetlerle, bazan da musibetlerle imtihana çektik. Sonunda belki hakka dönerler diye.

8:17 - Sonra onları siz öldürmediniz, lâkin Allah öldürdü. Attığın zaman da sen atmadın, lâkin Allah attı. Bu da müminlere güzel bir imtihan geçirtmek içindi. Allah işitendir, bilendir.

10:30 - İşte burada herkes geçmişte yaptığını bulacak. Ve gerçek mevlaları olan Allah'a döndürülecekler. İftira edip uydurdukları şeyler de kendilerinden büsbütün uzaklaşıp gidecek.

14:6 - Musa kavmine demişti ki: "Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Çünkü O, bir vakit sizi Firâvun ailesinden kurtardı. Onlar sizi işkencenin en kötüsüne sürüyorlar ve oğullarınızı kesip kadınlarınızı da diri bırakıyorladı. Ve bunda Rabbinizden size büyük bir imtihan vardır."

16:92 - Bir ümmet, diğer bir ümmetten (sayıca ve malca) daha çok olduğu için, yeminlerinizi aranızda aldatma vasıtası yaparak, ipliğini sağlamca eğirdikten sonra onu söküp bozmaya çalışan kadın gibi olmayın. Allah sizi bununla imtihan eder ve şüphesiz hakkında ihtilaf ettiğiniz şeyleri kıyamet günü size mutlaka açıklayacaktır.

21:35 - Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz.

29:2 - İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece "İman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar?

29:3 - Andolsun ki, biz onlardan öncekileri de imtihandan geçirmişizdir. Elbette Allah, doğruları ortaya çıkaracak, yalancıları da mutlaka ortaya koyacaktır.

33:11 - İşte burada müminler imtihan edilmiş ve şiddetli bir sarsıntı ile sarsılmışlardı.

37:106 - "Şüphesiz ki bu apaçık bir imtihandı." (dedik)

38:24 - Davud dedi ki: "Doğrusu senin bir koyununu kendi koyunlarına katmak istemesiyle sana zulmetmiştir. Gerçekten bir cemiyette yaşayanların çoğu mutlaka birbirlerine haksızlık ediyorlar. Ancak iman edip de salih amel işleyenler başka. Ama onlar da pek az." Davud, bizim kendisini imtihan ettiğimizi sanmıştı. Hemen Rabbinden mağfiret diledi, rüku ederek yere kapandı, tevbe ile Allah'a yöneldi.

38:34 - Andolsun ki Süleyman'ı imtihan da ettik ve tahtının üzerine bir ceset bıraktık. Sonra tekrar tevbe ile önceki haline döndü.

44:33 - Biz onlara içinde apaçık bir imtihan bulunan mucizeler verdik.

47:31 - Andolsun ki, biz içinizden cihad edenlerle sabredenleri ortaya çıkarıncaya ve yaptıklarınızla ilgili haberlerinizi açıklayıncaya kadar sizi deneyeceğiz.

49:3 - Allah'ın elçisinin huzurunda seslerini kısanlar, şüphesiz Allah'ın kalplerini takva ile imtihan ettiği kimselerdir. Onlara mağfiret ve büyük bir mükâfat vardır.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.