hayır dostum bilmiyorsun ve bilemezsin... insan istemekle varolmuştur....ve istedikçe varolur...çünkü Allah vermiştir verir verecek... zira vermeseydi, asla sana isteme gibi bir nimet vermezdi...bu yüzden gaybı bilemeyiz, en dibinde kendimizin isteyip istemediğini de bilemeyiz bir yerde ya da biliriz....ŞÖYLE Kİ,,,,,misal insana yüklenen ağır görevi insna kendisi kabul etmiştir....hiçbir varlık kabul etmemiştir...işte bu yüzden de insana cahil nankör zalim denmiştir ya....zira öyle bir ağır yükün altına girmiştir ki,,,, derin sabır gerekir, acı çekmesi gerekir... ki gayba göre belki de istemiştir insanı, Allahta vermiştir insanı... bunu aklımız almaz dostum...zorlamakta alıklık olur ve şeytanın kurbanı olursun....İNSAN ÇEİŞİK VE KAOTİK BİR YAPIDIR DOSTUM.... çözülmeside anlaşılması da sonsuz zordur... ama namusluca çözmeye anlayamaya çalışmakta muhteşem bir şeydir...çünkü insanı geliştirir büyütür yükseltir ve yüceltir.. çok acı ama başkada yapacak bir şey yok... zira kuzu gibi durup kurtlara yem olmakta hoş değil... insanlar o kadarr düşünmüşlerdir ki,,,,AKIL SUSMUŞTUR BİR YERDE.....misal, devamı da var ama KISACA şöyle söyleyeyim;;;;;;;;;misal NİÇE düşünür düşünür düşünür ve yalnzıdır o an ve sonunda söyle söyler;;;;;;;;;YALNIZ İNSAN TANRIYLA BİRLİKTEDİR....yani insan asla yalnız değildir....öyle sanır ama değildir...ina teder ve sapkınlığa yol alır,,,başına bela gelir, belayı ALlah getirdi sanır....Allah belayı yazar ama insan kendisi bulur....fakat bunu algılayacak kafadan yoksundur...işte sorun budur dostum....Allah seni hayata postalmıyor dostum,,,,seçimi sen yapıyorsun ve Allah seni görevlendiriyor.... işte insanın cahil olduğu buradan belli....sonsuz zor bir vazifenin altına göriyor hemen, cahilce atlıyor ve Allahta onu görevlendiriyor....kendi iradenle giriyorsun dostum....tamamen kendi iradenle giriyorsun ki,,,,,,işte tam da bu yüzden ZALİM CAHİL NANKÖR damgaısnı yiyirosun ki öylesin, yoksa öyle yaratıldın değil...sana da soruldu dostum ve sen kabul ettin.... bir vazife sana verilmek istenrise bu sana sorulmak anlamına gelir....kabule tmek zorunda değilsin...ama insan kendini bir şey sanır ve hemen kabul eder... İNSASIN DOSTUM;;;;;;daha ne istiyorsun ki...bendenize göre sonsuz şükret haline....
ha bu arada şunu söyleyeyim;;;;;;;;;;;;EN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR AMA kendi aciz aklımca bildiğim ya da öyle inandığım bir şey var ki;;;;;;;;;;;;;;;;; cevap aramıyor gibisin.....kusura kalma....ama böyle bir algı oluştu bendenizde.....selam dostum...