You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: kurasaki ichigo
kişisel olarak yeterince soru sorulmuş ..
Ben bugün girdiğim bir tartışmayla ilgili düşünceni almak istiyorum..

X kişisinin konuşması şöyle idi: "dinin çok aşırısına da karşıyım hiç olmamasına da karşıyım ortada olmalı.mesela babamın cenazesinde birini dövecektim..annemi babamı son kez gör hadi gasılhaneye gidiyoruz dedim..ordan birisi olmaz nikah düştü göremez dedi sinirlerim zıpladı olurmu öle şey dinimiz mantık dinidir..bu mantığa uymaz 40 yıl evli kal ölünce nikah düşsün bu aşırıcılıktır"

ben bildiğim kadarı ile sohbete girdim..

bu konu hakkında yorum yaparmısın..dinin derecesi nedir..çok mu ortasımı?
eşler den birinin ölmesi ile diğerinin nikah durumu nedir?
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Hanefi mezhebinde erkek için iddet süresi olmadığı için evet erkek eşini yıkayamaz bende böyle biliyorum ama cenazede yardım edip kabre koyabilir çünkü kefene dokunuyor vücuta dokunmuyor
Aşırılık olayına gelince.. Neye göre aşırı kime göre aşırı sorusu sorulur çünkü biz doğru düzgün ne farzlara nede sünnetlere uyuyoruz daha dinimizi yaşamıyoruz ki aşırıya Kaçalım.. Biz kendimizi tembelliğe alıştırmıştız o yüzden herşeye aşırıya kaçmayın kılıfını uyduruyoruz.. Hangimiz Hz.osman gibi her gece namazında hatim indiriyor ki kıldığınız iki rekat namaz aşırı olsun..
Benim görüşüm dinimize sıkı sıkıya sarılmak gerektiği yönünde çünkü zaten biz tembeliz ve çok fazla Salih amel işlemiyoruz.. Böyle oluncada şeytan ve nefsimiz bunu bahane ederek aşırıya kaçma diyor ama unutmayalım taviz tavizi doğuruyor bu sefer.. Benim kişisel kanaatim gidebildiğimiz en uç noktaya gidebilmek İslamiyet'i yaşayış konusunda
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
teşekkürler..bu bilgiyi paylaştım kendisine..

aşırılık konusunda haklısın insanlar nedense işine gelmeyen taraf olunca aşırıcılık oluyor..

tekrar teşekkür ederim
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.