You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
RE: kurasaki ichigo
tamamının tek tek cevabını bekliyoruz üzgün
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Ailem için ve sevdiklerim için fedakarlık yapamayacağım hiçbirşey yoktur ki zamanında yaptım şimdide yaparım

Hayat felsefem ise doğruluk üzerine bir insan doğruysa zaten ötesi yoktur en ufak bir şeyinde bile Yanlışlık varsa diğer fikirlerinde de Yanlışlık vardır... Kimseye eyvallahım yoktur kimseyede minnetim yoktur...

Aşk kariyer olayında ise zamanında Aşkı Seçtim kaybettim eğitim için Almanya ya gitme fırsatım vardı gitmemiştim... Eğer seviyorsam yine aşk derim kariyere takılıp kalmam...

Mutluluk benim için bir an da yaşanan duygu Yoğunluğudur o duygu ise bir lahza da gizlidir.. Mutluluk gelir geçer önemli olan geldiği anı yaşayıp kıymetini bilebilmek

Yaptığım en büyük çılgınlık hangisi dersem yalan olur okadar çok şey yaşadım ve yaptım ki ilk hangisi olur bilmiyorum
Hayatı bir resim ile çizecek olsaydım birçok gri çizgilerden Oluşan farklı Şekiller çizerdim Sözle tasvir biraz zor oluyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Aşk kariyer olayında ise zamanında Aşkı Seçtim kaybettim eğitim için Almanya ya gitme fırsatım vardı gitmemiştim... Eğer seviyorsam yine aşk derim kariyere takılıp kalmam

senin kadar okumayı seven birinin bu sözleri söylemesi çok ilginç gülücük
demek ki sevince gerçekten, seviyosun ..
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
gün batımı izlemeyi çok seviyorum çoğu zamanda izlerim.. her gün bir sayfa daha eksilip gidiyor ömrümden diyorum her güneşi gördüğümde..

en çok kıymet verdiğim annemdir
birşeyden vazgeçmem için tam manasıyla karşılık bulamadığımda yada uygun olup olmadığını idrak ettiğimde vazgeçerim

sevgi değer verip saygı görmek yada mutluluğunu hissetmek
bana göre macera bilmediğin ve yapmaktan korktuğun şeylerin üzerine gitmektir
hayal ise mutluluğun yada mutsuzluğun kafamızda çizdiğimiz portresidir
kardeş kavga ettiğinde bile yanında olan
dost, aran bozulduğu zaman bile açığını kapatan
aile bu dünyada nefes alman için var olan diğer solunum yolların
eş eksik olduğun her yerde her zamanda seni tamamlayan
hayat akıp giden bir ırmak
insan hatalardan ders almayan programı bozulmuş robotçuk
özlem eksik olanı anmak
hasret kaybettiğini aramak
beklemek muamma düşünceler deryasına dalmak
gitmek ayrılmak varlığın bir nevi tezatı
endişe var olan şeylerin yok olacağı hissine kapılmak
özgürlük istediğini sorgusuz sualsiz yapacağın hissine kapıldığın sonsuz ızdırab kuyusu...

hiçbirşeyi bırakıp kaçamam öyle bir şansım olsaydı mekandan değil benliğimden ve anılarımdan kaçardım..

bir işte kopma noktasına kadar giderim sonunu mutlaka başladığım herşeyde sonunu görmem gerekir

halvette 40 gün kalmayı mutlaka yapmak isterdim

müzik dinlemiyorum ama tarz olarak sayarsak ney dinliyorum.. diğer müzikleri dinlemeyi bıraktım gülücük

hayat bana herşeyin elimizde olduğu yalanını öğretti.. aslında birçok şeyin sebepler dairesinde zaten olması gerektiği gibi olduğunu geriye kalanların ise bizleri avutmak için birer bahaneden öteye gidemediğini öğretti

kesinlikle hat ney yada ebru sanatlarından birini öğrenin derim

bugün başkasında olan fırsatların yarın bizimde elimize geçeçeği aklıma gelir bu sözden

bugünün yarından çıkarı geleceği kontrol edemeyiz çıkarımız elimizde olan zamana hükmetmemiz ve değerlendirmemiz

benim için en zor şey kırılan gönlü almak daha zor olanını görmedim

para dert getirmez kişiye göre değişir materyalist bir insan için dert getirirken cömet bir insan için özgüven ve şevk aşılar

önemli olan zirveye çıkmak yada oraya kurulu olmak değil nelerden nasıl ve ne şekilde bi beklentin olduğu ve ne kadarıyla mutlu olabildiğin eğer bunların cevabını verebiliyorsa insan zirvede yada zeminde olmasının pekte bir önemi yok...
tamamen sürü psikolojisi izlenilen yerlerde o şekilde lanse edlip yönlendirildiği için yenir.. aynı pavlovun köpeği misali
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
giden kişiye göre değişir.. eğer hayatınızdan giden bir yusuf yada bir şems ise ağlamak bile biraz hafif kalır bence.
kıymet bilmeyen insanlar olmasaydı fedakarlığın cefanın sevginin gerçek mahiyeti ortaya çıkmazdı.. o yüzden doğanın kanunu o insanlar hep varolmalı ki karaların içinde beyaz çok daha parlak şekilde boy göstersin
kimseye karşı kinim yok kimseyi boğmazdım
yağmuru çok severim ruhumu dinlendirir..
hayır
güçlü olduğum hiçbir konu yok
zayıf olduğum konular ise buraya yazmak ile bitmez aciz bir kulum
birbirini kırıp kavgaya gidecek bi durum olmadığı sürece içinde bulunmadığım hiçbir konuya müdahil olmak istemem
sorumluluğun farkında olan bir kalbi taşıyabileceğini idrak edebilen bir insan için evlenme yaşı kriter olmaz önemli olan o bilinç ve duyguya erişmiş olmasıdır önemli olan kıstas...
bütün zıtlıklar muhteşem bir uyum içindedir doğanın kanunu bu bütün mevcudiyet zıtlıklarla birarada bulunmaktadır proton nötrondan tut kadın dan erkeğe kadar zıtlıklar birer tamlamadır benim nazarımda
en çok tasavvuf ve forum üyelerinin düşüncelerini paylaştığı platformlar
fırsat buldukça giriyorum sebebi farklı bir dünyaya pencere açıyormuşum gibi geliyor herkesi uzaktan izlemesi güzel oluyor
en çok beğendiğim yada kızdığım kimse yok forumda
zehan abla ile çok iyi anşlaşırız diye düşünüyorum gülücük
yaşlılık zor
evde ençok hareketliliği özledim
geçmişte yaşama fırsatım olsaydı kesinlikle hz.ömer in yerinde olmak isterdim
en sevdiğim yazar ve kitap sorusuna tam cevap veremesemde iskender pala önceliğim olmuştur günümüz eserlerinde yoksa sevdiğim alim çok gülücük
dövüş klübü,guguk kuşu ve forrest gump, tanrı kent,amelie sadece şuanda aklıma gelen çok kaliteli ve beni etkileyen filmler .. aktör deyince george clooney tam bir yürüyen karizma gülücük
ölüm var...
can demiryel aşk ne zaman dinlesem boğuluyormuşum gibi hissederim galiba ölene kadar da bu histen kurtulamayacağım bu ilahiyi duyduğum zaman
eskiden yaşamaktan çok yorulurdum ama şuan öyle bi derdim yok
beni yıkan olay bende kalsın :D
sürekli yemek yaparım hem severim hemde zorunluluğum var.. ilk taze fasulye pişirmiştim galiba serin bir yaz akşamında :D
evet oldu ve herşeyi silip hayatıma yeniden başladım
herkesten uzak bir yerde kendi ayaklarım üzerinde durmak
kurtlar vadisinin ilk serisinin hayranıydım ama 2010 dan sonra izlemedim çok saçmaladılar kalite yerlere düştü
kesinlikle baş ve omuz arasında boyun kısmına vururdum belki ilk hamlem ayakla diz kapağı arasında bacağına olurdu ikinci hareketim ise dediğim gibi boyuna merkezi sinir sistemine yönelik olurdu :D az kavga etmedik lisede :D
gönül sevdiyse zaten güzeldir çünkü ortada görecelik vardır... ve sevdikten sonrada aslolandan öte görmeye başlar göz ve kalp
tam şuanda olmak istediğim bi yer yok maalesef.. çünkü istediğim yere gidebilirim aslında.. ama bi yeri istemiyorum gitmek için
bazen özlüyorum
dost destek içindir her anında dayanağındır arkadaş ise yol misafirindir gelir geçer
susmak hareketsizlik devinimsizliktir bana göre..
bir kapı bir kere çalınmalıdır zannımca... ama vardığın kapı hak yolsa değil kırk kez çalmak o yolda pelesenk olmalıdır insan
tamamen bakış açısıdır.. ne yani kahve icat edilmeseydi o rengin adı toprak rengi mi olacaktı yada dağ rengi mi olacaktı...
ailem için vazgeçmeyeceğim şey yoktur.. eğer sevdiğim kişi hayatımı paylaşacağım kisi söz konusuysa onun içinde tavizden çok fedakarlığım olur birçok..
en yakın arkadaşım bordo bereli onu alırdım.. boşuna mı 4 yıl zor şartlar altında eğitim aldı kurtrırdı bizi oradan :D
kendi kendime sesli düşündüğüm ve sağlama yaptığım konular olur ama asla napıyorum ben böyle dediğim olmamıştır hiç
hayır hiçbir soru zorlamadı

devamı yarın çok geç oldu
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Cevaplarını okumak çok güzeldi, devamına bakacağız artık. gülücük
Şunu söyleyim; hakkıyla okuyan bir insan olduğun anlaşılıyor. gülücük
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
kaldığım yerden devam ediyorum gülücük

eğer efendimiz (sav) yanımdan geçiyor olsaydı ayaklarına kapanır hizmetine koşardım
efendimiz ile ilgili hissetiklerimi yazsam bitmez ama en başta ondan çok utanırdım sonuçta çok tembel bir ümmetiz.
Sizden biri kendisi için istediği şeyi kardeşi için istemedikçe, iman etmiş olmaz
şaka dahi olsa yalan söylemem
hz ebu bekir, hz ömer , enes bin malik, ebudderda, ebu zerr ,selmani farisi, muaz bin cebel, musab bin umeyr,habbab,ammar bin yasir
kesinlikle sünnet bir yaşam biçimidir salt kurallar bütünü değildir... yalın kural olarak görmek sünneti hiç hoş olmayan bir durumdur
bakmak otokontrol mekanizmasıdır ama görmek akıl işidir idrak işidir... herkes bakar ama sadece akıllılar görebilir..
bana kalırsa insan ne yaşamak için yer nede yemek için yaşar en başta insanın yaşam görüşüne ters bir durum bu düşünce.. dünyaya yemek yemek için yada eğlenmek için gelmedik...
kurunun yanında yaş yanma olayı istisnai bi durum... işin özü adam ahbabından bellidir...
hayır yok
ençok sonbaharda kırmızı turuncu sarı renkler halindeki görünümünü severim
tamamen teknolojiye indirgemek çok yanlış olur karakter ve yetiştirme tarzıyla alakalı.. sonuçta anne babasına bakmayan evlatlar taa efendimiz(sav) zamanında bile vardı...
hiçbir şehirde gözüm yok maalesef
evet
İbrahim sadri-bırakıp gittiğin kadarız
ormanda olsun yada başka bir yerde olsun konuştukları mantıklıysa doğru olabilir nerede bulunduğu ve ne söylediği hakikati değiştirmez
tamamen nefsani bir durum insan her zaman ulaşılmazı ister.. gerçek huzur bu dünyaya ait bir şey olmadığı için herkes ulaşamadığı şeyde mutluluğun olduğunu düşünür ve hedeflediği şeylere özünden daha fazla anlamlar yüklemeye başlar.. esasen de bakış açımız buna göre değişir...
ikiside birbiri ile iç içe hatasını anlayan insan geri döner ve telafi etmek ister yanlışını...
adımı babam vermiş
ihaneti asla affetmem..
olmazsa olmazlarım eskiden çoktu ama artık kasmıyorum hiçbirşeyi okadar...
evet kalırdım
ister istemez belli ediyorum sanırım
yağmur olsaydım gözleri görmeyen bir insanın yüzüne düşüp ona hayatı hissettirmek isterdim.. yada bir okyanusa düşüp katreden ummana karışmak isterdim
evet yerim
cem yılmaz gülücük
zaman ne ilaçtır nede birikim.. sadece kendimizi avutmak için oyaladığımız eylemler bütünüdür...
Allah (cc) herzaman mazlumun yanında olmuştur ister Müslüman olsun başka dinden birisi olsun.. rabbimin adil isminin tecellisi herzaman yerine gelir ve hiç kimsenin hakkı kimsede kalmaz..
değer vermekle alakalı şeyi yanlış anlamayalım aslında biz insanları gözümüzde çok büyütüyoruz bir yerden sonra hatalarını ve kusurlarını göremiyoruz yada görmek istemiyoruz o yüzden de o kişi bize kusursuz görünüyor...ama o tılsım bozulduğunda ise bu sefer gerçekleri görüyoruz başıma çok geldi ama tamamen benim hatamdan dolayı.. insanları fazla büyütmemek lazım gözde..
çünkü deterjan için bir tatlandırıcıya gerek yoktur ve amaç sadece koku sağlamaktır...
falcıyı gözünüzde nasıl gördüğünüzle alakalıdır... insanlar duymak istedikleri şeyleri başkalarından dinlemek için falcıya gider geleceği gördüğünü düşündüğü için değil...
kurallar gereği
teflona hiçbirşeyin yapışmadığınıda kim söylemiş etken ve edilgen her nesne için geçerlidir
eğer uçağıda karakutu boyutunda yaparsan uçağada bir şey olmaz :D
nedeni yok eğer karşıdaki kişi onun için bi anlam ifade ediyorsa bir değil iki değil tam 10 kavanoz bal.. pardon... yine inanır :D
vav harfi yeterlidir
ne başındayım nede sonunda... fırtınada savrulan bir saman çöpü misali kah oradayım kah burada
müzik dinlemiyorum
yaşlılık olgunluk tam tersine çocukluktur.. çünkü herşeyin haddi zıttına döner bi yerden sonra
ablamın diplomasını yırtmıştım hala çok pişmanım :D
karnıyarık
çok gözü açık birisn abla :D
forum oyunlarını biraz kısardım ve biraz konu temizliği yapardım çok fazla gereksiz konu var forumda maalesef
sorular size kalmış kalan sorularıda cevaplayabilirim
saçma sorular yoktu gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Sorular olmadığı için anlamakta güçlük çektim ama emeğinize sağlikgülücük
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.