You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kur'an ve Hadis Kitapları

Kur'an ve Hadis Kitapları

General
RE: Kur'an ve Hadis Kitapları
Ben meramımı yukarıda anlattım.
Anlayan anladı.
Kimseyi ahmak cahil yerine koymadım.
Sana göre demek ki ben ahmak ve cahilim.
Yönetici sensin, saha senin.
İstersen sahana sokmaz, yazdırmazsın.
Tehdid ve hakaret ederek benim nefsimi de buna teşvik etmen hiç hoş değil.
'Ümmet param parça, ancak Kur'an'da bir araya gelinebilir, başka türlü birlik olmaz'
Allah hepimize akıl, izan ve selamet versin.
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
[Resim: CjyTeObVEAEx9nJ.jpg]
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
[Resim: CklB5vVXIAAQdI7.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
[Resim: Cm_bPpoXEAAv7Z-.jpg]
Ebu Sa'idi'l-Hudri radiyallahu anh anlatiyor:
"Resulullah aleyhissalatu vesselam şoyle emrettiler:
"Benden kur'an disinda bir sey yazmayin. Kim, Kur'an'dan baska bir sey yazmis ise, onu imha etsin."
Muslim, zuhd 72, (3004).
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Eğer hadislerin makbul ya da merdud olması arasındaki farkı/ölçüyü vahiyde ve zaruri akli burhanda bulmasaydım, bunu asla tasdik etmezdim ve eğer gerçekten bu ölçü tarikatçıların ve mezhepçilerin anlattıkları usulden ibaret olsaydı tekzip etmek için tek bir an dahi durmazdım! Allaha hamd olsun ki kitap ve sünnet, mezheplerin kıyas ve reyi, tarikatçıların mitoloji ve şatahatları, Selefilerin taklidi karartıları, tekfircilerin zulüm ve merhametsizlik üzerine kurdukları dinleri, hadis inkarcıları nın alternatif olarak kuran tefsiri diye yerine koydukları modern hurafeleri arasında bile parlamaktadır Allah onu inananları az olsa bile onlarla korumaktadır
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
[Resim: Con1TQ0XEAECRHf.jpg]
Günümüzde yahudi ve nasara'nın yolundan gitmeyen var mı ?
Meydanlara bile demokrasi için çıkıyoruz !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ebu Saîd Hudrî (r.a.)
Allah Resulü'nün (a.s.) şöyle buyurduğunu bildirmiştir:
"Şüphesiz ki sizler, kendinizden önce gelen milletlerin yoluna karışı karışına, arşını arşınına muhakkak uyacaksınız.
O kadar ki şayet onlar bir kelerin deliğine girseler, siz de muhakkak onların arkasından gideceksiniz."
Biz: Ey Allah'ın Resulü! bunlar Yahudilerle Hristiyanlar mıdır? diye sorduk.
Allah Resulü: "Başka kim olacak" buyurdu.

Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 4822
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Allah razı olsun. Böyle daha iyi oldu.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
- Hz. Enes radiyallahu anh anlatiyor:
"Resulullah aleyhissalatu vesselam'i ikindi namazinin vakti girince gordum.
Halk abdest alacak su ariyordu, bulamadilar.
Resulullah aleyhissalatu vesselam'a abdest suyu getirildi.
Hemen elini icine koydu ve halka ondan abdest almalarini emretti.
Enes der ki: "Ben suyun parmaklarinin altindan kaynadigini gordum. Halk en sonuncuya varincaya kadar abdestini aldi."
Buhari, Vudu 32, Menakib 25; Muslim, Fezail 5, (2279); Muvatta, Taharet 32, (1, 32); Nesai, Taharet 61, (1, 60); Tirmizi, Menakib 12, (3635).
[Resim: Crm0OaRWAAAA_VL.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.